Reklama

Reklama

Bakaláři 1997

(seriál)
Komedie / Krátkometrážní
Česko, 1997, 6 h 22 min (Minutáž: 13–35 min)

Hrají:

Marek Eben (průvodce), Sabina Laurinová, Jiří Langmajer, Pavel Trávníček, Lubomír Lipský st., Klára Jandová, Jan Hartl, Miroslava Pleštilová, Jaromír Dulava, Miroslav Vladyka, Jitka Smutná (více)
(další profese)

Epizody(20)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (12)

Jak jsme si přečetli Čapka (1997) (E06) 

Jednoduchý, nenucený, úsměvný příběh z let padesátých. Nejlépe chutná zakázané ovoce. ()

Milenka dvou pánů (1997) (E07) 

Totální smyšlenka a vlastně pitomost, ale celkem milá. Karel Augusta v jedné ze svých posledních (pidi)rolí. ()

Polobotky (1997) (E08) 

Tomuto se říká banalita. Chlap si vymýšlí, pak žárlí a trucuje. A za rok... Tento příběh se opravdu nepovedl. ()

Poslední koncert (1997) (E09) 

Spíše než "opravdový" koncert, jedná se poslední nebo jeden z posledních hereckých koncertů mých milovaných filmových hvězd, dá-li se to tak říci. Bělovlasí dědouškové v hlavních rolích byli skvělí a můžeme jen smutně konstatovat, že byli...úsměvná zápletka a příjemné vyústění mě vždy pobaví. A jen ty pohledy Jiřího Sováka a Vlastimila Brodského na konci filmu stojí samy o sobě za pět hvězdiček. ()

Lakomec (1997) (E10) 

Bakalářská povídka typická tím, jak herci odflákli své role. Tato nikterak nevybočuje z průměru. Úsměvné je z dnešního pohledu pouze dotyčné luxusní auto. ()

Zlatá česká hlavička (1997) (E11) 

Pointa tohoto příběhu o podvodníkovi, jenž podvádí i svého advokáta, mi poněkud unikla. Ale pánové Munzar a Vlach jsou skvělí herci, ()

Širák (1997) (E13) 

Nejednalo se o klobouk širák, jak jsem si myslel. Celkově příběh neublíží. Sledujeme komorní tápání, co s velikou a nevratnou změnou v životě udělat, když chci pro protějšek to nejlepší, byť jsou ty názory v důsledku protichůdné. ()

Generální zkouška (1997) (E14) 

U tohoto příběhu mi konečně přišlo, že herce baví jeho interpretace. I já jsem se celkem bavil, přestože logicky se jedná - vzhledem k uváděným datům - o viditelnou pitomost. ()

In flagranti (1997) (E15) 

Nejlepší bakaláři? V tomto případě ani náhodou. Jestli toto není vycucané z prstu, tak pak už nic. Kromě bídneho obsazení totální úlet. Proč se schovával milenec, kterého manžel znal? Jinak reálie jako z roku 1989. ()

Dobrá zpráva (1997) (E17) 

Donutil, Holubová, Klepl v povídce s geniálním scénářem. Krátká bakalářská povídka na téma sousedské vztahy na vesnici po roce 1989. Otravný zarytý komunista soudruh Jeleček v geniálním podání Miroslava Donutila, který čeká na další "osvobození" od sovětů, ale dostane se mu pouze akce novodobé Maryši. Nemá chybu, prostě se bavte :-) ()

Konečně v novém (1997) (E19) 

Na dobu vzniku ucházející povídka, kdy jsem se i několikrát zasmál. Chování páně Kostkovo je sice podivné, ale jinak má příběh celkem svižný a vtipný děj. ()

Ztráty a nálezy (1997) (E20) 

Trochu kostrbatě a unyle natočený, nicméně pohodový bakalářský příběh. ()

Související novinky

Zemřel režisér Dušan Klein

Zemřel režisér Dušan Klein

10.01.2022

Ve věku 82 let zemřel oblíbený režisér Dušan Klein. Kvůli svému židovskému původu byl jako dítě internován v koncentračním táboře Terezín. V 50. letech se objevil v dětských rolích ve filmech Můj… (více)

Reklama

Reklama