Reklama

Reklama

Zpráva o Europě

  • Česko Europa Report (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Europa. Čtvrtý měsíc planety Jupiter, o jehož povrchu, který pokrývá silná ledová krusta, toho lidská rasa mnoho neví. Sondy Pioneer, Voyager 1, 2 a Galileo přinesly pouze neurčité informace a fotografie zamrzlých plání. Vědci i spisovatelé vědeckofantastické literatury vznesli domněnky o možnosti života v obrovských oceánech, které se pod ledem nachází. Pravdu má odhalit až posádka s úkolem zjistit, zda-li jsme opravdu ve vesmíru sami. (3DD!3)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (580)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Rozporuplný film. Na jednej strane je nespochybniteľné, že Cordero je skvelý režisér (napr. skvelé scény ako oprava lode a odber vzorky na mesiaci) a z minimálneho rozpočtu sa snaží vyťažiť maximum (skvelé exteriéry). Druhá vec je, že námet je jeden z najklasickejších príbehov žánru a aj kvôli rozpočtu a found footage štýlu (ktorý inak považujem za zlo) je film úplne predvídateľný. Chcelo by to pokračovanie s rozpočtom aspoň 100 mega. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,POSÁDKA EUROPY 1 ZMĚNILA SAMOTNOU PODSTATU TOHO, JAK TEĎ NA SEBE LIDSTVO NAHLÍŽÍ.“...... /// Styl "found-footage", takže sledujeme JAKOBY vopravdovej příběh mužů a žen, kteří se vydali čelit nástrahám vesmíru. Nechybí ruční kamera, ale ,,to jen aby synek viděl“, pak je tu hodně keců, který maj ukázat historii projektu, cíl …, šak víte, jako když letíte do kosmu. Posádka se krmí, odpočívá, zase se krmí, a všechno nám místo epileptika s ,,handkou“ přibližuje kamerovej systém s elektrickejma výpadkama. Jako upřímně - dá se to, ale je to spíš nuda. Menší drámo musí zákonitě někdy nastat, páč v každý kosmický misi jde vobčas něco do háje. Ovšem tohle bych doporučil spíš těm artově založenejm, kteří tyhle malý dramata voceněj a dokážou se nadchnout ideou. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Páč su spíš na ty menší sci-fi. 2.) Thx za titule ,,Bladesip“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Škoda, čakal som trošku viac. Príbeh nie je zlý a ľúbi sa mi, že je to zasadené do vesmíru kde je s tohto prostredia málo filmov. Nepreskúmaný a tajuplný vesmír ma atmosféru a je zaujímavý, natočené to tiež nie je zle, ale v tomto filme sa toho udeje strašne málo. Celý film čakám na nejakú scénu kedy sa dozviem niečo viac, ale do hustého príde až na konci filmu. Škoda, napätia a atmosféra tu je, ale chýba tu viac scén kde by si človek povedal: čo to dop*dele bolo? 70% - 3* ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Pokus o realističtější sci-fi klasického ražení, ve kterém se sice objevuje nebezpečí (po většinu času spíš tušené než viděné), ale nejde přitom o horor v obvyklém smyslu slova, ale do značné míry jde o návrat ke kořenům klasické sci-fi. Řadí se tak spíš vedle Moon než k Apollu 18. Potud dobré, ba přímo chvályhodné. Problém filmu je ovšem v tom, že se snaží působit poměrně věrohodně, avšak jednotliví členové výpravy (a má jít o ty nejlepší lidi světových kosmických agentur) prostě jako zkušení vědci či astronauti nevypadají. Hrají dobře, v tom problém není, prostě nejsou coby odborníci přesvědčivě napsaní. Film navíc obsahuje několik logických kopanců, z nichž ten největší musím zmínit. Na povrchu Europy přistane modul s celou posádkou, pak se poškodí spojení a dva členové výpravy jej jdou opravovat, přičemž se "nějak" opět ocitnou na lodi na orbitě. Naopak slušná byla atmosféra. Kdyby nebylo chyb, které přiš narušují pokusy o autenticitu, bylo by to výborné. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Vesmír je krásné a neskutečně tajemné místo. Také ale se jedná o nekonečný prostor, kde se dá hrozně snadno zemřít. Zpráva o misi Europa jistě není nejlepším filmem daného žánru, ale zcela jistě se jedná o poměrně věrohodnou rekonstrukci, toho jak by mohlo vypadat dobývání vesmíru. Nemusím snad psát, že se v mnoha případech bude jednat pouze o jednosměrnou letenku....55% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Alternatívnym názvom filmu bol aj názov Europa One. (MikaelSVK)
  • Film je věnován památce Mónici Lucíi Espinosy M. Je to matka režiséra Sebastiána Corderoa, která zemřela během natáčení. (Terva)
  • Při pohledu z CAM A v obytném modulu 1 je možné si v pravém spodním boxu všimnout fotografie sovětského kosmonauta a prvního člověka ve vesmíru Jurije Gagarina. (Adrai)

Související novinky

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

Zemřel Michael Nyqvist, padouch z Johna Wicka

28.06.2017

V pouhých 56 letech nás v úterý opustil Michael Nyqvist, švédský herec, jenž se v poslední dekádě dočkal mezinárodní slávy. Ačkoliv vám jeho jméno možná nic neříká, tvář určitě znáte. Nyqvist se… (více)

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama