Reklama

Reklama

Poslední dny na Marsu

  • Velká Británie The Last Days on Mars (více)
Trailer

Měl to být poslední den jejich mise na Marsu, jenže poté, co se jeden ze členů týmu vydá na neschválenou expedici, to možná bude i poslední den jejich života... (Czexx)

Videa (3)

Trailer

Recenze (378)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Mám seriózní obavu, že v letošní sci-fi náloži se tento kousek spolehlivě ztratí, což mě ale vůbec netankuje, protože podobně na tom bude i třeba taková Europa Report, kterou mi to hodně připomnělo a která byť je podle mě trošku namakanější na vizuál, tak výsledná kvalita je s tímto celkem srovnatelná. On tohle je totiž míň filozofický film, který kloubí slušně zpracovaný minikoloniálně-výzkumnický život na Marsu s jednoduchou hororovou alien sajrat zápletkou. Jo, celkem klišé, ale co, já to mám rád, moc podobného se netočí, bavilo mě to, takže s lehoučkým nadhledem dávám bez výčitek slabší čtverec. 75% ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Spíš než o Poslední dny na Marsu se jedná o Další zvoranej film o Marsu. Tahle planeta má prostě pech. Ani chvílemi obstojná psycho atmosféra a skvělá hudba nezachrání průhledný scenář plný nenápaditých hororových klišé (byť jsou poměrně zručně natočena) a nudné charaktery (byť jsou zajímavě obsazeny). Ruairimu Robinsonovi, který natáčel bomba krátkometrážní věci (pokud jste neviděli, okamžitě napravte), přeju do budoucna zajímavější materiál. ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Já u těchto filmů mívám problém s tím, že to, co by měli být jedni z psychicky nejodolnějších a nejtrénovanějších lidí planety, jsou v podobných filmech většinou třesoucí se konstituce hrozící sesypáním. Ani k tomu nepotřebují mimozemské organismy. Zde v tomto podání aspoň co do vybavení základny a některých postupů to působí celkem věrohodně, dokonce ani tolik není dáván důraz na hororovou stránku, spíš se to pokouší být thrillerem o lidech v neobvyklých situacích. Problém je v tom, že se to celé seběhne vlastně docela rychle a celkem bez napětí a sympatií pro postavy, až na Schreibera a Romolu Garai. Takový ucházející průměr. Ovšem, po naprosto všech stránkách lepší než Prometheus :) ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Svižný a přímočarý vesmírný sci-fi horor, jenž nenásilně čerpá a připomíná mnoho jiných (PROMETHEUS, EUROPA REPORT, HORIZONT UDÁLOSTI aj.), ale většině z nich se bohužel nevyrovná právě kvůli svojí neoriginalitě a skromným ambicím, které však dokázal velmi dobře naplnit (narozdíl třeba od přespříliš slibujícího PROMETHEA). Pro fandy subžánru povinná jednohubka. 60 - 70 % SPOILER!: Trochu mě zamrzelo, že nejzajímavější postava je "odklizena" tak zbrkle a tudíž bez výraznější emocionální rezonance... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod sluncem. Z příběhové hlediska zcela béčková záležitost, v níž se při jedné vesmírné misi zase jednou něco ošklivě pokazí, lidé začnou chcípat a divák přesně ví, co se kdy stane. I přes okoukanost zápletky a fakt, že se postavy někdy chovají jak idioti, jsem se ale překvapivě ani na minutu nenudil. Tempo je totiž hodně svižné, stále se tu něco děje a režii se navíc daří vybudovat jakž takž atmosféru. I v těch nejblbějších chvílích to navíc táhne charismatický Liev Schreiber. Prostě žádný zázrak, ale jako jednohubkový sci-fi napínák vás další výlet na Mars určitě zabaví. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení snímku probíhalo převážně v oblastech Jordánska, státu v oblasti Blízkého východu. (Conspi)

Související novinky

Festival sci-fi filmů

Festival sci-fi filmů

07.03.2014

Lákají vás neprobádané hlubiny vesmíru? Rádi přemýšlíte o tom, jak by mohla vypadat budoucnost lidstva? Pak by vám neměl uniknout první ročník festivalu sci-fi filmů Future Gate. V pražském kině Bio… (více)

Reklama

Reklama