Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(15)

Obsahy(1)

Seriál podle scénáře Lucie Konečné Ententýky se nebojí s nadsázkou a humorem dotknout i vážnějších životních problémů, jako jsou například střídavá péče o děti, jejichž rodiče se rozešli. Nepřehlíží ani potíže matek, které vychovávají dítě samy a nemohou najít partnera. Řeší vztahy s ženatými nebo vdanými, posedlost zdravým životním stylem i honbu za vším, co má nálepku BIO. Neopomíjí ani sex, kterého je buď málo, nebo je jiný, než si představujeme. Významnou roli v seriálu hrají děti, které se stávají svéráznými hybateli děje.
Ententýky jsou tedy svého druhu sondou do typických životních situací řady dnešních třicátníků, generace Husákových dětí. Tvůrci nevsadili na zbytečnou akčnost, řadu úrazů, trápení… Seriál nabízí uvolněnou atmosféru vystavěnou na nenásilném humoru, situačním i slovním, a především na všedních, přitom zajímavých osudech jednotlivých hrdinů a hrdinek se svými rodinami, přáteli a známými. Ti jsou jako vaši sousedé. Zažívají to samé, co zná nemalá část nedávno či v současnosti těhotných žen a jejich široké okolí. Dny jsou plné dětského oblečení, knížek, krmení, kočárků, plenek, internetových obchodů, bazárků a maminkovských fór… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

martins odpad!

všechny recenze uživatele

ČT co to je?zase zbytečně vyhozené peníze koncesionářů na takový paskvil, raději reprízujte staré seriály než takovéhle harakiri. Inspirací toho skvostu asi byl seriál Sex ve městě, scénáristka si řekla: děj trošku upravíme, přidáme nějaké postavy a diváci to budou sledovat. Bohužel i já jsem sledoval a to celý první díl, další už nikoliv a to má tento seriál hnedka 15 částí, stačili by tři. Docela slušná Jitka Schneiderová a Oldřich Vízner. Líbili se mi i Táborský a Sedláčková. Naprosto příšerný Jáškow, Herčíková, Čtvrtníček, Blažek a spol. Co bude příště? ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Není to nejlepší seriál všech dob ale i po druhém shlédnutí nechápu, proč měl tak nízkou sledovanost a ve finále vznikla jen první série. S trochou dávkou odstupu se Ententýky dají považovat za českou obdobu Sexu ve městě, i když to samozřejmě není tak dobrý. Ententýky je pohodový a oddechový seriál u kterého škoda, že nevzniklo pokračování. Já jsem se bavil. Některé scénky jsou vyloženě skvělý a i když to jako vážný seriál o strastích života moc nefunguje, po komediální stránce to je za 4 jak vyšitý. Jo a Jitka Schneiderová je krásná ženská. ()

Reklama

vnimat_Krasu 

všechny recenze uživatele

Sex ve městě v podání slovutné tvůrkyně Ordinace v růžové zahradě? To je zkrátka recept na smrtelný drink. Petr Dvořák mluví o restrukturalizaci původní tvorby České televize a přitom si ji představuje takto. Český televizní humor se již automaticky rovná snůšce trapasů, většinou se sexuálním podtextem a minimální pointou. Šroubované věty vycházející z úst jinak sympatických herců zabíjejí i jakékoliv pokusy o drama. Nepodstatnou hvězdičku Oldřichu Víznerovi a slušně zvládnutému virálnímu marketingu, včetně příslušného blogu hlavní postavy. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

ACHTUNG - SPOILERS! Šeď vystřídala regulérní prohra. Poč tohle proboha někdo přirovnával k Sexu ve městě? Jen proto, že hlavními hrdinkami jsou ženy a jedna z nich je novinářka? Chytrý divák už od půlky tuší, že se rozvedení manželé k sobě vrátí, bejvalka řeší své rádobystarosti a postavu, která má skoro od začátku psychické problémy (Pidrmanová), paní scénáristka pomocí jiných postav v podstatě podvede. Proč se nevěnovat nějaké vážnější figuře? Protože už by to nebylo tak "vtipné," příliš vážné na děj, který se spoléhá na účinek trablů s malými dětmi, tchýní, pronášejících fráze o mužích a mužů, kteří, nevěda kam se posunout, posunují se víceméně jen do hospody? Tohle je ten nejhorší možný výsledek onoho ženského "se svým tělem a životem si můžu dělat co chci." Jenomže to je právě blbost. Pořád jsou tady myslící lidi, diváci i divačky, kteří tuhle papundeklovou seriálovou verzi života (nejhorší od Rodinných pout) odmítnou. Na konci jsem se zaradoval, že aspoň jedna linie končí trošku jako život (odloučení Martina Písaříka), než jsem pochopil, že je to pouze oslí můstek k druhé řadě, která bohudík nepřijde, protože seriál neměl sledovanost. Takový postoj se zase ČT povedl. A k tomu Chinaski, kteří právě začínají svoji 1. signální. (Sviště!) Malinko vybočuje jen Petr Čtvrtníček (až na ty zbytečné komplikace ohledně pletek s pokojskou dva díly před koncem!), který, pokud si některé repliky nepsal sám, vlastně dokazuje, že Lucie Konečná potenciál má, ale má i volnou ruku, kterou jí zajistila předchozí práce (čti: Ordinace v růžové zahradě). JÁ CHCI NORMÁLNÍ, PĚKNEJ BARÁK...VIDĚL JSTE NĚKDY KREML? ()

adnov 

všechny recenze uživatele

První díl líbil. Druhý trochu zklamal. Zdá se vše předvídatelné, jednoduché, nezajímavé, žádné velké drama nebo důvod proč se dívat dál. Přesto chci vidět další díly. Jsem holt asi cílová skupina. Ještě nedávno bych řekla, že je to přehnané a nerealistické. Ted v tom však vidím spousty lidí okolo sebe - oni se tak opravdu chovají. (viz např. já a vodění dítěte do školky). Takže ano, je to jak ze života. I když plytké a spousta klišé. Na druhou stranu občas vtipné, pravdivé. A nejlepší je skvělý herec Olda Vízner! Hodnoceni po dalších 2 dílech (tedy po 4) zvyšuju ze 2 na 4 hvezdičky. Bylo to vtipné, smála jsem se nejen já, ale i manžel. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Angažmá scenáristky, která stála u vzniku seriálu Ordinace v růžové zahradě (od r. 2005), vzbudilo u předsedy Rady ČT Milana Uhdeho rozporuplné reakce. Dle jeho názoru se bude program ČT až příliš podobat komerčním stanicím. [Zdroj: aktualne.centrum.cz] (hippyman)
  • Natáčení seriálu bylo kvůli nízké sledovanosti ukončeno již po první sérii. (JoranProvenzano)
  • Seriál hledal inspiraci například v legendárním Sexu ve městě (od r. 1998). Natáčení první série probíhalo v Praze do konce června 2012. [Zdroj: aktualne.centrum.cz] (hippyman)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama