Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Videa (35)

Trailer

Recenze (99)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to zaujímavé,ale tá tiesnivá atmosféra... no ja ju nepociťujem. Pár kvapiek umelej krvi už dnes horor neurobí. Trocha duchariny, tak povediac netradičnej, tu je, ale čakal som jej oveľa viac. Vtedy by to bolo naozaj strašidelnejšie, no to, že sa prejde pár postáv popred kameru, mi husiu kožu veľmi neurobí. To je pocit po prvých častiach, po polovici ale zistíte, že je to zaujímavé skôr niečím iným, ako ste čakali. Lange vo vrcholnej forme, to som ani nevedel, že vie tak skvele zahrať. Herecky ale vystupuje výrazne aj Kate Mara, mladá Farmiga má našliapnuté nasledovať staršiu sestru. Vďaka deju sa to oplatí sledovať. Dosť upúta, má svoje zvraty aj prekvapenia. V prvej sérii boli len dva časti slabé, inak všetko výrazný nadpriemer, najmä halloweenske časti. Záver však nenadchol. O druhej série veľký prepad až k šialenostiam s Lady Gaga. ()

PanTumnus 

všechny recenze uživatele

1. série: super začátek asi nejlepšího hororového seriálu nového tisíciletí. skvělé, prostě skvělé. nejsilnější epizoda je pro mě ta halloweenská. Taissa Farmiga, Frances Conroy, Jessica Lange, Evan Peters... herecké objevy které mi přinesla první sezóna. 5/5 2. série: slabší. řada trpí přeplácaností (psychopat, blázinec, náckové, mimozemšťani.) poprvé jsem si všiml toho jak dobře a zajímavě murphy dokáže obsazovat (adam levine). plusem je také dojemné finále. 3/5. 3. série. Taissa, Jessica, Frances, Sarah, Gaby Sidibe a Kathy Bates, Skvělé obsazení, skvělý námět (čarodejnice). Pár nečekaných zvratů! Love it! 4/5. 4. série. Začátek mě nebavil ale s přibývajícími díly se vše naštěstí zlepšilo. Nováček Wes Bentley mi přišel výborný a celá scéna kdy Jessica zpívá Gods and Monster mi přišla skvostná. Obecně ty songy byly parádní. Opět musím pochválit Murphyho za obsazení. (Tolik odvážných rozhodnutí). U finále jsem plakal dojetím. Sbohem Jessico. 4/5. 5. série. Nejslabší série ale zároveň do té doby nejtemnější. Gaga je božská, Katy Bates a Denis O Hare byl GENIÁLNÍ! Přesto bylo vidět že absence Jessicy je výrazná. Gaga měla dostat více prostoru, chybí opravdu výrazná hlavní postava. Sarah Paulsen mě iritovala. Finále tradičně boží. 3/5 6. série: Za mě zatím nejlepší kus do AHS. strašidelné, nepříjemné, brutální a sadistické. Dobře zde jde sledovat vlivy které si Roanoke půjčuje (Blair Witch, Texaský masakr, Nenávist, Paranormal Activity, Evil Dead...) Kathy Bates asi nejlepší výkon za dobu účinkování. Wes Bentley mě hodně potěšil, Lady Gaga taky. Sarah boží a Angela Basset konečně hraje něco jiného než Bitch Queen, Seriál se po odchodu Jessicy konečně našel. 5/5. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nic pro mě. Největší problém jsem měl s uspěchaným nástupem. Seriál se nesnaží budovat atmosféru tajemna a strachu. Jde rovnou na věc. Snaha vyděsit a šokovat působí občas nuceně, občas hystericky. Uvěřitelného je na tom jen málo a zajímavého skoro nic. Děj přeplácaný mysteriózními momenty a desítkami vyhrocených scén mě nezaujal a postupem času jsem se začal nudit. Na alespoň průměrné hodnocení seriál vytáhli herci. Jsou do jednoho výborní, a i když hrají nepravděpodobné a úplně mimózní postavy, poradili si s nimi s přehledem. Druhou sérii jsem ještě zvládl, ale třetí si nechám jako zálohu do důchodu. ()

Mona-Lisa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím zhlédnuté dokonalé a pro mě dech beroucí dvě série. To, co musí běhat hlavou tvůrcům něčeho tak děsivého a morbidního, si bojím jen představit. Po skončení každé epizody mám hroznou touhu rozjet se do U.S.A a potřást rukou někomu s tak brilantními nápady. Někdy si ale říkám, zda netočí podobné věci jako např. Michael Haneke, který sám přiznává, že třeba Funny Games udělal vyloženě se záměrem ukázat lidem, co v nich musí být, když jsou ochotni dívat se na taková zvěrstva. Možná mají všichni tito pánové pravdu a v každém je nějaká ta " dark side" o které se nemluví a je lepší, když je uspokojována takto, než jinými cestami.... ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Murder House je děsně zmatená duchařina, která absolutně nemá logiku a místy až trapně kašle na žánrová pravidla, ale nebyli by to Murphy s Falchukem, aby i zde perfektně nenastavili zrcadlo naší společnosti a trefně nevypíchli její nechutné výstřednosti. Co se týče této stránky, tak jsou skoro stejně působiví jako v mém milovaném Nip/Tuck, jenže pak je tady ještě druhá stránka a tu prostě neskousnu. Celá ta hororová stylizace je sice technicky dobře zvládnutá, ale zároveň totálně ujetá. Tvůrci dokazují, že mají velice bujnou fantazii, seriál se však postupně zvrhává v naprostou magořinu, která na mě nemá skoro žádný účinek a osudy hlavních postav mě za srdce příliš neberou. Je to škoda, protože Farmiga, Peters i ďábelská Lange umí diváka připoutat k obrazovce. Asylum diváka zavalí skutečně velkou porcí nápadů. Bohužel se z toho stane tak zmatený guláš, že i samotné dokoukání epizody je utrpení na úrovni nedobrovolného pobytu v blázinci. Hlavní hrdinové tam trpí opravdu hodně, ale mně to bylo upřímně jedno, protože u záporáků chybí pořádné vykreslení motivací, a tak si pořád dokola dělají ty svoje rádoby šokující prasárny, což začne být časem stereotypní. Další věcí je, že z půlky z nich se nakonec stanou správňáci a za ty svinstva, která prováděli předtím, může jejich bordel v hlavě nebo co. Ten měli hlavně scenáristé, protože něco tak nefunkčního se jen tak nevidí. Jedinou zajímavou postavou je slušně hláškující převtělený ďábel a nebýt Petersovy ufonsko-polygamní linky, která se jako jediná alespoň trochu snaží něco odvyprávět, tak se tento paskvil rozpadne úplně. S1: 50% S2: 40% ()

Galerie (1 923)

Zajímavosti (216)

  • Pilotní díl první řady seriálu se natáčel ve skutečném domě. Další díly byly posléze filmovány v jeho přesné replice. (Nach)
  • Postava Jamese March (Evan Peters) ze série Hotel (od r.2015) vznikla na podkladě skutečného sériového vraha a to H. H. Holmese. (P. J. D.)
  • Že se bude každá řada seriálu odehrávat v jiné lokaci a její náplní bude odlišný příběh a strašidelný motiv se tvůrci projektu Ryan Murphy a Brad Falchuk rozhodli začátkem natáčení první řady. Cílem bylo nalákat nové potenciální diváky, aniž by museli znát děj předchozí sezony. Rovněž se autoři nebrání hostování filmových herců, kteří chtějí pracovat na seriálu, ale nechtějí se „upsat“ na několik let. (Vojt@P)

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama