Reklama

Reklama

American Horror Story

(seriál)
  • USA American Horror Story (více)
Trailer
USA, (2011–2024), 100 h 14 min (Minutáž: 34–74 min)

Předloha:

Ryan Murphy (kniha), Brad Falchuk (kniha), Danielle Vega (kniha)

Hrají:

Sarah Paulson, Evan Peters, Lily Rabe, Jessica Lange, Denis O'Hare, Kathy Bates, Angela Bassett, Frances Conroy, Taissa Farmiga, Emma Roberts, Adina Porter (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(12) / Epizody(132)

Obsahy(1)

Seriál American Horror Story je, jak už název napovídá, hororovým seriálem. American Horror Story však není ledajaký seriál. Má tu zvláštnost, že každá série má stejné herce, ale úplně jiný příběh. Seriál nás zavede do strašidelného domu, psychiatrické léčebny, spolku čarodějnic v New Orleans, do panoptika, do tajemného hotelu a do Ameriky pod velením Donalda Trumpa. Těšte se. Budete se bát! (Bull)

(více)

Recenze uživatele Pilda17 k tomuto seriálu (21)

Murder House (2011) (S01) 

Dle mého se do toho začínali režiséři zamotávat. Ze závěru panuje víc zklamání než kladné pocity. American Horror Story se uvedl jako dokonalý seriál, ale tempo neuvěřitelným stylem kleslo. První polovina bavila, ale druhá je naprosto o ničem a scénář mi přijde nedomyšlený. Herecké výkony vyloženě nevadily, ale vyzvednout se nedají. Děj dost kolísal, hlavně v druhé polovině .. 6/10 = 60% ()

Asylum (2012) (S02) 

Po první sérii jsem se seriálem definitivně sekl. Po tom, co jsem zjistil, že každá série je jiný příběh, rozhodl jsem se dát American Horror ještě šanci. Druhá série nebo-li Asylum je úplně jinde, atmosféra blázince perfektní, napětí nechybí, děj v každém díle vynikající a zvratů tolik, že to na jedné ruce nespočítám. Herci se dokonce do svých rolí hodili daleko více a srovnávat se nic s první sérií nedá. Asylum je minimálně o dva stupně lepší hororový zážitek a mile rád se pustím do další série .. 9/10 = 95% ()

Coven (2013) (S03) 

American Horror Story Coven je příběh o čarodějnicích. Pár námitek by se našlo, jako zapracovat na atmosféře, ukázky z toho všeho byly nejlepší. Pár scén bylo děsivých, ale mnoho jich nebylo. Atmosféra oproti Asylum i první sérii je o několik stupňů horší. Zvraty jako v předchozím díle nechybí a toho si cením, děj i příběh byl od prvního dílu výborný a dokázal bavit. Asylum jen těžko bude nějaká série překonávat, ale dle mého Coven překonal první sérii, která mi bohužel od začátku neseděla. Jako lákadlo na další sérii dobré a hodnocení přesně mezi Asylum a Murder House .. 7/10 = 75% ()

Freak Show (2014) (S04) 

Celá série Freak Show měla obrovský potenciál a skvělý start. Jenže pak jakoby došly nápady, vše ztrácelo větší smysl a navíc bylo zbytečně chaotické. Naprosto využitý potenciál zůstal naplněn pouze u psychopata, který v posledním díle ukáže svou chladnokrevnost a bez soucitu dělá, co mu jde nejlépe. Škoda toho, že jsem přesně tohle čekal a nebylo to žádné překvapení. V tomto směru byla velká chyba, protože to mohlo být daleko epičtější. Fantastická byla Elsa a i mnoho dalších postav. Největší strach však byl z klauna, který se ukázal rychle a bohužel ješte rychleji zmizel. Na jeho postavě se mohlo zapracovat lépe. Celkový pocit z této série je smíšený a bohužel se vrací kvalitou zpátky .. 5/10 = 55% ()

Hotel (2015) (S05) 

S velkou chutí jsem se pustil do další série této horové ságy. Nemohu si vynachválit prostředí, nápady, gore, či třeba zvraty, kterých nebylo málo. Vše mělo smysl, každý díl zaujal, i když občas se slabší místa najdou. Převládá velká spokojenost, každá postava si dokázala vytvořit své a diváka něčím zaujmout. Sally, John nebo velký pan March, který jak promluvil, lezl mi mráz snad i po prdeli. Z něj vyloženě sála ta osobitost a byla to rozhodně nejzajímavější postava. Těch postav, které mám v hlavě je ale mnohem víc, překvapivě i Lady Gaga. Chybí mi trochu atmosféra, něco z čeho bych byl mimo jako u Asylum, tady spíše převládalo gore. I tak se jedná z mého pohledu o druhý nejlepší díl série a řadím ho hned pod Asylum .. 8/10 = 80% ()

Roanoke (2016) (S06) 

První polovina skvělá hororová podívaná se vším všudy. Ke druhé se nehodlám vyjadřovat. Tvůrci šlápli hodně vedle, s takhle podělaným seriálem jsem se ještě nesetkal. Tato série je série dvou tváří a pokud mohu od srdce doporučit, tak skončete po patém dílu. ()

Kapitola první (2016) (S06E01) 

Co k tomu dodat, u AHS jsme zvyklý na kdejaké bizardnosti a extrémy, ale uvítací díl šesté řady ukazuje, že by mohlo jít o čistokrevný realistický horor, což by nemuselo být ani trochu špatné. Atmosféra ze startu skvělá a napětí by se mohlo krájet, takže pokud by tato řada šla v těchto kolejích, nebudu proti. ()

Kapitola pátá (2016) (S06E05) 

Zatím doposud dokonalá série, ale při pohledu na hodnocení dalších dílů, mám velké pochybnosti a možná by bylo lepší skončit. Nějak netuším, co se bude v druhé polovině dít, ale asi nás čeká velká změna. Jestě není vše dořešené, tak snad dostanu odpovědi. Zatím to tak nevypadá. ()

Kapitola šestá (2016) (S06E06) 

Zajímavá změna, kterou jsem nečekal. Párkrát jsem se i slušně lekl. Náběh na slušnou druhou polovinu určitě je. Jsem zvědavý, jak se s tím tvůrci vypořádají. ()

Kapitola sedmá (2016) (S06E07) 

První polovina sedmé epizody ještě ušla, ale dále? No předpovědi se nakonec potvrzují a kvalita seriálu zažívá obrovský pokles. Chování postav nelogické, komických scén přibylo a atmosféra je fuč. Začíná náhodné masakrování postav a nesmrtelnost některých. Tohle je silný úlet, pokud to půjde ve stejných kolejích, nevím jak tohle může skončit. Kde jsou nápady z první poloviny série, atmosféra nebo napětí? Kdo v tomhle má prsty netuším, ale takový pokles u seriálu jsem ještě nezažil. Tento díl do průměru ješte dostanu, ale zvolená cesta je špatná a následky v dalších dílech nevyhnutelné, ale rád bych se mýlil. Tvůrcům nejspíš definitivně jeblo jako všem postavám .. ()

Kapitola osmá (2016) (S06E08) 

Bezhlavý masakr + totálně nelogické chování pokračuje. Fňukání, řvaní, demence a mnoho dalšího nás v tomto díle čeká od Sarah Paulson. Nejvíce vtipné je však chování Lily Rebe, která bez nějakého většího smyslu udělá věc, která posouvá seriál na dno. Druhé dno je sekáček v zádech v předchozím díle a následné běhaní herečky jakoby se jí nic nestalo. Budu se tedy ptát tvůrců: ,,Děláte si kurva prdel?" ()

Cult (2017) (S07) 

Kult je série vsunutá do reálného světa s reálnými postavami a problémy. Ze startu série divák pociťuje chaos, ale postupně se vše vyjasní. Nesetkáme se s převratnými zvraty, ač jich pár najdeme, což je škoda. Ocením obrat Sarah Paulson, kterou bych na začátku série uškrtil sám, ale v závěru získala mé sympatie. Evan Peters herecky exceloval a k jeho vyšinutosti nelze nic vytknout. Brutální, bezcitná, nechutná, dech beroucí série, která se řadí hodně vysoko. ()

Den voleb (2017) (S07E01) 

Nenápadný start série, který je svým způsobem zvláštní, až ujetý. Nevím, co od série čekat, ale rozhodně uječená Paulsen stáhla jednu hvězdu. ()

Neboj se tmy (2017) (S07E02) 

Na top díl stále čekáme, ale napětí nechybí. Atmosféra je při nejmenším zajímavá. Čekám rozjezd dalšími díly, ale i přesto zatím spokojenost. ()

Sousedi za všechny peníze (2017) (S07E03) 

Pořád je to všelijaké, ale rozhodně se to tváří tajemně a každý díl je víc a víc znepokojující. Pokud se bude pokračovat v takovém duchu, brzo zvolím plný počet. ()

Díry (2017) (S07E05) 

Ale jo, ten plný počet už dát musím. Zamotané a stále zneklidňující. Tato série je velká šílenost a já zatím smekám. Snad nám tempo nepoleví a ta skvělá atmosféra neustoupí. ()

Věrnost až za hrob (2017) (S07E09) 

Sarah mi od začátku série konečně začala sedět. Teď dle mého začne její hra a Kai se bude ještě divit. Tento díl ukáže sílu Sarah, která svou osobnost úplně změnila. ()

1984 (2019) (S09) 

Solidní série, od AHS se nedá čekat typický slasher. Série je brutální, má momenty překvapení i dobré nápady. Naopak se najdou ale i špatné díly, které vše zbytečně sráží. Další seriál či film, kterému návrat do osmdesátých let vyloženě sedí. Doba měla něco do sebe a já se v dnešní době novodobým zpracováním osmdesátých let rád vracím zpět. ()

Tábor Redwood (2019) (S09E01) 

Pilot potěšil, kemp skvělý a dobová atmosféra bez chyby. Pokud kroky půjdou správným směrem, máme tu kvalitní sérii. Za první díl mohu dát nejvyšší poctu s čistým svědomím. ()

Související novinky

Zemřel herec Mark Margolis

Zemřel herec Mark Margolis

04.08.2023

Ve věku třiaosmdesáti let zemřel ve čtvrtek v nemocnici Mount Sinai v New York City po krátké nemoci americký herec Mark Margolis, mnoha divákům známý především jako zlověstný don Hector Salamanca ze… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Netflix ulovil Ryana Murphyho

Netflix ulovil Ryana Murphyho

16.02.2018

Jméno Ryan Murphy vám možná nic neříká, určitě ale znáte Plastickou chirurgii s. r. o., Glee, American Horror Story nebo American Crime Story. Ano, tyhle seriálové hity pochází z Murphyho hlavy. A… (více)

Reklama

Reklama