Reklama

Reklama

Oscar 2018

(pořad)
  • USA The 90th Annual Academy Awards (více)
TV spot
Publicistický
USA, 2018, 239 min (Alternativní 90 min)

Režie:

Glenn Weiss

Scénář:

Megan Amram

Účinkují:

Jimmy Kimmel (moderátor), Steven Spielberg, Viola Davis, Willem Dafoe, Woody Harrelson, Richard Jenkins, Christopher Plummer, Sam Rockwell, Armie Hammer (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Slavnostní vyhlášení 90. ročníku výročních cen Americké filmové akademie, živě z Dolby Theatre v Hollywoodu. Cena Americké akademie filmového umění a věd se udílí pravidelně od roku 1929. Letos budou tedy vyhlášeny výsledky jejího již 90. ročníku. V přímém přenosu z Dolby Theatre v Hollywoodu se dozvíme, které snímky a tvůrčí osobnosti si letos odnesou legendární zlatou sošku, která, ačkoli jde o pouhou přezdívku, je po celém světě známá jako Oscar. Mezi nominovanými snímky letos mimo jiné najdeme tituly jako Dunkirk režiséra Christophera Nolana, Lady Bird Grety Gerwick, nebo Phantom Thread Paula Thomase Andersona. Šanci na ocenění hereckého výkonu mají také Denzel Washington, či Gary Oldman mezi muži a Meryl Streep, Margot Robbie, nebo Sally Hawkins mezi ženami. Slavnostním ceremoniálem, který se jako každoročně koná v Dolby Theatre v Hollywoodu a který bude již podruhé za sebou uvádět moderátor, producent a komik Jimmy Kimmel, nás z pražského studia provedou filmoví publicisté Tomáš Baldýnský a Saša Michailidis. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (64)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na letošní Oskary jsem popravdě koukat ani nechtěl. Hlavně proto, že mě většina nominovaných filmů vůbec nezaujala. Nejlépe vycházely Tři billboardy kousek za Ebbingem a Já, Tonya a zbytek, co jsem viděl, byl tak strašně průměrný a nezajímavý, že níž už akademie klesnout nemohla. Úplně zapomněli na tak filmařsky vydařené kousky jako Velká hra, Blok 99 nebo Wind River, a bylo jim to jedno. Hlavně, že v nominacích máme pár černochů, nějakýho politika a jsme korektně v pohodě. To je vlastně i to slovo, které letošní Oskary vystihuje – korektnost. Jimmy Kimmel byl tak vysranej, aby někoho neurazil, že se v druhé polovině ceremoniálu na scéně skoro ani neobjevil. A jelikož je v Hollywoodu aktuálně tématem #metoo, tak tu všichni byli opatrní, aby nějaká hollywoodská herečka neosočila svého souseda po levici kvůli sexuálnímu harašení. Kvůli tomu i plno herců na ceremoniál ani nedorazilo. Celkově vzato tenhle ročník byl hodně špatný. Nehledě o to, že celé předávání Oskarů byla jedna velká strašná, nesnesitelná nuda, ve které se nedělo vůbec nic. Doslova! Jimmy měl jedinej nápad se skútrem, kterej stejně zanikl v té záplavě nudy, že ani pointu neměl. Jedinou radost mi udělali ocenění jak u hlavních tak u vedlejších herců a hereček. Jen Francis by u toho nemusela tak moc feministicky kecat. Jediný plus letošních Oskarů nakonec bylo to, že se vešel v časovém horizontu čtyř hodin a já stihl přijít včas do práce. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Už roky zásadne nesledujem priamy prenos plný reklám a strojenej nudy. Sledujem to na druhý deň cez archív, kde všetku reklamu pretočím. Ak mám komentovať program, tak nebol úplne najlepší, chýbalo mi viac humoru, ale moderátor J. Kimmel mi sedí. Minulý rok bol vtipnejší, to je fakt. Spevácke čísla ma veľmi neoslovily, dosť nudné a strojené. Najväčší problém vidím v tom ako Oscary strácajú svoju iskru a prestíž tým, že každý rok dávajú ceny slabším a slabším filmom...Nikdy doteraz sa mi nestalo aby som ignoroval oscarové filmy alebo ich priemerne hodnotil! Začalo to priemerným filmom Birdman, potom Spotlight, minulý rok opäť nevýrazný Moonlight a teraz vrchol Tvár vody... 4x po sebe priemerný pre mňa absolútne nezaujímavý film, to nebolo zvykom. Ešte donedávna bol oscarový film pojmom, dnes mám pocit, že prišla doba, keď si musím rozmyslieť či chcem oscarový film vidieť.13 nominácií filmu Tvár vody jednoducho nepochopím, ale i ostatné filmy neboli nič moc. Fandil som Dunkirku a Trom bilbordom, fajn bola i Ja Tonya. Všetko ostatné dosť priemerné. Prečo hodnotím štyrmi hviezdami? Program bol viacmenej fajn, ale veľmi ma potešil filmový zostrih fakt nádhera , potešil i G. Oldman, S. Rockwell a rozosmial W. Beatty. Zase...70%. ()

Reklama

korbitch22 odpad!

všechny recenze uživatele

Dostali jsme se do doby, kdy udělujeme ceny sračkám, neříkáme nahlas to co cítíme, bojíme se obejmout ženu aby nás nějaká ufňukaná a zahořklá feministka neobvinila z obtěžování. Obsazujeme asiaty do role černochů, černochy do rolí bělochů, nechutné, hloupé a stupidní filmy považujeme za nejlepší a dementní, vyžraná prasata považujeme za nejlepší režiséry. Tímhle zkurveným bordelem se protrapčil tragicky nevtipný kokot a já musel vypít šest piv a položit krabičku cigaret, abych tu sračku přetrpěl. Moje poslední udělování cen. Je mi na blití z téhle doby, je mi na blití z těchto lidí a je mi na blití z absolutního nezájmu o filmy, které mají srdce, duši a mozek. Forman rotuje v hrobě a to stále žije. ()

jhrasko 

všechny recenze uživatele

Ušlachtilá nuda. Tak korektné až to bolelo. A tak aspoň vďaka za do koberca oblečenú Frances McDormand a jej nefalšovanú radosť, vďaka za Kumail Nanjiani a jeho dokonalý humor nech povedal čokoľvek, vďaka za Mayu Rudolph a Tiffany Haddish. A Greta Gerwig zhrbená ako malé dievčatko, roztomilé. ALE: chlapci na ČT, prepáčte, ale toľko vecných chýb - Sally Hawkins nominovaná po prvýkrát? Vážne? (Blue Jasmine nič?). Denzel Washington nominovaný po 9.X ako Laurence Olivier a Spencer Tracy...vážne? Čoby herec po 8.x, to za prvé a zároveň Laurence Olivier mal nominácií 10. F. Murray Abraham v prehľade hlavných hercov a Vy že bol ocenený ako vedľajší a že v prehľade nemal byť...vážne? a Ruth Prawer Jhabvala bola manželka Jamesa Ivory. Nie muž, žena....toto nie sú chyby vyplývajúce z komentovania v priamom prenose, to je zlá príprava. Prepáčte, ale podceňujete filmových fanúšikov a to sa nemá... ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nad celým přenosem jako by se vznášel "duch" loňského "faux pa" při předávání cen, což mělo velmi negativní vliv na divácký zážitek. Přišlo mi, že všichni, od moderátora až po herce, jsou jaksi opatrnější, pročež většina přenosu byla velká a strojená nuda. Co se samotných cen týče, Akademie se ve svých výběrech vážně začíná rapidně horšit! ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama