Reklama

Reklama

Hercule Poirot

(seriál)
  • Velká Británie Agatha Christie's Poirot
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
Velká Británie, (1989–2013), 85 h 4 min (Minutáž: 47–105 min)

Předloha:

Agatha Christie (kniha), Agatha Christie (povídka)

Hrají:

David Suchet, Hugh Fraser, Philip Jackson, Pauline Moran, David Yelland, Zoë Wanamaker, Richard Bebb, George Little, Phillip Manikum, Jona Jones (více)
(další profese)

Série(13) / Epizody(70)

Obsahy(1)

Malý belgický detektiv Hercule Poirot (David Suchet) s knírkem upraveným dle pravítka a neuvěřitelně bystrou šedou kůrou mozkovou řeší případy, na které slavná britská policie ani Scotland Yard nestačí a to již od roku 1989 dodnes v této nejslavnější volně inspirované adaptaci předlohy královny detektivek Agathy Christie. (monolog)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (311)

aniiicka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Brilantní David Suchet dovedl postavu Poirota k dokonalosti. Pro někoho možná nesympatický detektiv, je právě těmi svými specialitkami jako udržovaný knír, perfektní look a důraz na belgickou národnost prostě nej. :) Možná mám radši pozdější televizní filmy (Smrt na Nilu, Vražda v Mezopotámii, Třetí Dívka atd. :), protože mi přijdou více působivé - protože už jsou to více filmy), ale tyto starší seriálové díly mají také své kouzlo. No moje maminka Poirota miluje, tak musím dát pět hvězd a pochvalu. ()

bloom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Agathu i Hercula miluji, seriál se snažím v televizi nikdy nevynechat. Je to Suchetova životní role, i když předtím s Ustinovem zkusil i Jappa. Ani Hugh Fraser, Philip Jackson a Pauline Moranová jako Poirotovi nejnližší spolupracovníci za ním nezaostávají. Nové díly bez nich právě tak dobré nebyly. Nechápu proč Prima předabovala svůj skvělý dabing jeho slabým odvarem. Petr Kostka mi s Poirotem opravdu hodně splynul, ale Jaromír Meduna je pan dabér a sám přiznal, že se snažil přiblížit způsobu dabingu pana Kostky a dá se na to koukat. Kapitána Hastingse geniálně daboval Ondřej Vetchý, který byl kvůli stáří postavy v novějších dílech vystřídán Miroslavem Středou. Bohužel Vladislav Beneš v novém dabingu mi připadá matný a jeho "Dobré nebe!" se vůbec nevyrovná Vetchého "Dobrý Bože!". Stanislava Fišera jako Jappa nahradil Jiří Čapka, u kterého to je jako s Medunou: slušné, ale originál nepřekoná. Jediným pozitivem je předabování některých vedlejších rolí a slečny Lemmonové, kdy Kateřinu Vlkovou nahradila Zuzana Skalická. Ostatně o celé té dabingové kauze si můžete přečíst tady. ()

Reklama

UncleG 

všechny recenze uživatele

Seriál, který dokáže navodit perfektní dobovou iluzi. Sympatický detektiv (mající i tentokrát po ruce svého nedovtipného "Watsona"). A rozuzlení, která možná překvapila i samotného scénáristu :-) No dobrá, Poirot nás svými překombinovanými vraždami, neustálým zastíráním, mlžením a nedostatkem informací trochu tahá za fusekli. Ale hra je to roztomilá, pokud na ni přistoupíte. N´est-ce pas? ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anglická spisovateľka Agatha Christie je jedna z najznámejších a najčítanejších svetových autorov detektívnej a kriminálnej literárnej tvorby. V mnohých jej románoch a novelách vystupuje výstredný, distingovaný, belgický súkromný detektív Hercule Poirot. V rokoch 1989 až 2013 vznikla kolekcia sedemdesiatich televíznych seriálových príbehov, v ktorých tento nesmierne inteligentný pán so starostlivo upraveným knírom vyšetruje zložité kriminálne prípady. Celkovo bolo vyprodukovaných trinásť sérií. Titulnú postavu perfektným, nezabudnuteľným spôsobom stvárnil herec David Suchet. **** ()

Šandík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který nezklame. Kamera, výprava, režie, to všechno představuje velmi slušný televizní standard v zemích, kde si ještě váží televizního diváka. David Suchet si zde bez váhání střihl svojí životní roli a ani další herecké výkony rozhodně nejsou špatné. Příjemná, poctivě natočená oddechovka. 8/10 ()

Galerie (430)

Zajímavosti (129)

  • Postava Penny Driverové (Deborah Cornelius), musela být přejmenována. V knižní předloze se totiž jmenovala Jenny, což je velmi podobné s jménem Jane Wilkinsonové, kterou hraje Helen Grace. Tvůrci si mysleli, že by se jména mohla divákům plést, proto vyměnili začáteční písmeno. (Sebi236)
  • Literární předloha umisťuje děj do 60. let 20. století. Seriálová adaptace je však z období 30. let. (alanwilder)
  • Napriek tomu, že všetky Poirotové novely od Agathy Christie sú sfilmované, príbehy detektíva sa nekončia. Ďalšie prípady sa totiž majú objaviť v knižnej podobe vďaka spisovateľke Sophie Hanah. (kacer4)

Reklama

Reklama