Reklama

Reklama

Před pěti lety Superman odešel ze Země, aby ve vesmíru hledal ztracené pozůstatky planety Krypton. Během jeho nepřítomnosti byl z vězení propuštěn zločinec Lex Luthor, který se oženil se starou bohatou vdovou, aby po její smrti získal majetek astronomické hodnoty. Jeho životní žena Lois Lane získala Pulitzerovu cenu za článek Proč svět nepotřebuje Supermana. Lex nachází na své expedici do Arktidy Pevnost samoty a ukradne tam krystaly, aby je použil pro experiment, který způsobí výpadek proudu na východním pobřeží. Poruchy vyřadí i probíhající test nového raketoplánu. Jeho motory se zažehnou, ale nedojde k oddělení od nosného stroje, ve kterém pokus sledují i novináři, mezi nimiž je i Lois Zcela jistě by došlo ke katastrofě a ztráty na životech by šly do tisíců, ale Superman včas zasáhne a všechny zachrání. Svět je jeho návratem nadšen, on ale trpí tím, že jeho Lois má snoubence Richarda a k tomu pětiletého syna Jasona. (TV Nova)

(více)

Recenze (735)

BLOKBASTER (Petr Siska)

"Ten, kto od návratu Supermana očakával akčnú pecku roka, bude zrejme sklamaný. Užijú si skôr staromilci, ktorým neprekáža pomalšie tempo a klasický model superhrdinstva, ktorý akoby ani nebol od Singera. Ale ktovie, možno nás v roku 2009, vtedy je naplánované pokračovanie, prekvapí a utvrdí v tom,…"

CinemaView.sk (Marián Biel)

"Superman Bryana Singera priniesol adaptáciu jedného z najznámejších comicsov v novom a veľmi príťažlivom šate...nie len červeno-modrom. Zarytí fanúšikovia Supermana budú mať možno námietky na spracovanie tejto verzie, ale bežný divák, či už dvanásť alebo osemdesiat ročný, má šancu sa na boji…" více

Filmkabi.net (David Patras)

"Většina diváckých ohlasů na nového Supermana je poměrně vlažných, ale cestou z kina jsem si lámal hlavu nad tím, proč. No posuďte sami – u filmu jsem se náramně bavil, mám pocit, že i leckterá čistá komedie je méně vtipná (a to je tady většina fórů zamýšlených!!), má to až na samotný začátek a…"

Filmpub.cz (Alan Kovařík)

"Supermana považuje leckdo za staromódního. Možná proto, že nestrádá tolik jako Batman nebo Spider-Man a je celkově příliš optimistický. V Singerově pojetí se to však mění. Hlavní hrdina sice má všechny ty své schopnosti, které mu všichni závidíme, ale to, co by chtěl ze všeho nejvíc, to nemá –…"

Filmweb.cz (Aleš Harazim)

"Bryanu Singerovi se rozhodně musí nechat, že bravurně zvládá natáčení akčních sekvencí, které mají spád, dynamiku a v 3D verzi v IMAXu musí být skutečně docela zážitkem. Ve filmu je také hned několik velice sofistikovaně komponovaných scén, u kterých si hned řeknete – \"Jo, starej dobrej Singer...\…" více

Kinema.sk (Michal Korec)

"Pokiaľ berieme do úvahy fakt, že každý scenár k filmu o komiksovom hrdinovi má určitú alternatívu v reálnom svete, je celkom pravdepodobné, že Bryan Singer sa pohrával približne s myšlienkovým postupom v predchádzajúcom odseku. Je to bežná situácia, v ktorej sa môže ocitnúť každý z nás. " více

MovieZone.cz (Petr Cífka)

"Singerovi se zkrátka nepodařilo Supermana doopravdy vybarvit. Nedomrlá psychologie upomíná hlavně na trestuhodné ošizení Clarka Kenta. Nejen že se motiv rozdvojené osobnosti nestihl dodnes vyčerpat, Clark má navíc být po mém soudu tím pravým „já“, jež v kostýmu s S na prsou odmítá plýtvat svými…" více

Premiere.cz (Pavel Němec)

"Snímek funguje i díky solidním hereckým výkonům, vedle okouzlujícího zlouna Spaceyho vyniká zejména Kate Bosworthová, jejíž ‚zuřivá reportérka‘ Lois je jasně nejživotnější postavou celého filmu. A nezklame ani nováček Brandon Routh v kostýmu idealistického superhrdiny, přestože do charismatu…" více

Tiscali.cz (Petr Koten)

"Snímek Superman se vrací stojí někde na pomezí remaku jedničky a pátého pokračování úspěšné série. Však nás do nálady původních filmů s Christopherem Reevem přenese už originální „titulkovᓠmelodie od Johna Williamse. A v sympaticky stylizovaném světě předchozích dílů se Singerův film úspěšně…"

Související novinky

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

Hvězdy Smallville míří do Arrowverse

22.09.2019

Seriálový Smallville byl ve své době tak trochu napřed co se práce s komiksovými předlohami týče. Od té doby, co však stanice CW rozjela svůj vlastní komiksový vesmír Arrowverse, čítající seriály… (více)

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

Legendární hlas Batmana nasadí kápi

06.08.2019

Kevin Conroy (Batman Beyond, Liga spravedlivých: Zánik), herec a dabér, který namluvil postavu Batmana ve většině jeho animovaných dobrodružstvích, konečně dostane příležitost zahrát si postavu v… (více)

Nicolas Cage namluví Supermana

Nicolas Cage namluví Supermana

15.03.2018

Určitě jste slyšeli o Supermanovi Tima Burtona, v němž si měl Muže z oceli zahrát Nicolas Cage. Film měl scénář od Kevina Smithe a v 90. letech se málem začal točit, nakonec z něj však sešlo a… (více)

David Fincher: Oheň nebo voda?

David Fincher: Oheň nebo voda?

18.02.2013

Tak co to bude, pane Finchere? Pokračování Mužů, kteří nenávidí ženy pro studio Sony, nebo dlouho připravovaná adaptace klasiky Julese Vernea „Dvacet tisíc mil pod mořem“ pro Disneye? Momentálně to… (více)

Reklama

Reklama