Reklama

Reklama

Přání smrti 3

  • Česko Touha smrti III (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Paul Kersey (Charles Bronson) se vrátil do New Yorku na pozvání spolubojovníka z dob korejské války, jehož okolí je terorizováno bandou surových mladých gangsterů. Svého starého přítele však nachází zavražděného. Kersey se rozhoduje zastavit chuligánskou vlnu násilí a vrátit klid do ulic pro lidi, kteří zde žijí. Po zuby ozbrojen vyráží do městské bitevní zóny se vzkazem pro každého výrostka kolem: Pojďte a dostaňte mne. Nebo to aspoň zkuste! Převaha proti Kerseymu je obrovská. Ale s nadšenou podporou souseda zavražděného přítele (držitel Oscara Martin Balsam), se zaníceným zájmem iluzí zbavené obhájkyně (Deborah Raffinová) a s tichou podporou šéfa policie (Ed Lauter) Kersey bere spravedlnost do svých rukou. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

choze 

všechny recenze uživatele

Rok 1985 byl rokem reaganovského akčního filmu - premiéru měly KOMANDO, RAMBO 2, ROCKY IV, AMERICKÝ NINJA a INVASION U.S.A. A nezadržitelně stárnoucí Bronson s PŘÁNÍM SMRTI 3 si v téhle společnosti rozhodně neutrhl ostudu, protože se v ní přizpůsobil osmdesátkám lépe než konkurenční DRSNÝ HARRY. Paul Kersey se tu vrací do New Yorku a potřetí se pouští do čištění špinavých ulic, které ale - jak diktuje doba - tentokrát nabývá rozměrů války, ať už použitými zbraněmi (těžký kulomet, bazuka), mnoha oběťmi na obou stranách, nebo prostředím upadající čtvrti, která už před příchodem Kerseyho vypadá jako po bombardování. Nejjednodušší možné řešení - že Kersey hned zkraje odkrouhne pomstychtivého šéfa gangu a bude klid (tak na pět vteřin, než ho nahradí někdo jiný) - se scenáristovi nehodilo do krámu a tak Kersey střílí jednoho pěšáka za druhým a za každého padlého gang zavraždí jednu ženu z obležené komunity. To celé za tiché podpory policejního kapitána z prvního dílu přeobsazeného Ed Lauterem, který Bronsona suverénně přehrává, jako ostatně snad kdokoli (a pochvalu zaslouží i správně hnusný záporák). Bronson vypadá v třiašedesáti zachovale a párkrát si tu i opatrně zaběhá. Jednoduchý děj svižně odsýpá a násilí vyeskaluje do pro dobové akčňáky opět příznačného, v téhle sérii ale nečekaně masivního akčního finále, které podle mě sérii krásně béčkově uzavírá, bohužel tvůrci museli přitočit ještě dvě již vysloveně mizerná pokračování. Jinak třetí PŘÁNÍ je poslední (sedmou) spoluprácí Bronsona a Winnera, kterého už mezitím začal nahrazovat na místě Bronsonova dvorního režiséra Jake Lee Thompson (natočili spolu osm filmů, mj. i čtvrté PŘÁNÍ SMRTI). Všem odpůrcům i fanouškům reaganovského akčního filmu vřele doporučuji navštívit - http://www.ruthlessreviews.com/the-ruthless-guide-to-80s-action/ ()

Kakho-oto 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem poprvé viděl v necelých deseti letech a měl jsem z toho velký šok. Takto násilný film není přece určen dětem na pionýrském táboře (ano, tam nám tento film v létě 1989 pustili "vychovatelky" a "učitelky"). To ale neznamená, že se mně film nelíbil. Naopak! Zřejmě vzhledem k této nostalgické vzpomínce a prvnímu dojmu z filmu dávám plný počet hvězdiček, byť se určitě nejedná o kinematografické veledílo. Bronsonovi a jeho přátelům v jejich boji proti pouličním a všeho schopným grázlům však přeji dodnes. Tvrdit, že jde v případě chování Paula Kerseyho ve filmu o silně nepřirozenou reakci, považuji za dost podivné. Pokud policie není schopná nic udělat a pomoci takřka bezbranným civilistům proti zfetovaným zabijákům a násilníkům, nelze jinak než se přece jen postavit zlu na odpor. Tak to vidím já a minimálně to tak vidí určitě lidé, kteří se stali oběťmi podobného násilí a přežili to. Howgh! ()

Reklama

willis 

všechny recenze uživatele

Já jsem se slušně bavil, když se na to člověk dívá s nadhledem tak je to docela sranda a věřím, že pro některé lidi, třeba z Matiční ulice, to může být i kulťák. Vemte si například to, že si hlavní hrdina nechá balíkem poslat rpgčko i s nábojema. Jó, není nad americkou zásilkovou službu. Jeho kamarád si zase z války jako suvenýr přivezl dva 50 mm kulomety z helikoptery, které schovává doma ve skříni. Dále tu máme tradiční složení předměstského gangu který se skládá z punkáčů, černochů a metalistů. A těmhle týpkům pan Architekt vylepšuje fasádu, tak jak bylo možné snad jen v 80.tých letech. Můžu říct, že jsem se takhle dlouho nezasmál, naposled snad při Žhavých výstřelech. Tak přemýšlím jestli čtyři hvězdičky nejsou vlastně málo ;). (3.2.2006) PS: viděl jsem podruhé a opět skvělá zábava: ještě doporučuji český dabing, jsou tam vypečené vychytávky: policista nad jedním mrtvým lumpem, který byl zastřelen ranou někam doprostřed zad pronese s kamenou tváří: "S ksichtu mu toho moc nezbylo." ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Polovina 80. let přinesla mnoho do dnes fanoušky vyhledávaných akčních snímků a tak není divu, že si tvůrci vzpomněli i na architekta Paula Kerseyho beroucího v zájmu spravedlnosti právo do svých rukou. Jako akční hrdina byl tématicky velice vhodný. A tak vzniklo třetí volné pokračování, které je od předchozích hodně odlišný. Pryč je psychologická stránka věci a citového porozumění. Tvůrci Paula poslali zpět do New Yorku navštívit svého přítele, který je mezitím, jak jinak, zavražděn. A tak se z tajnou podporou policie dostává do války gangů, kde nezůstane nit suchá. Nejakčnější díl série vezoucí se pouze na popularitě žánru své doby. Jako akční osmdesátce tomu není co vytknout. Patřičná dávka patosu, nemalého množství akce, sem tam nějaké té hlášky a hlavně hrdiny, který si s bandou grázlů umí poradit. Z nostalgického hlediska nestárnoucí akční béčkový film se svými klady i zápory, jak se na takový filmový počin sluší a patří. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Bronson zasahuje! Tak konečně jsem měl možnost zkouknout i trojku. S kamarády, po pár pivech. Film nedává smysl, absurdita některých scén a dialogů je naprosto geniální, ale málo u čeho se budete takhle bavit. Lepší než kde jaká komedie první třídy. Místy mě bolelo břicho tak, že jsem nemohl dýchat. - "Hey, what's the problem?" -"What?" -"With the car... what's the problem?" -"Just get outta my fuckin face. Who are you?" -"We're stealing a fuckin car. What's it to you?" -"It's my car." ()

Galerie (46)

Zajímavosti (24)

  • V akčnom finále filmu bola k videniu rôznorodá výzbroj. A to napríklad: nemecký guľomet MG-42 z druhej svetovej vojny; pištoľ Wildey kalibru .475; guľomet Browning kalibru .30; krátky revolver kalibru .38 a protitanková päsť. (m.a.t.o.)
  • V rozhovore pre The Stage z roku 2019 herečka Marina Sirtis hovorila o svojej účasti na tomto filme, keď sa jej pýtali na hnutie #MeToo. Povedala: „Viem, že o mŕtvych sa nemá zle hovoriť, ale dúfam, že Michael Winner hnije v pekle. Bola som dotlačená do toho, aby som hrala v scéne znásilnenia úplne nahá. Necítila som sa vo svojej koži, no nepovedala som nič. Bolo mi totiž vysvetlené, že ak tú scénu nenatočím, už nikdy nebudem hrať, a ja som nechcela, aby nejaký idiot, ktorý sa nevedel správať, zničil sen, ktorý som mala od svojich troch rokov." (m.a.t.o.)
  • Charles Bronson málokedy poskytoval rozhovory alebo komentoval svoje vlastné filmy. No pri tomto filme viackrát otvorene prejavil svoju nespokojnosť. Zvlášť ho rozhnevalo, keď zistil, že režisér v jeho neprítomnosti nakrútil extrémne krvavé zábery s komparzistami ako anonymnými násilníkmi. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama