Reklama

Reklama

Iveta

(seriál)
  • Slovensko Iveta
Trailer
Česko, (2022–2024), 8 h 40 min (Minutáž: 51–66 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Iveta chce být slavnou zpěvačkou. Cesta vede z dětského sboru přes pěvecké soutěže, nahrávání prvního hitu a desky až k celostátní slávě. Iveta musí přesvědčit rodiče, porotce, producenty, diváky. Tím jediným, který v ní od začátku věří, je Petr Sepéši. Její první láska. Ta, o které se říká, že musí někdy skončit... Jaká je cena splněného snu? Začátek životního příběhu Ivety Bartošové. (Voyo)

(více)

Videa (5)

Trailer

Recenze (145)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, že se jedná o placený seriál na placené platformě "yolo", tak teda těžkej podprůměr. Jediné pozitivum shledávám v představitelce hlavní role - Aničce Fialové a jejím otci, panu Hanušovi. Obzvlášť ten by měl v další sérii dostat více času. Jinak se jedná o špatně nasvícenou podívanou, u které všichni, kdo si 80. léta v Praze prožili, vědí, že to byla šeď a hnus! NEVYUŽITÝ POTENCIÁL! ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

PRVNÍ SÉRIE: Překážek moc překonat nemusela. Alespoň tehdy. Na zkouškách takhle nikdy nezazpívala, udiveně reaguje (mimochodem skvělá) sbormistryně Jana Boušková. Jihlava má být katapultem pro chlapce a děvčata od Aše až po Košice. Skončila vysoko, ale na nepostupovém místě, přesto za ni domů do Beskyd přijíždí (mimochodem skvělý) producent Igor Chmela s dalším účastníkem talentované soutěže Petrem Sepešim, kteří jí mají pomoct (a hlavně sobě) do vyšších pater československé pop music. I když otec (mimochodem skvělý) Miroslav Hanuš nesouhlasí, pohádka může brzy pokračovat, zatímco pasivní, neustále zasněná či vyplašená Iveta se ani nemusí moc snažit či někomu vzdorovat. Zatímco Sepéši (ač Ivetě hlasově nestačí) míří vysoko, ona místy „jen“ vyžaduje důkazy lásky od lidí, kterým je ukradená. Scénář dělá vše za ni, ona prostě jen ve vhodný okamžik potká třeba Ladislava Štaidla. Herecky mi duo Fialová a Vodochodský sedělo. Praze chybí šedivost, životu v komunistické diktatuře se vyhýbáme. Výsledek si nechce nikoho rozhádat, což ovšem vede k jakési beztvarosti. Třetí epizoda za mě nejsilnější. Kvalitativní skok se u DRUHÉ SÉRIE nekonal. Spíš naopak. Majetnický Láďa a pojetí připomínající první řadu. Vymyká se druhá epizoda, která nejprve díky Oskaru Hesovi a natáčení Svatby upírů působí živě a bezstarostně, abychom vzápětí přešli ke skandálu, který hýbal devadesátkami: únos Ivety Romanem Třískou. Byl to moment, který poprvé vystavil Ivetu posměchu národa. ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Dokument "Mále mě znáš" ve mně probudil zvědavost, jelikoř Iveta mi byla po celý můj život naprosto ukradená. Ten příběh je ale docela silný. Seriál je v první sérii naprostou zoufalostí a dalo by se to odbýt desetiminutovým prologem. Druhá série po smrti Sepéšiho už je zajímavější, Fialová už má co hrát a docela válí. Největší bizár je ten její únos, konečně docela povedeně natočený díl. Takže první série tak 25%, druhá tak 65%. ()

Olík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tuzemská odpověď na francouzské fantasy dobrodružství Arthur a Minimojové pracovně nazvaná Artur a mimoňové je u konce. Ve společnosti bývalé princezny českého popu jsme strávili téměř devět hodin, během kterých mne scénárista a režisér Michal Samir nedokázal přesvědčit, že tuto sérii bylo třeba natočit a když ano, tak že toho měl zhostit právě on. Samir si občas si ulétával mimo naši realitu, občas nevěděl o co se opřít a občas nás nechává jenom pozorovat prázdný rám. Jestli se něco vyloženě povedlo, tak to je navození nostalgické retro atmosféry (především v první sérii) a stylizace současných herců do postav, které lemovaly zpěvaččin tragicky ukončený život. Na druhou stranu vyloženým úletem byla pasáž kolem Ivetina únosu bojovníkem proti mimozemským útokům Romanem Třískou, to byla těžká halucinace. Suma sumárum, životopisné drama je již natočené i odvysílané, přes to nejde vlak. Vyložené devadesátéosmé místo ve Zlatém slavíku to nebylo i když se nemůžu zbavit dojmu, že takováto horská dráha by si zasloužila víc namazat kolečka. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Znal jsem příběh Ivety Bartošové hlavně až z jejích posledních let, kdy byla hlavní hvězdou bulvárních médií, které si na ní udělali tržby po několik let. Její mladá léta tak byla pro mne neznámou a musím říct, že právě tento výlet do začátků její kariéry je určitě tou nejsilnější stránkou celého seriálu a skvěle vykresluje postavu Bartošové jako naivní venkovanky, kterou postupně semlel showbyznys, lidé okolo ní a její vlastní přístup k životu, který se prostě neslučoval s tím, co zpěvačka potřebuje vydržet. Celý seriál je zpravidla velmi dobře obsazený. Nebudu brát čistě jen vizuální podobu, můžete mít na place dvojníka, ale pokud to herecky neutáhne, tak prostě nebude dobré. Tady se povedlo dostat do aktuálně nejspíše životní role Ondřeje Brzobohatého, a v hlavní roli tu naivitu krásně vystihuje Anna Fialová, kdy výborný protipól jí dělá Vojtěch Vodochodský. Je vidět, že v seriálu chybí ještě minimálně tak jedna série, protože skok mezi druhou a třetí sérií je dost ostrý, a chybí poměrně významné období života Bartošové. Stejně tak někdy tvůrci až moc počítají s tím, že divák vlastně tenhle příběh zná, a nenamáhají se všechno vysvětlovat, což je škoda. Na závěr musim říct, že jsem měl obavu, jak moc bulvární seriál bude, že to bude stejný škvár, jako celá mediální šaškárna okolo IB, ale tvůrci k tomu přistoupili s respektem a dostatečným odloučením od všech mediálních nesmyslů, což je jen a je ndobře. ()

Galerie (493)

Zajímavosti (28)

  • Oskar Hes, který v této sérii představuje Rudolfa Hrušínského nejml., se s hercem v rámci příprav na roli skutečně setkal. Společně s ním byli na schůzce přítomni i představitelka Ivety Anna Fialová a režisér seriálu Michal Samir. Sám Hrušínský na schůzce podotkl, že způsob chování Oskara je podobný jako jeho. Reagoval tak poté, co při setkání musel Hes kvůli špatně zaparkovanému autu odběhnout pryč. (lucij68ee14)
  • Slavnost, která probíhá na začátku, se natáčela v hostinci v obci Domousnice nedaleko Mladé Boleslavi. (HanzoBureshi)
  • Na premiéru první série dorazili i členové rodiny Ivety Bartošové, konkrétně její syn Artur Štaidl a sestra Ivana Bartošová. Ta se stejně jako Iveta věnovala v mládí zpěvu. Kvůli stejným iniciálům se svojí slavnější sestrou si během své krátké pěvecké kariéry říkala Viana. Nakonec však svět hudby opustila a přestěhovala se do zahraničí. Po mnoha letech však v roce 2022 zazpívala písně své sestry na vzpomínkovém koncertu s názvem „Ve jménu Ivety“. (lucij68ee14)

Související novinky

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

HBO se stahuje z tuzemské tvorby

16.09.2022

Fúze společností Discovery a Warner Bros. a s ní související snaha razantně omezit výdaje napříč všemi subjekty měla bohužel dopad i na televizní odnož HBO. Ta byla nucena se stáhnout z mnoha… (více)

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

Minisérie Jitřní záře startuje na Voyo

10.06.2022

Rok 2022 je ve znamení originálních minisérií na Voyo. Poslední úspěch sklidil příběh Ivety Bartošové, od 10. června Voyo představí další dlouho očekáváný seriál. Minisérie Jitřní záře zobrazuje, jak… (více)

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

Nová minisérie o Ivetě Bartošové na Voyo

06.05.2022

Jaký je skutečný příběh princezny československého popu? Díky čemu v osmdesátých letech Iveta Bartošová prorazila? A jak skončila její první velká láska? Odpovědi přinese třídílná minisérie Iveta na… (více)

Reklama

Reklama