Reklama

Reklama

Milostný příběh s prvky komedie, který vznikl v roce 1994 a je přesně tím, čím se zdá být: Nenáročnou melodramatickou historkou o osudové lásce, ve které nechybí žádný s obvyklých prvků, ať už je to moudrá stařenka, nebo neštěstí, které jednoho z milenců upoutá na lůžko. Také je to ovšem nový, v pořadí již druhý remake stejnojmenného filmu z roku 1939. Tehdy film natočil režisér Leo McCarey, který ho v roce 1957 natočil ještě jednou s Cary Grantem a Deborah Kerrovou. Tentokrát je v hlavní roli Warren Beatty, který je současně také producentem a spoluscénáristou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

golfista 

všechny recenze uživatele

Miluju tenhle film :) Je to remake, ale možná ještě lepší originálu. Mezi Warenem a Annette to opravdu krásně jiskří. Že by to byli tak dobří herci ? :-)) ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Neoslovilo mne to natolik, abych vůbec přemýšlel o výraznějším hodnocení. Bledé a malinko nudné. ( Hodnocení: 4/10 ) ()

pm 

všechny recenze uživatele

Čtu komentář Marci a stydím se. Toto je první verze Milostné aféry, kterou jsem viděla, navíc nejednou,a ten konec mě pokaždé zaručeně rozsypal a rozplakal, takže nechápu, proč jsem nedala plné hodnocení dřív. Je to jeden z mála remaků, který si to zaslouží! ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Jestli existuje žánr, který „moc nemusím“, je to romantická komedie. Jestli kdy byl herec, kterého mám rád všude, je to Warren. Dohromady sečteno, Beatty je silnější a Love Affaire je dobrý film. Ještě je v plánu původní zpracování z třicátých let, uvidíme potom srovnání.__ Rozhodně potěší, že tvůrci se velmi často pokouší vyprávět příběh beze slov,a ještě k tomu se vyhýbají otrockému vysvětlování pomocí kamery (jak to někdy ve filmech vidíme, že sice není něco řečeno, ale záběr je i pro blbce, aby i ten pochopil). Zajímavostí by mohlo být zjištění, co přesně ve scénáři prosadil Beatty, když se na něm podílel. Snímek odkazuje na film Zachraňte Willyho!, je tu i vtípek na prezidenta Clintona (Beatty je známý demokrat). Vůbec nejsrandovněji působí fórek s napálením paparazziho – „princezna Diana je na Bora-Bora se Sly Stallonem“. Film také obsahuje MNOHO kýčovitých záběrů, oko romantika potěší a vlhký kapesníček zaručí epizodka s tetičkou - K. Hepburne. Pro romantiky skoro povinnost, „neromantici“ ať zhlédnutí dobře zváží.___ Oh, Chernobyl cloud__ Chernobyl cloud__ What did you do?__ Yesterday I had one head__ Today I have two. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Romantický film o přenesení vyznání skutečné lásky na plátno. Moc to oběma manželům sluší, je vidět jak si osudové setkání užívali, snad jim to pořád stejně krásně klape. Jinak slaďárna až k rozpuštění. Moc se mi líbila závěrečná scéna, čekala jsem jak se Warren scénaristicky popasuje s klišovitým shledáním. A popasoval, moc hezky se nenápadně dobral vysvětlení a pravdy přes zdánlivě nepodstatný obraz... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč tohle natočili. Původní (no, ehm, ne tak úplně původní :)) Nezapomenutelná láska z roku 1957 je prostě dokonalá.Tahle nápodoba je jen trapnou kopií. Navíc ovadlý obličej Warrena Beattyho nesnese ani sebemenší srovnání s nedostižným C. Grantem. ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Hezký film, avšak vadilo mi to, že Warren Beatty by mohl dělat Annette Bening otce, přecijen je mezi nimi v reálu rozdíl přes dvacet let. Takže jemu táhlo při natáčení na šedesátku, zatímco jí bylo kolem pětatřiceti, to je dosti markantní rozdíl, byť pan Beatty vypadal dobře. Ale co, přebíjí to úžasná Annette Bening, která se krásně směje a výborně hraje. Dokonce jsem se zasmál jeho "klidu" v letadle:) Přičtěte k tomu výbornou hudbu, krásné záběry ostrova a výsledek je 8/10 ()

Blofeld 

všechny recenze uživatele

Rozloučení Katharine Hepburnové s diváky v kinech - a její první role za celou šedesátiletou kariéru, která není hlavní... ()

Marci 

všechny recenze uživatele

Dávám 5 *. Není to sice úplně čistá "pětka", ale je to velice povedený remake verze z roku 57, mezi Anette Bening a Warrenem Beatym to dokonale jiskří, líbily se mi i vedlejší postavy v čele s vynikající Katherine Hepburn v roli tety. Závěrečná část mě dojala - stejně jako originál. Nádherný kýč! ()

Beagle 

všechny recenze uživatele

Neviděla jsem ani jeden z filmů, podle nichž byla Milostná aféra natočena (a budu to muset napravit), tudíž nemohu srovnávat. Ale jako "originál" na mě tahle verze s Annette, Warrenem a jedinečnou Katharine Hepburn zapůsobila. Těžká romantika, sympatičtí hrdinové a skvělá hudba (mimo jiné i Louis Armstrong nebo Ray Charles osobně). Velmi dobré. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch příběhů, které vám mohou učarovat ... skoro by se chtělo věřit, že na každého někde čeká ta jediná, velká a opravdová láska. Ale abych nebyla zbytečně sentimentální: Děj mohl být o něco propracovanější - v závěru vyjdou najevo skutečnosti, které by si zasloužily, aby byly nějak šikovně včleněny do děje ... a ne aby se o nich jenom MLUVILO. Ale ve světě filmu jde v první řadě o pocity a emoce - až potom o dokonalou kompozici, takže si své 4* v pohodě obhájím. P.S.: Prozatím jsem neviděla originál zvaný "Milostný románek" z roku 1939 ani v pořadí první remake "Nezapomenutelná láska" z roku 1957 (oba dva má na svědomí americký režisér, scénárista a producent Thomas Leo McCarey). "Milostná aféra" mi tak může připomínat jenom "Samotáře v Seatlu" z roku 1993 (vznikl v režii Nory Ephron). ----- Zdá se, že Empire State Building je neodolatelně přitažlivý nejenom pro King Konga, ale i pro zamilované. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film sa začal ako obyčajný aférkový film. Napriek tomu to išlo priamo uprostred a vrcholilo to po ňom. 5/10 ()

KarKulA 

všechny recenze uživatele

Ač se této sortě filmů vyhýbám jak čert křízi, v tomto případě můj odpor prolomilo obsazení stařičké Katharine Hepburn, na kterou jsem byla zvědavá, a také Annete Bening, jejíž herecký projev mám docela ráda. Mužský protějšek Annette, Warren Beatty, na mě bohužel působil tak odpudivě a necharismaticky (problém mnoha týpků z 80l.), že bych ho nevzala na milost ani kdyby se stavěl na hlavu a podával oskarový herecký výkon - s ohledem na slátaný sladkobolný příběh jsem to pak už ale ani neřešila, protože se v něm Warren stejně ztratil. Až na hezky natočený závěr, ve kterém je cíti takové zvláštní napětí - i když člověk samozřejmě tuší jak to celé dopadne, mě film příliš nebavil. ()

Reklama

Reklama