Reklama

Reklama

Když se šílený zločinec začne považovat za génia, je čas poslat za ním Jamese Bonda. Pierce Brosnan v hlavní roli britsko-amerického akčního filmu. Tajný agent Jejího Veličenstva James Bond dostane za úkol prověřit aktivity mediálního tiskového magnáta Elliota Carvera. Jeho noviny a televizní stanice totiž s podezřelou hbitostí přinesly zprávu o zkáze britské válečné lodi Devonshire. Ta se z neznámých důvodů ocitla v čínských teritoriálních vodách a potopilo ji pravděpodobně torpédo z čínského bojového letounu. Bond však zjistí, že to byl ve skutečnosti Carver, kdo Devonshire poslal ke dnu. Jednak tím získal atraktivní materiál pro nejnovější vydání svého deníku Zítřek, jednak z vraku lodi ukradl raketu s jadernou hlavicí. Ze své lodi, která je pro radary neviditelná, hodlá střelu vyslat na Peking, aby vyvolal konflikt Číny a Británie a následnou globální válku. A hlavně aby pak rozšířil své mediální impérium po celé planetě. James Bond a jeho čínský protějšek, půvabná agentka Wai Lin, však ještě neřekli své poslední slovo... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Ukázka z filmu

Recenze (440)

Segrestor 

všechny recenze uživatele

V druhé bondovce s Piercem Brosnanem (ano, dělme bondovky podle jména hlavního představitele) byl nejlepším elementem (možná paradoxně) herec Jonathan Pryce a je velkou škodou, že jej režisér a scenárista nenechali učinit největším padouchem série. Měl opravdu našlápnuto, ale pak se začal chovat jako debil (pro slabší povahy: slon v porcelánu). Ani jeho motiv nebyl nějak zajímavý. Ale tak, beru to. Beru, že představoval pátou velmoc a chtěl do toho taky něco říct, když už tedy skončila ta Studená válka. Tahle bondovka, kdy padouch byl mediální magnát, by byla možná spíš zajímavější jako ryze špionážní film, než vysloveně akční. Notabene když mají tvůrci v rukávu jen jedno eso a tím je jakási neviditelná loď. To zas tak kulervoucí nebylo. Upřímně. Druhou věcí, kterou je třeba pochválit, je Bond girl Michelle Yeoh. Tím, že submisivně nepadla robocopovi k nohám a v duchu čínského socialismu ho i klidně nechala ve štychu, mi byla velmi sympatická. Navíc umí kung-fu. Taková "vlastnost" se na Bond girl musí ocenit. Tempo je kolísavé, hlášky jsem zaznamenal jen dvě. A mnoho dalších filmových nešvarů. Čtyři hvězdy jen proto, že je to prostě značka BOND, ale také pro pár menších akciček, jako je třeba roztrhnutí obřího billboardu nebo BMW motorka a v neposlední řadě roztomile komického Bonda, když byl konfrontován s vymoženostmi čínské agentky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Nejslabší Brosnanova Bondovka. Jakože pár věcí je tu vymazlených, ale pak jsou tu další které to zbytečně srážejí. Hlavně mizerní záporáci. Pryce naprosto šíleně přehrává. Od začátku mě sral a přál jsem mu pořádně potupnou smrt. Nápad je tu výbornej, ale mě to prostě neuchvátilo. Snad jenom Michele Yeoh jako bondgirl co umí řádně nakopat chlapům prdele potěší. Jinak po všech stránkách pouze průměr.50% ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Dosť často som počúval, že je niekto unavený a má chuť si pozrieť niečo, pri čom nebude musieť rozmýšľať, iba sa dívať. Žiaden art. Pravdupovediac príliš som im neveril, pretože z filmov, ktorým venovali pozornosť by sa dalo usúdiť, že sú permanentne unavení. Ja s tým nemám problém. Už som sa síce zapovedal, že žiadnu ďalšiu bondovku nechcem vidieť, ale ako obvykle som svoj sľub porušil. Bol som zaslúžene potrestaný prebytkom akčnosti, a absenciou nápadov, ktoré v súhrne nudili. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Najabsurdnejšia a najnaivnejšia zápletka od Moonrakera. Klady: Pierce Brosnan, Teri Hatcher, Michelle Yeoh, Bondsongy, úvodné titulky, M, bohovská akčná scéna na motorke. Zápory: slabý dej, priemerná úvodná scéna, ešte priemernejší úhlavný záporák a jeho poskokovia, ktorí sa priemernými ani nedajú nazvať. Každopádne Tomorrow Never Dies je výdatne zábavná Bondovka a napriek tomu, že GoldenEye mal viac potenciálu, tu som sa bavil lepšie. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Typicky bondovslej příběh s nějakým bohatým záporákem se spoustou vojaků a se supermoderní ponorkou, kterej chce rozpoutat válku, ale mě to i přesto, že to je od začátku jasný jak bude příběh vypadat, bavilo. Nicméně samozřejmě je tady spousta nesrovnalostí, ale Bond má opět super hlášky, akce je tam taky dostatek a samozřejmě, že jako vždycky tam nechybí Bond Girl, ale i přesto si myslim, že tohle je jen průměrná bondovka, která si víc jak slabý 4* nezaslouží ()

Galerie (170)

Zajímavosti (60)

  • V jedné scéně hodlá Bond (Pierce Brosnan) psát na čínském počítači, ke kterému je připojena klasická klávesnice, na níž je pouze latinka nahrazená kandži znaky. Vzhledem k počtu znaků v této abecedě (minimální znalost je 3000 symbolů) jde o holý nesmysl. (Czernozub)
  • Během honičky v Hongkongu pronásledující helikoptéra několikrát visí s „nosem“ dolů na místě, nebo letí jen pomalu, aby někoho rozsekala vrtulí - což není možné, protože každý vrtulník náklonem směrem dopředu zrychluje. (Stejšn)
  • Aero Vodochody bylo začátkem roku 1997 produkční společnosti EON požádáno o pronájem dvou letounů L-39ZA (včetně pozemního personálu a pilotů) pro natáčení létání v horách, včetně imitace vzdušných soubojů a přistání na horském letišti. Bylo rozhodnuto, že Aero poskytne pro natáčení jeden letoun a potřebný tým mechaniků. Na natáčení byly použity celkem tři letouny L-39ZA: jeden z Aera (výrobní číslo 5321), se kterým se natáčely létací scény, a dva v minulosti používané letectvem NDR (výrobní čísla 1002 a 1013). Letouny z NDR posloužily jen k natočení záběrů, v nichž popojíždějí na letišti. Místo Pierce Brosnana (James Bond) létal ve filmu Ladislav Šnýdr, který v Aeru tehdy pracoval jako vedoucí zkušební pilot. Šnýdr s letounem přiletěl na letiště v Pyrenejích z ČR (zpět do ČR s ním letěl zkušební pilot Vladimír Kvarda). Na natáčení příslušných scén se ještě podíleli piloti Mark Hanna z Británie a Rolf Muem z Norska. Pro pořízení některých detailů používali filmaři i samotnou přední část trupu, jejíž fragment byl vybaven přípravkem, na který bylo možné v několika polohách upevnit kamery. Část stroje se objevuje i ve scéně, kdy radarem nezachytitelná loď nejprve v čínských vodách potopí britskou fregatu a poté sestřelí jeden ze dvou hlídkujících Migů. Není to ale celý L-39ZA - jen se na pár sekund ukáže horní okraj palubní desky zadní kabiny, doplněný o nesmyslnou červenou žárovku, která má imitovat zachycení letounu jako cíle pro raketu. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

Skladatel Hvězdné brány a bondovek v Praze

17.05.2016

Držitel cen Grammy a Emmy, britský skladatel David Arnold, chystá na neděli 5. června svůj první koncert v České republice. Autor hudby k velkofilmům Hvězdná brána, Den nezávislosti, Casino Royale a… (více)

Reklama

Reklama