Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (328)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Musím končit. Lítají tu krávy." Mezi mé nejoblíbenější volnočasové aktivity patří kličkování náklaďákem mezi tornády. Kdykoli u baráku spatřím nějaké tornádo, tak se neudržím a jdu do toho. Nedělal bych to, kdybych kdysi nezabloudil do kina mezi poletující stodoly, dobytek, cisterny či kombajny. Tam se zkrátka pracovní i rodinné problémy řeší nejlépe a mne vždy pobaví být přitom. Jen ta tornáda se mne snaží naštvat a škodolibě se vyhýbají blízkosti mého domu, takže jsem mezi ně ještě nevyjel. Ale jednou si to určitě rozdáme. Takže všechno lítá, co peří má: Stodola? Samozřejmě lítá. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Naprosto paradni oddechovka, ktera jede od samyho zacatku do konce aniz by nekde zastavila, takze to je vlasne jedna velka honicka. Navic je pribeh zajimavej a originalni, tornada a vse okolo jsou trikove zpracovany perfektne a herci jsou super, skutecne jim verite tu jejich radost a nadseni. Na 5* to sice o fous neni, ale na film se vzdycky rad kouknu. ()

Reklama

Radyo 

všechny recenze uživatele

Podívaná, založená vpodstatě jen na geniálních tricích. Děj není nijak překvapivý (aspoň ne pro mne), navíc by se v něm určitě našly i nějaké nelogické prvky, ale koneckonců to asi v každém filmu. Ale na straně "pozitiv a sociálních jistot" stojí svižná režie, dobrá práce s kamerou, sympatická Helen Hunt a právě již zmíněné triky. Některé z nich jsou skoro až černě humorné (scénka v kůlně se spoustou ostrých kovových předmětů nebo ta s poletujícími krávami), ve většině případů ale jde o ryze "akční" triky a právě díky nim měl film poměrně slušný úspěch u diváků nejen v Americe. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

To byly časy, když ještě Jan de Bont uměl točit a naprosto zaslouženě byl považován (byť jen na chvilku) za jednoho z nejlepších akčních režisérů vůbec. Twister je brilantně vyvážený mix zdravé nadsázky, skvělé akce a nějaké té romantiky navrch. Rodinnou atmosféru bez problémů obstarává velice zručně poskládané herecké osazenstvo, jemuž dominuje civilní dvojice Bill Paxton, Helen Hunt. Vizuální efekty jsou ohromující (létající kráva je legendární), stejně jako zvuková mixáž. Závěrečná scéna s gigantickým vírem je absolutně strhující. Klišé a lehká šablonovitost se nám samozřejmě v takovémto letním hitu vyhnout nemohou, ale pokud jich je přiměřeně, pak není problém. A Twister je přesně ta krásná, lehká a příjemná komerční zábava pro široké divácké spektrum. ()

Tomco 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich prvých filmov v kine. Veľmi silný a elektrizujúci zážitok, ktorý vo mne pretrvával ešte dlho po príchode z kina. Katastrofické filmy majú u mňa špeciálne miesto. Keďže som však de Bontovu vecičku už 12 rokov nevidel, je dosť možné, že by som dnes dal vlažnejšie hodnotenie. Zatiaľ sa však riadim nostalgickými spomienkami. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (48)

  • Zvuk tornáda byl vytvořen pomocí velmi zpomalené nahrávky velbloudího sténání. (SidneyP)
  • Zlaté maliny - Nejhůř napsaný film s rozpočtem přes $100 miliónů; nominaci na Nejhorší vedlejší herečku dostala J. Gertz. (Geriel)

Související novinky

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

Jak to vypadá s pokračováním Twisteru?

22.12.2022

Když na jaře roku 1996 dorazil do kin blockbuster režiséra Jana de Bonta s názvem Twister, jeho vír zábavy doslova zbořil kina. Snímek s velmi štědrým rozpočtem 92 milionů dolarů díky svému poutavému… (více)

Reklama

Reklama