Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tom Cruise září jako Jerry Maguire, sportovní agent, který zažívá životní krizi. Když se vší parádou přichází o práci i o přítelkyni (Kelly Preston), jeho osobní i profesionální kariéra se rázem ocitá na úplném dnu. Pak do jeho života i do jeho srdce vstupuje svobodná matka (Renée Zellweger) a Jerry si uvědomuje, že ho čeká to nejtěžší vyjednávání v životě... V sázce je totiž srdce ženy, kterou doopravdy miluje. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (243)

DeathTheKid 

všechny recenze uživatele

Musím rozdělit film na 2 části a to na práci Jerryho jako agenta a na tu rodinnou pasáž. Prostředí dojednávání smluv, trhání velkých ryb na velkou návnadu, přičemž to Tom dostával pěkně sežrat. To mi moc nesedlo stylem jakým nám to Crowe naservíroval, ale rodinná část...skoro bych řekl WOW. Tom a Renée byly rozhodně na vrcholu, jak fyzicky, tak herecky (Tom určitě). Nechápu to, ale tak prostá a tak krásná (asi mi na ni názor podělal Deník..) a Tom klasicky playboy. Jejich herecké výkony včetně prďoly to vytáhly na 3,5* a opravdu musím uznat, že zahrát agenta na nominace je kumšt. Ten netradiční vztah zahráli opravdu skvěle, což se nedá říct o C.G. Jr., který mi místy lezl na nervy. Radši dám 4, protože 3 je pro minimálně výkony a sympatie málo :) ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Bohužial som sa k tomuto kúsku dostal len so (starým nekvalitným) dabingom, a strata originálnych emotívnych chvení v hlasoch nadpriemerne ubrala na prvom dojmu. Takto som dostal len priemerný film, ktorý si už asi znova nepustím. Škoda. Ps: Nebyť toho tipického chlapčeka z filmov 70-80tich rokov, bolo by to za 4 aj napriek strašnému dabingu... ()

Reklama

salalala 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka jinak nemůžu. Četl jsem na tenhle film chválu ze všech stran, tak jsem na něj kouknul a nějak mi nesedl. Crowe tu totiž hodně střídá žánry a tempo. Chvíli koukáme na drama o člověku, který chtěl být víc lidský a ne tak cynický, za moment ovšem sledujeme tuctovou romantickou komedii. Opravdu zvláštní film, který je místy dost roztomilý a plný laskavého humoru, na druhou stranu se hrozně táhne a drží takový odstup od diváka. Kaminského kamera je ale perfektní a celé zvolené prostředí filmu hodně prospívá. Cruise hraje svůj standard (nevadil mi, ale na nominaci na Oscara to podle mého nebylo), Gooding je taky hodně dobrý (ale Oscara fakt nechápu, nepředvedl žádný extra výkon) a Zellweger, kterou nemusím, je roztomilá a opravdu hraje, což je moc fajn. Nad všemi ale ční famózní Jonathan Lipnicki jako malý Ray, ten byl úplně neskutečný a hlavně jeho si budu pamatovat nejdéle. Bodíky přidává také velmi příjemný a vhodně zvolený soundtrack. Jinak mě to ale moc nechytlo a rozhodně jsem čekal mnohem víc. Moc žánrů je prostě na škodu. 60% ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Film mne překvapivě chytl a nepustil což je bez větších řečí hlavní klad, který mu v mých očích zvedá hodnocení. Zpětně, ale přemýšlím co mě na něm vlastně chytlo? Cuba Gooding Jr. mne nebavil, americký fotbal nemusím (miluji sport, ale rugby je lepší)... Svět agentů mne baví, ale zde nebyl pojatý nějak skvěle propracovaně prostě tam jen byl. Vztah mezi Jerrym a Dorothy působil uvěřitelně, ale taky té romantiky nebylo nějak moc. Tudíž ve finále vše vyšlo tak nějak polovičatě, ale v globálu to dokázalo bavit. Dávám tedy polovičaté hodnocení a to 3* . ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Vylhané drama, ve kterém sport slouží jako zástěrka pro nefungující vztahovou linku. Nakonec totiž nejde o vztah agent-klient, ani o morální hodnoty či poselství. Opět je to o citově nevyzrálém třicátníkovi, který se musí naučit říkat "miluji tě". A dobrovolnou obětí je (jak jinak) samoživitelka s miloučkým synem. Chladný kalkul, ve kterém mě nedojme ani Goodingovo kóma. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (38)

  • Do úlohy Dorothy bola zvažovaná aj Winona Ryder. Pri prvých kamerových skúškach s Tomom Cruisom (Jerry Maguire) ale vyzerali ako "brat so sestrou". (bergCA)
  • Jann Wenner, který hraje postavu Scully, je v reálném životě vydavatel časopisu Rolling Stone, pro který kdysi pracoval režisér filmu. (don corleone)
  • Jde o pátý film Toma Cruise, za který obdržel honorář vyšší, než než 100 mil. (don corleone)

Související novinky

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Reklama

Reklama