Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do malé anglické vesničky přijíždí filmový štáb, aby zde natočil historický film. Hlavními představitelkami mají být dvě přední herečky, Marina a Lola, které se ovšem navzájem nesnášejí. Situace dojde tak tak daleko, že Marina dostává výhrůžné dopisy a jednoho večera je na party otrávena místní sekretářky koktejlem, který byl původně určen pro Marinu. Všichni si myslí, že Marina měla být obětí, inspektor Craddock a slečna Marplová jsou však jiného názoru... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (115)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Nádherně ztvárněné prostředí anglického venkova, to je vše co jsem si z této detektivky odnesl. Film, který se promítal v úvodu filmu na mě udělal větší dojem. Detektivka, jakožto ostatně všechny od Agathy Christie je to docela dobrá, ale oproti jejím skvělým dílům, patří mezi ty průměrnější. Raději dám přednost Herculu Poirotovi, slečnu Marplovou moc nemusím. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Věhlasný režisér, věhlasní herci, a předloha věhlasné autorky. Leštění rodinného stříbra matičky Británie. Uvolněné až zábavné vyprávění o tom, jak Američani přijeli točit na anglický venkov - a přesto v těch nejdůležitějších chvílích zamrazí tak, jako by někdo sestříhal dva filmy dohromady. Mě osobně ty herecké etudy (na čele s Tonym Curtisem alias producentem) bavily, a melodramatický závěr je skutečně hodný velké herečky. No není to fajn, když se sejdou lidi, co rozumí své práci, a ještě se přitom baví? I za kontrast žoviálních dedukcí slečny Marplové s mrazivými obrazy (pohled, polibek, léčba rýmy) dávám pevných 80%. ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som rád čítal diela Agathy Christie. Paradoxne som nikdy neobľuboval filmy nakrútené podľa jej predlôh. Počnúc Vraždou v Orient exprese a končiac dnešným Rozbitým zrkadlom. Jednak David Suchet a Angela Landsbury nezodpovedajú mojim predstavám vytvoreným pri čítaní jej detektívok a tiež naftalínovosť, ktorú je cítiť z týchto predčasne zostarnutých filmov. Tvorcovia sa príliš snažili vtlačiť do filmov atmosféru starej dobrej Anglie, čím vytvorili staré a nie príliš dobré filmy, pri ktorých sa výrazne nudím. A tak ma z Rozbitého zrkadla zaujala iba nezvyčajne rozsiahla zbierka známych hercov a herečiek. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Rozbité zrcadlo osloví diváka hlavně díky plejádě hereckých hvězd, jež dávají filmové adaptaci románu od "královny zločinu" zcela nový rozměr. Angela Lansbury zde jistě chytala inspiraci, jak být nadmíru všetečnou amatérskou vyšetřovatelkou, jež později "psala vraždy". Dívá-li se divák pozorně, nemá problém odhalit identitu pachatele, byť samotný motiv byl (alespoň pro mě) celkem šokující. Překvapilo mě - a to milým způsobem - že scénář obsahoval množství sarkastických replik, které by člověk u podobného filmu moc neočekával. Jediné, co mě při sledování rušilo, byl na můj vkus nevhodně zvolený hudební doprovod. P.S. "Lolo, drahoušku, je jen jedna maličkost, která mi na tobě vadí. - Jaká?! - Tvůj ksicht!" ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Herci se podobají podezřelým. Jak ukazuje úvodní film ve filmu, podezřelí skrývají pravdu a hrají si na nevinné, přičemž jeden z nich je vrah. Herci neustále hrají jiné postavy, takže i u nich je stejně težké dostat se k pravdě. Scénaristé si uvědomili, že každý, kdo přečetl několik románů Agathy Christie, odhadne vraha hned na začátku, a tak se rozhodli využít natáčení filmu a soupeření hvězd k opepření detektivní zápletky. Taylor i Novak si své role užívají, je tu mnoho skvělých hlášek, a právě to, nikoliv Agatha Christie, dělá z filmu solidní zážitek. A překvapilo mě, jaký je Edward Fox, ehm, prcek. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen podle knihy „The Mirror Crack'd from Side to Side“, kterou napsala Agatha Christie. Kniha vyšla v roce 1962. (SONY_)

Související novinky

Zemřela herečka Angela Lansbury

Zemřela herečka Angela Lansbury

11.10.2022

Přichází smutná zpráva ze Spojených států, v požehnaném věku šestadevadesáti let totiž v úterý 11. října zemřela v kalifornském Los Angeles americká herečka Angela Lansbury. Jen za pár dnů by přitom… (více)

Reklama

Reklama