Reklama

Reklama

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra

  • Francie Astérix & Obélix : Mission Cléopâtre (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsme v roce LII (52) před Kristem. Egypt slavné Kleopatry je pod nadvládou Římského impéria. A co je horší - Kleopatra a Caesar jsou milenci. Císař, jak si Caesar sám rád říká, si přesto nemůže odpustit sarkastické výroky na adresu Egypťanů. Podrážděná vládkyně navrhne sázku, která má tyto podmínky: když se jí podaří vybudovat přepychový palác do 3 měsíců, Caesar bude muset veřejně prohlásit, že Egypťané jsou největším národem mezi všemi. Ale postavit palác za 3 měsíce je téměř nesplnitelná úloha. Numerobis, architekt, který byl stavbou pověřen, "má na vybranou": buď dostane tučnou odměnu, anebo poslouží jako večeře krokodýlovi. Takováto situace přímo volá po zázraku! A tím zázrakem jsou Asterix, Obelix a jejich věrný přítel druid Panoramix, jediný, který zná tajemství výroby čarovného nápoje. Ale budou stačit tři Galové s čarovným nápojem proti silným Caesarovým vojskům a zlým intrikám lstivého Amonbofise? Pomohou Numerobisovi dokončit titánskou práci? Budou muset použít všechen svůj důvtip, odvahu, sílu a humor, aby se podařilo postavit palác včas. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (573)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Philippe Chany: 1. Mission Cleopatra 2. I Feel Good 3. Ti Amo 4. Get up 5. Chi Mai 6. Darth Vader's Theme (Imperial March) ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Udělat z pohádky pro odrostlejší děti ztřeštěnou parodickou šílenost může jen blázen - ale co je na tom, když to tak parádně funguje a baví se jak děti, tak dospělí, tak - všichni. ()

Kordus 

všechny recenze uživatele

Galadriel si o mně asi pomyslí, že nejsem náročný divák a má pravdu. Stačí mi pár šílených nápadů, hromada bizarního humoru a jeden český dabing (Mněhně? Kde je mněhně?! On snědl mněhně!) a jsem v čtyřhvězdičkovém nebi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle pokracovani je vic ulitly nez prvni dil, ale me se libilo vic. Gérard Depardieu i Christian Clavier jsou tu opet dokonaly, ostatni postavy taky slusny, jen Monica Bellucci mi tady neprisla nejak nadherna. Jedina postava, ktera me srala byla postava druida (nevim, kdo ho hral), nemyslim tim, jak ho dotycnej herec zahral, to jeste celkem slo, ale samotnej vzhled. Precejen sem cet nejaky komiksy a videl nejaky animovany filmy s Asterixem, takze mam o vzhledu druida jistou predstavu a to co jsem zde videl me fakt nastvalo. To proste nebyl druid, ale nakej nacancanej vagus. Zadna "vznesenost" jako v animacich, jen dedek z dlouhejma fousama. Co se tyka pribehu, ten je sice hodne uchylnej, ale presto docela promakanej. A fory o ktery tu de hlavne maj takovou kolisavou uroven. Nektere jsou naprosto genialni, nektere trapne, nektere stokrat opakovane, nektere prumerne a nektere jsou tak stupidni a dohnany az do extremu, ze sou vlastne desne vtipny. Vahal jsem mezi 3 a 4, ale musim priznat, ze sem se po celou dobu filmu slusne bavil, takze nakonec davam 4*. Ale kvalit animovanejch filmu to nedosahuje. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

U Toutatise! Ne vždacky je pokračování slabší než první film. Naopak často platí, že nové koště dobře mete. Takže máme vedle sebe Zidiho pietní adaptaci, do detailů dodržující VIZUALITU comicsu, a Chabatův anarchistický sequel, který se prozměnu důsledně drží DUCHA comicsu. Když už srovnávat, tak dvojka u mě jednoznačně vítězí, jako asi u každého skalního fanouška předlohy. A zvlášť mě potěšila moje oblíbená Isabelle Nanty jako Itineris (Geminim zmíněná odborová předačka). Příjemných 80 % ()

Gimli 

všechny recenze uživatele

Tahle ujetá šílenost je mnohem lepší než nudná jednička. Vypadá to tak, že režisér prostě postavil kameru a řekl hercům, ať improvizují na určitá témata. A tak se zrodila smršť vtipných scének, které jsou mnohdy absurdní jako Monty Python. Ale vadí to? Mně rozhodně ne. ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Jasné, že je to hovadina. Niektoré scény sú vyslovene trápne. Ale napriek tomu má tento zhúlenecký film veľa pozitív - somára Cannabisa, film o languste, ďalej božsky použitú skladbu "Ti AAAAAAAAAmo", pirátov a bohyňu Monicu, ktorá keď je na scéne tak by vám nevadilo ani keby tam hrali Teletubbies s Pokémonmi dohromady. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si připadala jak v drogovém rauši (aspoň myslím, že takhle nějak slušný trip vypadá), ale nemůžu říct, že to bylo špatné a mělo to tu nespornou výhodu, že jsem neskončila s absťákem. A nemůžu říct, že že jsem opakovaně nedostala slušný záchvat smíchu. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Problém je, když začnete srovnávat komiks s filmem, protože to se srovnávat prostě nedá. Mně osobně tenhle druh bláznivého francouzského humoru sedí, líbí se mi všechny hlášky, gagy, výprava i kostýmy, Depardieu je ten správný Obelix a Clavier báječný Asterix. Dokonce i pejsek Idefix vypadá jako ten kreslený. Nemám výhrady ani k hudbě, krásně zapadla do celého tohohle ztřeštěného filmečku. Asterix a Obelix je můj oblíbený komiks a i přesto se u jeho filmové podoby výborně bavím. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Rozhodovala jsem se mezi 3 a 4 *, ale díky dobře uhrané Kleopatře a vynikající hudbě dávám 4, ikdyž tento žánr není mým šálkem kávy. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dokonalý příklad, že i stupidní humor (který v 99% nesnáším) jde udělat vkusně a vtipně. Mise Kleopatra je opravdu stupidní film, který ale svojí hloupostí dokáže rozesmát a udělat radost. Rozhodně to není biják, který bych chtěl vidět často, ale když ho jednou do roka uvidím v televizi, budu jen rád. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Jakožto fanoušek comicsu jsem hýkal blahem. TAKHLE má vypadat filmový Asterix. Film plný nekorektních narážek, slovních hříček, přestřelek a filmových odkazů. Zábavný od začátku až do konce. Paráda! ()

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Po nudnej jednotke som očakával niečo podobné. Nastalo však obrovské prekvapenie. Smial som sa od začiatku do konca. Je pravdou, že niektoré pasáže neboli najvtipnejšie a hraničili s trápnosťou. Je to však tak milo uletené, odkazmi na iné filmy a aj na kreslené príbehy Asterixa a Obelixa preplnené dielo. Na výprave sa nešetrilo a je vážne veľkolepá. Jedna lepšia hláška strieda druhú a aj keď sa to stále nechytá na geniálne komiksy, oproti prvému hranému filmu to bol krok vpred (nie je to verný opis, no to ani väčšina slávnych filmov podľa knižných predlôh). Pre túto Galskú dvojku mám proste slabosť. 75% ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Na jedničku to nemá, ale jinak je to výborná komedie, je tam sice občas trošku cítit, jak se tvůrci snažili o co nejvíc vtipů a pak z toho vyjde trapárna, ale převážná část je fakt dokonalá. Gerárd Depardieu je stejně jako v jedničce nepřekonatelnej a skvěle ho doplňuje Christian Clavier a bellucci je jako Kleopatra taky dobra, jedinej kdo mi tam moc neseděl byl ten druid, kterej vypadal takovej umělej a když tam byl tak tam snad nebyla jediná vtipná scénka, ale neni tam zas tak často, takže jsem se většinou skvěle bavil ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Velmi ulítlá adaptace známého francouzkého komiksu plná nenáročného humoru,který mi kupodivu v tomto případě až na vyjímky nevadil.Film použitelný jako relaxace po vyčerpávající duševní práci. Komiksově přehnané, plné režijních nápadů a vtípků nejrůznějšího provedení.G.Depardier a CH.Clavier podávají tradičně spolehlivé výkony a Monica Bellucci je rozhodně přitažlivější a herecky zdatnější,než její předchůdkyně v prvním díle.Humor původního komiksu je poněkud náročnější,ne tak přímočarý a hrubozrný,takže praví komiksoví fandové mohou reagovat rozpačitě.Celkový dojem 55 %. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Asterix a Obelix: Mise Kleopatra se naprvní pohled jeví jako otravný a ukecaný film, který s původním komixem má pramálo příbuzného, jenže opak je pravdou. Musel jsem celý snímek vidět několikrát, aby se mi zalíbil. Nemůžu sice psát, že se jedná o nějaké veledílo, ale narozdíl od plytké jedničky se u tohohle snímku můžeme i párkrát zasmát. Humor se kreslenému Asterixovi a Obelixovi příliš nepodobá, ale rozhodně je jasně hmatatelný, neboť je silou natlačen na všechna místa, kde jen to bylo možné a to ve všech známých formách a kvalitách. Takže špatně natočený film to rozhodně je, ale také se jedná o vcelku povedenou taškařici. Jen smůla, že se tvůrci nedokázali rozhodnout, zda natočí věrnou adaptaci povedených komixů nebo šílenou parodii na ostatní snímky, celkový spletenec tak působí občas příliš nerovnoměrně a nefunguje. Otázka je, co kdo od tohoto filmu očekával. 60% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Než u nás sáhnete na kliku stavebního úřadu a řeknete dobrý den, ve starověkém Egyptě už stavíte. Zřejmě pomáhá krokodýlí hrozba. A když si pozvete stavební dozor z jisté galské vesničky, je už samotné budování hračkou, při kterém i Římani nasadí takové tempo, že by své hlavní město měli do 24 hodin.. Často to vypadalo, že Cannabis není jen architektův osel, ale i součást cateringu, nicméně v té šílené smršti různě inteligentního humoru se to ztratilo. Klobouk dolů před Depardieum, že se přidal do skupiny herců, kteří se nebáli pro roli drasticky zhubnout (viz. Bale v Mechanikovi nebo McConaughey v Klubu poslední naděje).. ()

Lynn 

všechny recenze uživatele

Nemohu si pomoct, ale já jsem se u tohoto filmu skvěle bavila. Sice příliš okaté, ale přesto vtipné byly parodie na Matrix a Hvězdné války... ()

LihO 

všechny recenze uživatele

Po dosť slabom prvom diely bola Misia Kleopatra príjemným prekvapením. Skvelé spracovanie, dobrý soundtrack. Dej je kravina, ale ten scenár nemá chybu :D. Jeden z mála filmov, ktoré mi nevadí pozerať viac krát. Výnimočne sa celkom podaril aj slovenský dabing. ()

Reklama

Reklama