Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

lamps 

všechny recenze uživatele

Kouká se na to hezky a vizuálně se jedná o povedené rozpohybování komiksů, ale přece je to slátanina základních motivů z několika oddělených příběhů, což se na kvalitě vyprávění zkrátka neblaze podepisuje. Příběh tak často víceméně přešlapuje na místě a chrlí vtipy, které sází na to, že je fanoušci kresleného a animovaného Asterixe prostě chtějí slyšet. A jelikož já mezi ně rozhodně patřím, obhájím si průměrné tři hvězdy a jdu od toho. Už kvůli hercům, kteří se svým rolím prodali docela obdivuhodně... ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Když to srovnám s druhým dílem "Mise Kleopatra", tak je tento film mnohem důstojnějším zpracováním komiksu (no spíše komiksů, zápletka filmu je slepená z několika dílů). Herci vypadají skutečně jako jejich protějšci v galské vesničce na papíře, humor je takový typicky francouzský (leč trochu slabší než ten komiksový) a hlavně tu nejsou téměř žádné ujeté nebo infantilní momenty, kterých byl druhý díl (který byl sice zábavný, poměrně povedený, ale jako důstojnou adaptaci komiksu ho neberu) opravdu plný. Pro mě je tento film ze všech hraných Asterixů nejlepší, má nejvíce komiksovou atmosféru a hlavně předlohu neprzní. A také má nejsilnější herecké obsazení. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jsou veselí a hraví ... a mají ukrutnou sílu ... leč k dokonalosti to jaksi samo o sobě nestačí. Nějak se nedostavila ta správná veselá a hravá atmosféra a snímek je ve výsledku maličko utahaný a nudný. Nebýt Gérarda Depardieu, asi bych si tu třetí * HODNĚ rozmýšlela - nepatří sice mezi mé oblíbené herce, ale role Obelixe mu neobyčejně sluší. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Kdo by ty dva neznal? Celkem povedená adaptace Groscinnyho komixu. I když kulisy vypadají dost lacině. Dneska by Depardieua ani vycpávat nemuseli. Celkem nezvyk vidět Roberta Benigni v záporné roli. Hodně dobré jsou ty hry. Závěrečná bitva je nejlepší. Mléko z dvouhlavého jednorožce. "Kolik si dáš kuřátek? Stačí 20, držím dietu." :D ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí mých nejoblíbenějších komixových postaviček, které v 1. stol. BC vzdorovaly římskému dominiu za pomocí nabuzováku neznámého složení. To že určitě obsahoval už tehdy zakázané látky, se vědělo. Oba hlavní představitelé, Ch. Clavier a G. Depardieu, jsou opravdu výborní a svých rolí se zhostili jako vždy skvěle. Pro děti je tohle bomba a pro ty "větší" lehký odreágování na nedělní dopoledne. Jediný, co mně nesedělo, byl opět Roberto Benigni. Já tohohle chlápka nemusím. Pokus o oživotnění komiksových příslušníků národního komanda Galů financovaného nechtěně Římany ale vyšuměl, mně ty malované postavičky přijdou životnější. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • Ve scéně, kdy Idefix přiběhne z posvátného lesa druidů, Asterix (Christian Clavier) odhodí kýtu masa na umělý kámen, který se pohne. (LaserJet)
  • Gérard Depardieu musel kvôli postave Obelixa pribrať 20 kíl. Ako sám priznal, nebol to pre neho veľký problém. (tommy187)

Reklama

Reklama