Reklama

Reklama

Asterix a Obelix

  • Francie Astérix et Obélix contre César (více)
Francie / Německo / Itálie, 1999, 109 min

Obsahy(1)

Poslední galská vesnička vzdoruje nátlaku římských kolonizátorů! Její obyvatelé odolávají díky zázračnému nápoji místní výroby, jenž dává neuvěřitelnou sílu každému, kdo ho vypije. Římský guvernér Detritus (Roberto Benigni) se chce elixíru zmocnit a vystoupit proti vládci Caesarovi, netuší však že, překonat chytrého Asterixe (Christian Clavier) a jeho kamaráda Obelixe (Gérard Depardieu) nebude vůbec jednoduché... (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (449)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Milé připomenutí mých nejoblíbenějších komixových postaviček, které v 1. stol. BC vzdorovaly římskému dominiu za pomocí nabuzováku neznámého složení. To že určitě obsahoval už tehdy zakázané látky, se vědělo. Oba hlavní představitelé, Ch. Clavier a G. Depardieu, jsou opravdu výborní a svých rolí se zhostili jako vždy skvěle. Pro děti je tohle bomba a pro ty "větší" lehký odreágování na nedělní dopoledne. Jediný, co mně nesedělo, byl opět Roberto Benigni. Já tohohle chlápka nemusím. Pokus o oživotnění komiksových příslušníků národního komanda Galů financovaného nechtěně Římany ale vyšuměl, mně ty malované postavičky přijdou životnější. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Až na pár černoušků v Africe se jistě nenajde nikdy, kdo by nebyl seznámen s legendou o galské vesnici odolávající náporu Říma a samotného Caesara. Film je určen především mladšímu publiku a když jsem film poprvé viděl, tak jsem mladší byl. Vtipné je to pramálo, ale koukat se na film rozhodně dá. 3* ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem pořád dokola koukal jak na animovanýho Asterixe a Obelixe, tak na tento skvělý film. Výborné vtipy, zajímavé boje, vtipné trikové záběry a neodmyslitelné dialogy daly vzniknout kultu, který se mi líbí doteď a nevadí mi se na to kouknout kdykoli to jde v tv. Gérard Depardieu je super Obelix a Clavier zase nejlepší Asterix ze všech (a že jich bylo)...90% ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale toto hrané prevedenie sa jednoducho nevyrovná kreslenej verzii. Síce ma teší obsadenie hercov ako je Clavier, Galabru alebo Muller, ale to je tak nejako všetko. Claude Zidi si ma získal hlavne vďaka trilógii "Ripoux" alebo napríklad skvelou komédiou Zviera, ale Asterix a Obelix ma takmer vôbec nezaujal a rozhodne podľa mňa, patrí k tým horším filmom, ktoré režíroval. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Niečo takéto som od toho čakal, ale hlavne som sa nenasmial skoro vôbec, len to bolo príjemné a milé a také historicko dobrodružné. Asterix a Obelix si splnili svoju úlohu, ale vedľajšie postavy sú pre mňa des. Jednoducho ako film to z kresleného prostredia neprešlo do reálneho v dobrom štýle, nemá to šťavu. ()

Galerie (95)

Zajímavosti (21)

  • V noci se stávají ze dvojníků bubliny, ale když jde Asterix (Christian Clavier) za druidem (Claude Piéplu) a otevře dveře, lze spatřit modrou oblohu, která připomíná den. (chleba24)
  • Kouzelný nápoj Galů je vždy oranžový. Ale v závěru filmu, kdy je galská vesnice obléhána Římany a nápoj se vylévá z hrnce, má čirou barvu. (Mr.Hudson)
  • Když jel Gérard Depardieu (Obelix) na motorce do ateliérů La Ferté-Alais, kde se řada scén tohoto filmu natáčela, znenadání naboural. Po vyšetřování nehody se zjistilo, že měl v krvi poměrně velké množství alkoholu. Znamenalo to pro něj zákaz řízení motorových vozidel na patnáct měsíců a pro štáb přerušení natáčení na šest týdnů. (mar48)

Reklama

Reklama