Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ellen Ripleyová je už 200 let po smrti, ale vědci ve službách vojenské organizace se rozhodli, že ji ze starých krevních vzorků znovu „oživí“... Na zdravotnické výzkumné lodi Auriga z těla obnovené Ripleyové vyoperuje dr. Gediman malého vetřelce. Ripleyová je evidována pod číslem 8, které má vytetované na paži, a je spoutaná. Dr. Gediman je pokusem nadšený, ale generála Pereze zajímá, jak je možné, že má Ripleyová i paměť. Doktoři jí pokládají za úspěch genetického křížení, generál ji však chce nechat zlikvidovat, protože než kdysi zemřela, pokoušela se vyhladit vetřelce, a on má obavy, že se k tomu vrátí. V lodi je totiž také vetřelec-královna, o kterou se generál s doktory stará a která má brzy začít snášet vejce.... Dr. Gediman vysvětlí Ripleyové, že jí klonovali ze vzorků jejího těla, které našli. Ona mu řekne, že královna brzy porodí a on i s ostatními zemře. Druhý lékař jí ale vysvětluje, že si dokázali vetřelce podrobit a mohou je využívat. Přilétá obchodní loď Betty s kapitánem Elgynem a s potravou pro královniny potomky – zmrazenými lidskými těly. S Elgynem přiletěla i Call, která večer pronikne do střežené oblasti a chce Ripleyovou zabít. Přitom dojde k bitce se stráží a ve stejném okamžiku se vetřelcům podaří ze střežené laboratoře uniknout... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (976)

akisha 

všechny recenze uživatele

Spíš než díl vetřelčí ságy to připomíná něco na způsob Riddicka, ale mě to příjemně překvapilo. Rozhodně je tu charizmatická hrstka anti-hrdinů v čele s Perlmanem, Sigourney opět není co vytknout a navíc se tu objeví jak Brad Dourif tak Leland Orser - známí to filmoví pošuci, aby si přidali dalšího pošuka do sbírky. (Dourif je tu tradičně maniakální, viz "motýlek"). Příběh není špatný a navíc se tu vetřelci objeví v asi nejlepší kvalitě (versus film do ságy nepočítám). Některé scény jsou celkem originální a nechybí ani závany černého humoru, doufám že celý konec s mutantem měl být černý humor. Ostatně, obyčejné vysátí dveřmi by už přece jenom byla trochu nuda. ()

Bebacek 

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad toho, že ne vždy je několikáté pokračování skvělého filmu parazitující masturbací... :-) Čtvrtý díl přinesl zcela nový rozměr - monstrum s prvky člověka, člověka s prvky monstra. Opět se vrací akčnost, navíc okořeněná vtipem ("Země? Ta strašná díra?" či neškodný malý pavouček, jenž málem způsobil infarkt borcovi, co právě odpráskl vetřelce...). Je dobré, že si ságu nevzal na svá bedra jeden režisér a čtveřice geniálních mágů si nedovolí vykrádat sebe navzájem. Každý díl = naprosto jedinečná forma. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

lékařské výzkumné plavidlo auriga, armáda spojených systémů. 42 vojáků, 7 badatelů. právě dosáhli svého a z ripleyové ,,vyndali" JEHO. a zatím co ona je považována za ,,vedlejší masný produkt", blíží se náklad, který má pomoci udržet na světě tento jedinečný druh. jak získali ripleyovou? proč žije dál? jak se na ni geneticky podepsal ,,on"? dá se ochočit? ona má jasno. ,,všichni zemřete!" spousta vtipných ,,černých" dialogů, o které se stará S.Weawer, jenž (konečně) může zůstat nad věcí. dále se mi moc líbil R.Perlman. také vetřelec může ukázat víc ze své inteligence. skvělá vodní scéna, dobrá hudba, hodně prostoru pro W.Ryder. myslím, že tento film je nejvíc sci-fi z celé série. a jen tak mimochodem, jak by jste se zachovali vy ke svému dítěti? ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Nemyslím, že je to až tak špatný díl. Je sice nejhorší ze všech dílů, ale to nic neznamená. Když řeknete, že je nejškaredější tenhle pětikarátový diamant ve srovnání s těmito deseti dalšími stokarátovými, budete mít pravděpodobně pravdu. Nejvíc mi vadilo špatné prokreslení postav, kdy většinou o nich skoro nic nevíme a ani se nedozvíme. Jak tu někdo říkal něco o skvělém prokreslení mariňáků ze dvojky, tak s tím nesouhlasím. Dobře vyvedení tam byli hlavně Hicks, Hudson, Vasquezová a jejich šéf Borman. Ostatní se tam buď jen velmi lehce mihli a nebo o nich ani nebyla zmínka. Přerod Rip v drsnou a cool bojovnici mi taky zrovna nesedí, ale smrt Dana Hedayi, jak si z hlavy vytáhne kus mozku, je naprosto hloupá a jen pro efekt. Nebo třeba odkaz na jedničku jméno počítače stanice je Otec. Ale největším problémem je podle mě, že se tu pokusili skloubit dohromady klasickou vybíječku z jedničky s klasickou honičkou ze dvojky a bohužel do toho nepřikloubili dostatek prostoru pro herce, jako ve trojce. Kdyby extended edition měla, jako u předchozích dílů 145 minut a tu půlhodinu navíc dali na rozvinutí postav lidí, myslím, že by z toho byl mnohem lepší film. A doufám, že další díl už konečně převede děj na zemi, jak se o to už od prvního dílu Společnost snaží. A ještě jedna taková drobnost. Lidičky, copak už jste zapomněli, že je to čtvrtý díl? A kolik čtvrtých dílů ve filmové historii bylo stejně kvalitních, jako tento? Buď mi vynechává paměť, nebo takovej (kromě Hvězdných válek epizoda 4) není. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Frizzell: 1. Main Title ,2. Post-Op ,3. Docking The Betty ,4. Priva Son D'Ogni Conforto - Maureen Forrester ,5. Face Huggers ,6. Call Finds Ripley ,7. The Aliens Escape ,8. Ripley Meets Her Clones ,9. What's Inside Purvis? ,10. They Swim... ,11. The Chapel ,12. The Abduction ,13. The Battle With The Newborn ,14. Ripley's Theme ()

Galerie (90)

Zajímavosti (45)

  • Natáčelo se od 18. listopadu 1996 do 24. dubna 1997. (Varan)
  • Ve scéně, kdy startuje raketoplán, osloví Johner (Ron Perlman) Vriesse (Dominique Pinon) přezdívkou Ironside. Jedná se o odkaz na stejnojmenný seriál Ironside (od r. 1967), jehož hlavní hrdina je, stejně jako postava Vriesse, na vozíku. (Yokolobuna)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno