Reklama

Reklama

Strom pohádek

(seriál)
Pohádka
Československo, (1987–1989), 4 h 32 min (Minutáž: 20–38 min)

Předloha:

Božena Němcová (kniha), František Hrubín (kniha), Pavol Dobšinský (kniha) (více)

Hrají:

Věra Galatíková, Jan Kačer, Petr Nárožný, Dagmar Havlová, Ondřej Havelka, Filip Renč, Martin Růžek, Dáda Patrasová, Josef Somr, Jana Preissová, Květa Fialová, Jiřina Bohdalová, Pavel Trávníček (více)
(další profese)

Epizody(10)

Recenze uživatele topi k tomuto seriálu (4)

O chytré Marině (1988) (E05) 

Variace na pohádku O královně Koloběžce. ()

O třech synech (1988) (E06) 

Mini pohádečka o třech bratřích, kteří jeden po druhém chodili do Hloupého království prodávat svoje po otci zděděné dary. Král jako Petr Nárožný a jeho komorník Vlastimil Bedrna byli bezkonkurenční :). Pohádkovou vypravěčku ztvárnila Věra Galatíková. ()

Rozhodni obraze krásný (1988) (E08) 

Tyhle pohádky z cyklu Strom pohádek trpí hlavně kvůli rychlým střihům a uspěchanou dramaturgií. Chápu ale, že se tvůrci musí vejít do dvaceti minut a tak je těžké s postavami aspoň trochu sžít. ()

Dobro a zlo (1989) (E09) 

Velmi laciná variace na pohádku O šípkové růžence. To by ani nevadilo, u tohoto cyklu Strom pohádek laciné kulisy hrají velkou roli, ale muselo by to mít aspoň nějakou úroveň, když už se na to i herci vykašlali. Jeden bod za okouzlující vypravěčku Dádu Patrasovou, kterou bych radši poslouchal celou dobu, místo těch špatných hereckých výkonů. Všichni přehrávali a Hrachovcová jako Růženka byla opravdu unikum. ()

Reklama

Reklama