Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

akisha 

všechny recenze uživatele

Na obvyklé televizní poměry je tohle vysoký nadprůměr - dobrá výprava, vcelku ucházející triky (rozuměj, nevzbuzují hlasitý smích, jen občasné ušklíbnutí), zvládnutá atmosféra "mystického" středověku a v neposlední řadě herecký ansábl, jemuž snad nelze nic vytknout (možná až na trochu prkenou Lenu Headey) . Kdyby se posílila triková stránka filmu, která je jeho nejslabší částí, mohl by směle do kin. Jo, a výkon Mirandy Richardson jako královny Mab je prostě lahůdka! ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1068. hodnocený film: Extrémně dlouhé zpracování legendy jménem Merlin, která mě včak hodně chytla. Nedovedu si představit jiné ztvárnění role čaroděje Merlina, než v podání jindy nevýrazného herce Sama Neila. Hodně chválím ckvělé kostýmy, výpravu i dobrodružnost, která k filmu prostě patří. Vynikající herecké výkony i od ostatních a navíc ty tři hodiny utečou jako voda a vám jenom zůstane úsměv na tváři, protože přesně tohle jste od filmu čekali. 4* filmu dávám jen proto, že mi chvílemi film zabíhá až k přílišnému kýči a připomíná mi extrahnus jménem Princezna Fantagiro. Jinak nemůžu nic jiného filmu vytknout. 5* ()

Reklama

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Legenda o Merlinovi, potažmo Artušovi je určitě jednou z těch nejznámějších napříč světem, a i díky tomu se dočkala tolika odlišných zpracování. Tady se určitě může těžit z podařeného hereckého obsazení, kde si každý najde toho svého oblíbence, ať už Sama Neilla, který je pro mě pořád tím nejlepším Merlinem, pro fans HP je tu Helena Bonham Carter, pro fans Hry o trůny zase Lena Headey, a dalo by se pokračovat dále. TV zpracování je sice vidět, ale je tu taková pravá pohádkovo-fantasy atmosféra, která v divákovi zanechá velmi pozitivní dojem. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Zase jedna klasika mého mládí. Lehce pohádkový fantasy příběh se skvělým Samem Neillem, kterému tato role opravdu sedla. I ostatní herecké obsazení bylo zvoleno dobře. Na dobu vzniku a televizní poměry jsou tu slušné efekty, výprava i hudba. Délka je tak akorát, vše má v příběhu své místo (ačkoliv několik hloupostí se zde pochopitelně najde) a nejde říct, že by první nebo druhá část byla vyloženě slabší. Tohle se Hallmarku povedlo. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 3....Vidíte všichni tento,pohádkový spíše nepovedený, výtvor moc kladně? Ano je to tak . Celé drama se odehrávalo v temném a zamlženém prostředí. Já jsem neměl tu možnost tuto pohádku slyšet v původním znění a možná i pro to se mi celkové vyznění zdálo vcelku bezcené a nezajímavé. Celkové herecké obsazení například Neila to se mi zdálo příšerné -ten se hodí spíše do hororu jako je Horizont události to byl skvělý horor no nic. prostě celkové nadšení fuč a beru to jako ztrátu času. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Lynn Kressel soutěžil o cenu Artois v kategorii nejlepší casting. (Terva)
  • Ann Hollowood získala cenu Emmy v kategorii nejlepší kostýmy. (Terva)

Reklama

Reklama