Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Vysoko nad rámcem televizní produkce - úžasný Sam Neill, charismatická Miranda Richardson a pohádkový kýč, který však nepůsobí lacině. Pár vad na kráse sice najdete, ale v porovnání s jinejma blbostma, který televize před deseti lety vyprodukovaly, září Merlin jak stopadesát tisíc Excaliburů. Navíc pokud ho sledujete jako dvanáctiletej kluk, nesmazatelně se vám vryje do paměti. A ještě díky tomu dodneška skvěle znám postavy a stručný děj artušovských legend. A proto 9 z 10 pedagogů doporučuje - pusťte svým odrostlejším dětem raději Merlina, než nějakou sračku od Trošky. Vrátí se vám to. A doporučuju to i já, student pedagogické fakulty, a to už je co říct! ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Můj oblíený TV film se Samem Neillem v roli Merlina. Velmi dobře natočená fantasy, která v žádném případě nenudí, ale naopak ohromuje svými zajímavými nápady a skvěle obsazenými herci. Dle mého názoru zatím nejlepší mnou viděná adaptace známé legendy o králi Artušovi a jeho kouzelníkovi Merlinovi, na nejž je v tomto filmu hlavně zaostřeno. Sympatická fantasy. ()

Reklama

Anderas 

všechny recenze uživatele

Zatím nejzdařilejší legenda o Grálu jakou jsem viděl. A to je to přitom jen televizní zpracování a neviděl jsem to jinak než s dabingem. Film je velmi dobře vystavěn, má smysluplný děj i jakousi nápovědu k němu v podobě vnitřní zpovědi Merlina, jednou je velmi jasný, jindy je pointa vícevrstvá, neříkám že je to dokonalý film, protože je na mé gusto až příliš americký, ale opravdu je to v porovnání s ostatními adaptacemi to zdaleka nejzdařilejší dílo. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Ukázková fantasy. A ačkoliv televizní, výborná a s pěknými triky. Sam Neill je jako Merlin skvělý a rozhodně se jedná o jedno z nejlepších zpracování artušovských legend, které jsou ve filmu kompletně zobrazeny. A vůbec nevadí, že to jsou vlastně filmy dva, protože ten příběh je potom ještě lepší. Merlin je moje nejoblíbenější postava z legendy, a tak jsem rád, že je to hlavně o něm. I ostatní postavy jsou naprosto skvěle zahrané. Ta fantasy mi učarovala hned. ()

Death 

všechny recenze uživatele

Prvni cast byla na to, ze jde o televizni film vysoce nadprumerna. Druha uz zacinala pokulhavat-asi se uz nedostavalo penez-bitvy byly dost "beckovy". Celkove se ale da rict, ze to neni spatny film.Celkem me dostal zaver, ted ale nevim, jestli spis v dobrym nebo spatnym slova smyslu. Je to jeden z nejlepsich televiznich filmu, ktere sem mel tu cest videt. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Lynn Kressel soutěžil o cenu Artois v kategorii nejlepší casting. (Terva)

Reklama

Reklama