Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Země je zmítána občanskou válkou a stařičký křesťanský král Konstantin už není s to udržet věci pod kontrolou. Avšak do konfliktu se nedostali jen lidé, ale i mystické bytosti temných věků. I je ohrožuje křesťanství. Obzvláště ohrožená se cítí královna Mab, a proto se rozhodne bojovat. Osloví svou božskou sestru a navrhne jí, že spolu stvoří napůl smrtelného čaroděje, vůdce, který by měl křesťanství zničit. Když neuspěje, rozhodne se Mab jednat na vlastní pěst... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (200)

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Vysoko nad rámcem televizní produkce - úžasný Sam Neill, charismatická Miranda Richardson a pohádkový kýč, který však nepůsobí lacině. Pár vad na kráse sice najdete, ale v porovnání s jinejma blbostma, který televize před deseti lety vyprodukovaly, září Merlin jak stopadesát tisíc Excaliburů. Navíc pokud ho sledujete jako dvanáctiletej kluk, nesmazatelně se vám vryje do paměti. A ještě díky tomu dodneška skvěle znám postavy a stručný děj artušovských legend. A proto 9 z 10 pedagogů doporučuje - pusťte svým odrostlejším dětem raději Merlina, než nějakou sračku od Trošky. Vrátí se vám to. A doporučuju to i já, student pedagogické fakulty, a to už je co říct! ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Legenda o Merlinovi, potažmo Artušovi je určitě jednou z těch nejznámějších napříč světem, a i díky tomu se dočkala tolika odlišných zpracování. Tady se určitě může těžit z podařeného hereckého obsazení, kde si každý najde toho svého oblíbence, ať už Sama Neilla, který je pro mě pořád tím nejlepším Merlinem, pro fans HP je tu Helena Bonham Carter, pro fans Hry o trůny zase Lena Headey, a dalo by se pokračovat dále. TV zpracování je sice vidět, ale je tu taková pravá pohádkovo-fantasy atmosféra, která v divákovi zanechá velmi pozitivní dojem. ()

Reklama

Dinosaurier 

všechny recenze uživatele

Nikdo nikdy už nenatočí lepšího Merlina, než je tento. Pro mě jím už navždy bude skvělý Sam Neill (hanila jsem ho v Jurském parku, teď to musím napravit). Nízkorozpočtový kouzelný film kdysi v produkci Hallmarku si ke mně svými triky našel cestu už dávno. Jediné, co bych vytkla, jsou opravdu levní gryfové a drak, přesto smysl pro detaily a-jinak-vlastně-všechno je dokonalé. Chybí mi Hallmark. Tím svým stylem, kdy to jde přes srdíčko, vyprodukoval i nejlepší Alenku, kterou nezvládl ani Burton. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Pan režisér má úžasný cit pro magické věci. Všichni ty gryfové, víly, kouzla, podzemí říše Mab, to je prostě pošušňáníčko. Navíc má Merlin nádhernou hudbu Trevora Jonese (znovu musím poukázat na tu pasáž v závěru filmu). Sam Neill má možná na Merlina až moc okoukaný obličej, jeho kolega z Excaliburu byl o kousíček lepší, ale i tak je radost na něj pohledět. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Můj oblíený TV film se Samem Neillem v roli Merlina. Velmi dobře natočená fantasy, která v žádném případě nenudí, ale naopak ohromuje svými zajímavými nápady a skvěle obsazenými herci. Dle mého názoru zatím nejlepší mnou viděná adaptace známé legendy o králi Artušovi a jeho kouzelníkovi Merlinovi, na nejž je v tomto filmu hlavně zaostřeno. Sympatická fantasy. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (13)

  • Martin Short soutěžil o cenu Golden Satellite v kategorii nejlepší herec ve vedlejší roli. (Terva)
  • Steve Barron soutěžil o cenu Director Guild of Amerika v kategorii význačný režijní úspěch. (Terva)
  • Pomineme-li fantasy vybavení bojového komparsu, mají hlavní postavy oblečení, zbraně a zbroje poměrně správné pro období skutečné doby vzniku legendy o Artušovi, tedy polovině 5. st. n. l. Řada věcí, např. Artušova přilba, je vyrobena podle skutečných archeologických nálezů (Sutton Hoo helm). (von_Kukuck)

Reklama

Reklama