Reklama

Reklama

Bridget Jonesová - S rozumem v koncích

  • Velká Británie Bridget Jones: The Edge of Reason (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bridget je ze vztahu s dokonalým gentlemanem Markem Darcym nadšená a stále nemůže uvěřit, že konečně našla lásku a přestala být „single“. Mark je uznalý, ohleduplný a tolerantní. Jakmile se ale na scéně objeví Markova nová asistentka Rebecca, Bridgetiny růžové obláčky, na kterých se až dosud vznášela, náhle zešednou. Stále častější záchvaty sebepodceňování začnou negativně ovlivňovat jejich vzájemnou lásku. Podlehne zoufalství a hnána „dobrými radami“ svých přátel se s Markem nečekaně rozchází. Bridget se sice trápí, ale v práci se jí daří a dostává nabídku spolupracovat s bývalým šéfem, záletným ex-přítelem Danielem. Letí s ním do Thajska natáčet reportáž. Znovu zažije spoustu komických nedorozumění a trapných chvil, které se mohou stát jenom jí. Při zpáteční cestě je na letišti obviněna z pašování drog, její šance na propuštění z vězení jsou pramalé, ale naštěstí je tu ještě Mark Darcy... (TV Nova)

(více)

Recenze (457)

numi 

všechny recenze uživatele

Násilné pokračování úspěšného dílu, které již postrádá ten kouzelný sebekritický nadhled hlavní představitelky na sebe sama a svět kolem ní. Vše tak sklouzává do série méně či více povedených gagů, které však nejsou ničím originální a místy působí až trapně. Dočkáme se i vykrádání samotného prvního dílu a přetrpíme si "nutnou" rvačku hlavních představitelů obou mužských rolí. Jednička pro mne byla průměrnou komedií, dvojka už na průměr nedosáhla. [září 2005] ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

No nic mimořádného. Asi už na takový film nemám ten správný věk. Moje vnučky (přes 20 let) se bavily, já se divila, jak může někdo takovou blbost natočit. Ale teď mě napadá, zda to nebude tím, že tu herečku Reneé Zellweger prostě nemusím vidět. Dnešní mladé 30.leté ženy (pokud na sebe dbají) jsou daleko úspěšnější a sebevědomější. Nechápu, co tím chtěl scénarista říci. Amen. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

První díl byl samozřejmě mnohem lepší, a hlavně přišel s originálním nápadem a představil nám lehce bláznivou mladou ženu. Některé gagy jsou sice krapet přehnané, ale když už jednou jste s rozumem v koncích, tak proč ne? Herecké obsazení bylo velmi příjemné. Bavila jsem se dobře. Bridget Jonesová mi stále dokáže vykouzlit úsměv na rtech. Jen tak dál, Bridget. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Je to škoda, protože tenhle film rozhodně není něčím, co by mělo být hodno stát se pokračováním prvního snímku. Chybí zde všechno, co z prvního filmu dělalo něco speciálního. Tohle je obyčejná romantická komedie, která hraje na trapnost hlavní hrdinky. Divák pak přestává chápat, proč ji vlastně hlavní hrdina, nebo vlastně oba milovníci, chtějí. Není na ní nic tak speciálního, aby stála za to. Ale někdy tohle může stačit, když víc nechcete. ()

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Dala jsem si včera maraton Bridget Jones a můžu stále podotknout, že dvojka je prostě nejslabší. Avšak i jako neslabší ze série, je to pořád naprosto boží film, který předčí většinu romantických komedií. Jak jsem psala v předchozím komentáři, je fajn, se na trilogii podívat znova s odstupem času, kdy se člověk dostane do věku "po třicítce", protože bude film vnímat úplně jinak než v pubertě, kdy jej viděl prvně :D Pořád zůstává nejlepší scénou celého filmu "honička a bitka u fontany" :D "Could you step outside please?" - "Oh no, it's not possible. Darcy did you have any idea what century are we actually live in?" - "Are you gonna step outside or I have to drag you?" - "You gonna have to drag me" ... fighting like little girls.... "What are you gonna do now? Drown me in 6 inches of water?" - "Yes" ()

jajinka 

všechny recenze uživatele

Oproti jedničce slabý průměr s pár povedenýma scénama... Za podívání to stálo, už jsem viděla spoustu horších komedií o ničem... Jedny z nejlepších scén byly ve vězení v Bankoku :-) ()

dr.Orlok 

všechny recenze uživatele

Pár opravdu vtipných situacích ( kupování těhotenského testu v Alpách) film docela zachraňují, i když to působí jako vystřižené z nějakého sitcomu. Hlavní hrdinka balancuje se sympatiemi diváků na kraji únosnosti. Chvílemi jsem si říkal, že by se na ni Mark Darcy měl už konečně vybodnout. A vykrádání motivů z prvního dílu ( např. detailní záběr na Bridgetin zadek) také moc bodů nepřidá. Třetí hvězdičku tedy zachraňuje rozhovor Bridget Jonesové a Colina Firtha o skákání do rybníku, předstírané erekci a jeho bradavkách a jako vždy stejný (ale vynikající) Hugh Grant. ()

Damiel 

všechny recenze uživatele

55 % - Po excelentní jedničce značný úpadek kvality, do filmu se vetřela řada vyloženě debilních scén, děj je krkolomnější, umělejší, neplyne přirozeně... jakoby snad tvůrci chtěli natočit bláznivou komedii á la Francie. Pointa s Firthovou "přítelkyní" je vyloženě mimo mísu. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

První Bridget byla půvabná, svěží, neotřelá a nápaditá. Druhá Britget je ale opravdu s rozumem v koncích, a to asi nejen s rozumem; je nudná, obyčejná, nezábavná... Zkrátka jedno veliké zklamání. René, takhle si zase ničit zdraví kvůli takové podprůměrné ani snad ne komedii... to je dost tristní... ()

ja.rebel 

všechny recenze uživatele

Opět výborná Renée Zelweger, ale bohužel o dost slabší druhý díl tak úspěšné komedie. Nevím kam se podělo to kouzlo z jedničky. I tady Bridget řeší stálé problémy s láskou, i tady je spousta humoru......... ale z mého pohledu tu přesto něco chybí. ()

Toshiro 

všechny recenze uživatele

Už si nepamatuju moc první díl, ale mám za to,že Bridget byla aspoň trochu symaptická. V pokračování z ní je už fakt jen neskutečná káča, který to prostě všechno přejete a divíte se, co snese její okolí. Velice trápný film s pár usměvnými scénami. ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Další setkání s obtloustlou Bridget je už jenom slepencem tu vtipných a tu zase trapných scén, kterým chybí nadhled a lehkost jako u jedničky...Ale i tak se jedná o nadprůměrnou zábavu, kde herecky kralují Renée Zellweger, Colin Firth a Hugh Grant. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

V jedničce jsme se smáli s ní, ve dvojce se smějem jí. To je to, co mi na S rozumem v koncích vadí nejvíc. Z Bridget udělali jakousi karikaturu. Škoda. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Zpěv v thajské věznici pro ženy jsem málem nevydýchala, ale jinak to šlo. Což je na sarkastickou Bridget docela slabý výkon. První díl se stal v podstatě kultem, tohle pokračování většina lidí tak nějak přetrpěla. Hlavně díky Firthovu kouzlu osobnosti zavírám při hodnocení obě oči. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tak Renée nám opět přibrala a natočila dvojku. No, musím říct, že film je to ještě dobrý, docela se mi i líbil, ale na jedničku opět nemá. Není to hrozné, vůbec ne, dá se na to dívat, je to pořád vtipné, ale prostě to není jednička. Chybí tomu něco a už to tu jednou bylo... ()

Anglie 

všechny recenze uživatele

Skoro za pět. Jen to thajské vězení mi přišlo, že je ve scénáři vysloveně účelově. Já se smál téměř nepřetržitě. Nadprůměrně odvedená práce. ()

Související novinky

Politika, skandály a romantika

Politika, skandály a romantika

15.08.2006

Poté, co si Rachel Weisz nedávno odbyla natáčení ambiciózního sci-fi dramatu Spider-Man) jednu z hlavních rolí v romantické komedii DEFINITELY, MAYBE. Bude se jednat o čtvrtý režijní počin scenáristy… (více)

Reklama

Reklama