Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný dirigent Pierre Morhange se vrací do Francie na matčin pohřeb. Setkává se tu s dávným spolužákem Pépinotem, který mu řekne, že také jejich učitel hudby už zemřel. Učitelův deník vrací Pierra do starých časů: píše se rok 1949 a talentovaný Clément Mathieu přijímá místo v internátní chlapecké škole, jejíž chovanci - divocí, problematičtí chlapci, často sirotci - rozhodně nejsou studenty ochotnými pronikat pod jeho vedením do křehkých tajemství hudby. Tyranský ředitel školy Racin se domnívá, že na žáky platí jen přísnost. Clément se však rozhodne, že vsadí na metody, které jsou blízké jeho srdci. Oříškem se pro něj stává právě Pierre Morhange, chlapec s ďábelskou povahou, ale andělskou tváří - a nádherným hlasem. Ten stojí v samém středu učitelova boje o duše ztracených chlapců a krásu světa. Mathieu začíná prostřednictvím magického světa hudby měnit životy svých svěřenců navždy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (181)

progression 

všechny recenze uživatele

Jeden z mnoha filmů na téma neposlušní žáci versus učitelé, kteří se žáky snaží zaujmout a "zpacifikovat". Vím, že ve skutečnosti to nefunguje zdaleka tak ideálně jako ve filmech, přesto tyto pozitivní filmy mám rád a pokud v nich má velký význam hudba i její vnímání, zajímají mne tím spíše. V tomto případě probíhá "pacifikace" (nejenom) formou sborového zpěvu. Při castingu se opravd podařilo vybrat neskutečného hlavního dětského představitele. To je skutečně Anděl (vizuálně a pěvecky) s ďáblem v těle. A Gérard Jugnot v ústřední úloze učitele hudby je sázkou na jistotu. Tato role mu opravdu sedne perfektně - co se týče vizáže, ale hlavně jeho hereckého umění. Myslím, že speciálně u něj jsem snad na slabší herecký výkon nenarazil ani v jiných filmech. Proto mám toto hudební drama ve svém žebříčku oblíbených "srdcovek" poměrně vysoko, stejně jako např. "Opus pana Hollanda" či "Panu učiteli s láskou". ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Jsem na váhách, protože jsem si jasně vědoma toho, že se tady trošku kupčí s city. A to věřím v sílu umění a vím, jak dokáže obohatit a prozářit život. Stejně jako setkání s laskavým člověkem. Jen je toho na mě tentokrát až příliš. ()

skretik 

všechny recenze uživatele

Slabý scenár?? Vynikajúci nápad, výborné humorné myšlienky, fantastická hudba a naozaj som sa do toho vžila... Úplne reálne (skoro úplne). Ale treba si uvedomiť, že naozaj nie všetky deti, ktoré boli napchaté do takýchto inštitúcií, tak boli "problémové". Preto ak by sa náhodou dostali pod vedenie nejakého schopnejšieho pedagóga, ktorý by ich vedel inšpirovať, tak sa zjednotia a potlačia tých, ktorí robia problémy. (pieseň *Vois Sur Ton Chemin*, ktorú spomínal Houdini, tak to je v podstate pieseň *Les choristes*, len v dlhšej verzii, ja osobne ju mám asi tiež najradšej, ale spolu s *Les avions en papier*) ()

Kacounek 

všechny recenze uživatele

Krůček po krůčku, lekce za lekcí, musí to být krásné mít nadání pro výchovu. Myslím že se mám ještě co učit, minimálně trpělivosti. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jeden z množstva filmov, ako láska a ľudský prístup zvíťazí nad nezvládateľnými deťmi. Za pomoci spevu a vychovávateľa s vajcovou hlavou. –––– Ak sa vám to podarí, potom som korunovaný blázon. –––– Pepinovi sa splnil sen, pretože Mathieua prepustili v sobotu. ()

Katy86 

všechny recenze uživatele

Opravdu zajímavý film. I když jsem dala jenom průmer, měla jsem k tomu však důvody. Sic to byl film se slabým scénářem, byl skvělý. Byl však skvělý jen do míry, jak mohl. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká o průhledném, či snad mizerném scénáři co chce - tady by asi ani nebyla nějaká komplikovanost, nebo nečekané vyústění výhodou. Tyhle typy filmů mají prostě začít v bodu 1 a postupně se vyvíjet až do bodu 2, nic víc, nic míň - a tady se to povedlo. Kdo má alespoň minimální hudební sluch, pak nemůže být slepý poté, co poprvé uslyší andělský soprán Jean-Baptiste Mauniera. Od téhle chvíle prostě člověk ví, že ten film nemůže být špatný. Ano, filmovým hnidopichům a šťouralům může přijít divné, že z tlupy asociálních hovad udělá jeden šikovný vychovatel s hudebním talentem během chvíle profesionální pěvěcký sbor. Na druhou stranu ale časová osa zde není nikterak popisována,takže pokud člověk zvládne tuhle (podle mě jedinou) neshodu a nerovinu ve filmu, pak už musí být spokojený a dojatý. Neuděluji 5 *, jelikož bych místo 98 min chtěl takový film o 198 min.....minimálně !........................moje hodnocení = 8,5 z 10. ()

Teg 

všechny recenze uživatele

Sám za sebe dávám maximum hvědiček a vysmívám se všem kritikům s komentáři o přímočarých a jednoduchých dějích. Od filmu, který mě dokáže potěšit bych ani nic jiného nečekal. V současné době je psycho thrilleru s tak pomotaným dějem, až ho nakonec nikdo nechápe až až. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Ucitel v napravnem zarizeni pro mladistve prostrednictvim hudby inspiruje jednoho z nejvetsich mistnich raubiru a ten si az po jeho umrti vzpomina na svoje detsvti plne radosti a strasti, ale hlavne na skromneho profesora, ktery ovlivnil jeho nasledujici zivotni kroky. Krasna hudba necha vyniknout skupinku deti v cele s milym ucitelem hudby a zbytkem ucitelskeho sboru. Pribeh je predvidatelny, ale na nem film neni postaven. 80% ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevim co s tím. Mám to hodnotit z pohledu toho, že mě film téměř vůbec nenudil, má šmrnc a skvělýho Gérarda Jugnota v hlavní roli - tudíž hodnotit kladně? Nebo mám prskat, že je to jeden velkej, lehce předvídatelnej řiťolezeckej kýč, plnej černobílých postav se spoustou klišé? Obojí je pravda, ale nebudu si hrát na intelektuála a tak budu pozitivní. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

dojemný příběh učitele který přesně věděl o čem je život -zejména o pochopení dětské dušičky.Ostatní dospěláci dělali co mohli ale po svém.Opravdu pěkný film.Málokdy se mi stane že už film skončí a mě jdou ještě hlavou záběry které na mě udělaly neskutečný dojem.Přes svoji jednoduchost ale řeknou mnoho.Nenáročná scéna dětského ústavu kde se děj odehrává jakoby frustrující svou bezútěšností.Dobré rekvizity ,kostýmy,hudba a dabing přátelé, ten byl opravdu famózní - dabující herci intonací hlasu poskytli dialogům to co jinde těžko hledáte..Tady neplatí :tak jsme to nakecali a jde se na pivo! ()

kaygen.it 

všechny recenze uživatele

Nemohu jinak. Jedno klišé za druhým, příběh obehraný jako hymna. Konvenční, klasicky vystavěvý. BOŽE ALE JAKOU MNĚ UDĚLAL RADOST! ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Ano, máte pravdu - scénář plytký a neobjevný, samé klišé, konec účelově tlačí na city. Ale film se mi prostě líbil. A hudba je prostě božská. ()

Reklama

Reklama