Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Svěrací kazajka si dává po hubě s logikou (asi jako každý film, zabývající se cestováním v čase), ale její vizuálně dráždivá forma se mi líbila moc, stejně jako romantická linka, která dokáže být emotivně silná, pokud na filmovou hru tvůrců přistoupíte. Adrien Brody hraje minimálně tak dobře, jako je Keira Knightley krásná. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Podivný, zpočátku docela chaotický film, se kterým mám několik osobních problémů. 1) Adrien Brody mě příliš nebere a jeho postava mi taky nebyla sympatická (přesněji - lezla mi celkem na nervy). 2) Čekala jsem nějakou zásadnější zápletku, než pouhé "banální" ovlivnění životů dvou cizích lidí. 3) Za tohle tvůrci nemůžou: bohužel jsem film sledovala s amatérskými titulky, co do už tak dost komplikovaného snímku vnášely akorát ještě více chaosu (místy věty nedávaly smysl v kontextu s dějem, občas byl vyloženě pozměněn význam, sem tam něco chybělo, haprovalo časování, plus nějaké ty hrubky), mizerné titulky zkrátka nepřispěly k lepšímu zážitku, ba právě naopak, a usnadnily mi tak rozhodování mezi 3 a 4*. S odpovídajícím překladem by to bylo na 70%, takhle spíše zklamání a 65%. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

podle vyprávění od známých jsem měla smíšený pocity..jestli se mám kouknout nebo ne... někdo to vychvaloval na vynikající sci-fi horor.. a někdo na podpůměrný fantasy nesmysl... ale nakonec jsem se odhodlala.. a nelitovala jsem... je to dost zajímavej příběh... s fantasy cestováním do budoucnosti a zpět... na horor bych to neklasifikovala.. ale thriller s dost napětím... ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Keby tento film prinášal niečo nové, búral nejaké klišé alebo skomplikoval zápletku na hranicu zrozumiteľnosti, mal by možno šancu stať sa kultovým, prevratným alebo vysoko hodnoteným príslušníkom žánru, scifistickou verziou Preletu nad kukučím hniezdom, či mladším bratom Dvanástich opíc. Na druhej strane ho pred opačným osudom a pobytom v brakovom pekle zachránila práve jeho jednoduchosť, prirodzenosť a prijateľné množstvo použitých klišé. A tak sa pohybuje niekde v strede záujmu i kvality. Je to proste klasické, hoci príjemné sci-fi s tematikou cestovania v čase a uzavierania kruhu. Adrien Brody je ako stvorený na role melancholických, životom skúšaných mužov, ale Keira Knightley ma nijako extra nepresvedčila o svojich hereckých schopnostiach. Kamerové a strihové hrátky typu „blízky záber na mihalnice a horiacu cigaretu spoza ucha Keiry“ sa mi zdali zbytočné - neboli vo filme ani pravidlom ani spestrením. Tri hviezdičky plne zaslúžené, ale nič viac a nič menej. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Bylo mi 27 let, když jsem poprvé zemřel. Dneska v noci umřu. Je to můj osud. Velmi zajímavý filmový počin. Toto téma mám rád. Zvlášť, když na vás z každého milimetru psychiatrické léčebny dýchá depresivní nálada. Tomu odpovídá i hudba a především hlavní hrdina. Vzpomínky. Desiluze? Vše bylo dobře rozehráno, nastartováno. Ale v závěru tomu došel dech. A to je velká škoda. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Film je částečně natočen na motivy románu Jacka Londona "The Star Rover" (u nás vyšel pod názvem "Tulák po hvězdách"). (Terva)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)

Reklama

Reklama