Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná a trochu ztřeštěná komedie o řešení finančních problémů postarší vdovy. Grace Trevethyn (Brenda Blethyn) zdědila po manželovi krásný velký dům, náročnou hypotéku a obrovské dluhy. A tak nezbývá než se ve společnosti zahradníka Matthewa Stewarta (Craig Ferguson) pustit do nelegálního pěstování indického konopí a následného pokoušení prodeje vynikající úrody. Z dalších rolí zaujmou venkovský doktor Martin Bamford (Martin Clunes), nadšený uživatel marihuany, Jacques Chevalier (Tchéky Karyo), svérázná vedoucí postava nezákonného obchodování, ustrašený drogový dealer Vince (Bill Bailey), přestárlý rocker, těhotná Matthewova snoubenka Nicky (Valerie Edmond), apelující na zdravý rozum nových drogových distributorů, a svérázné prodejkyně koloniálu Margaret (Phyllida Law) a Diana (Linda Kerr Scott). Příjemné, vtipné, uličnické, s velkolepým závěrem a šťastným koncem. A nezbývá nic jiného, než si něco smotat, pohodlně se posadit a labužnicky si vychutnávat inhalaci i stavy poté. ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Prijemna anglicka komedia, ktora si ma ziskala takou pravou komedialnou atmosferou, doplnenou jemnou naivitou a klasickym anglickym humorom. Brenda Blethyn bola fakt skvela. Svoju Grace zahrala super, radost pozerat na jej vyrovnanost. Spolu so zahradnikom tvorili riadnu dvojku. Ide o starsi film a velmi sa mi to podoba na "Do naha". To vsak bolo trosku z ineho sudka, no tiez boli voditkom financne problemy, anglicko a pozitivna energia, ktoru by clovek aj napriek tomu ze je to komedia, necakal az v takych mnozstvach. ()

Reklama

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Na příběhu se mi líbila příjemná komunitní pospolitost lidí v městečku, kde se film odehrává, a jejich, Čechovi sympatický sklon, nedodržovat a nebo rovnou porušovat zákony. Vlídná a kurážná Grace se rozhodne řešit dluhy tím, že začne pěstovat marihuanu. Všichni zainteresovaní se těší na sklizeň, až tedy na Matthewovu přítelkyni Nicky, která je těhotná a chtěla by, aby její přítel byl zodpovědnější. Nakonec se to všechno trochu zamotá, když se do příběhu dostanou londýnští dealeři a vymahač dluhů, a mezi nimi i skvělý Bill Bailey, jako dealer - starostlivej taťka, ale všechno nakonec dopadne dobře. A celkové kladné vyznění filmu mi nezkazila ani faktická chyba, a sice že z čaje připraveného z listů marihuany, se nelze zhulit. Ale ty zhulené babky byly tak boží, že jim to odpustím. ()

Koryntos 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi opravdu sedí svou náturou. Je o obyčejných lidech s obyčejnými zájmy, z obyčejného města, s kladným vztahem ke kytičkám. :oD Všimli jste si, že věčně zkouřenej hipík, co testuje kvalitu hulení, je náš starej známej Manny z Black Books? Tenhle film je jeden z mála, který můžu v jakémkoliv množství kdykoliv a kdekoliv. Peace hippies. ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova jako komedie vůbec nesplnila svůj účel – nepobavila mě. Už ten námět mě moc nebral. Ovdovělá starší ženská zblbne a začne pěstovat a prodávat marihuanu… No dobrá, kdyby to ovšem bylo aspoň vtipné. Bohužel jsem se u toho nebavil a nějakou dobu po filmu si na nic z něj už ani nevzpomenu, což je další důvod k nízkému hodnocení. Že by to bylo tím, že jsem nikdy nehulil a nedokáži tak naplno docenit některé vtipné scény? :-) Nemyslím si, u některých filmů s podobnou tématikou se bavím skvěle. Jednoduše jde o slabý film, se kterým jsem se totálně minul. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama