Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Další ukázka typického černého anglického humoru. Vdova, kterou zanechal manžel po své smrti s hromadou dluhů, se rozhodne vyřešit svou finanční situaci svérázným způsobem. Pěstěním konopí. A jelikož je botaničkou celý život, její produkt je prvotřídním zbožím. Jednoduchý příběh a sympatičtí herci. Není víc, co bych dodal. Zkrátka skvělá komedie, která rozhodně pobaví mnohé. 80% ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Anglické maloměsto se svou typickou nezaměnitelnou atmosférou a anglickým humorem, který mi ale přišel až moc suchý, protože těch vysloveně zábavných scén tu bylo pomálu..Ovšem nenudil jsem se (oproti zhlédnutí kdysi před léty) a po skončení filmu ve mně zůstal takový ten příjemný pocit (za to určitě může to městečko...) 6.5/10 ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Typická anglická komédia so suchým avšak inteligentným anglickým humorom. Svižné a pozitívne. Na druhú stranu nemôžem si odpustiť jednu faktickú poznámku. Čaj z konopí nemá žiaden účinok, pretože THC je rozpustné v tukoch a nie vo vode (dôvod prečo sa pečú koláčiky), čiže to najlepšie by človek spláchol do záchoda. Scéna s "nahulenými" babkami po čajovej párty bola preto pritiahnutá za vlasy... všetko je však odpustené, bavil som sa veľmi dobre. Čo by človek nespravil pre svoju záchranu, však? Je veľkým šťastím mať okolo seba tak chápavých ľudí a priateľov akých mala hlavná hrdinka. To je na nezaplatenie. 70/100 ()

Zagros 

všechny recenze uživatele

Bílá vdova jako komedie vůbec nesplnila svůj účel – nepobavila mě. Už ten námět mě moc nebral. Ovdovělá starší ženská zblbne a začne pěstovat a prodávat marihuanu… No dobrá, kdyby to ovšem bylo aspoň vtipné. Bohužel jsem se u toho nebavil a nějakou dobu po filmu si na nic z něj už ani nevzpomenu, což je další důvod k nízkému hodnocení. Že by to bylo tím, že jsem nikdy nehulil a nedokáži tak naplno docenit některé vtipné scény? :-) Nemyslím si, u některých filmů s podobnou tématikou se bavím skvěle. Jednoduše jde o slabý film, se kterým jsem se totálně minul. ()

Everyone 

všechny recenze uživatele

Než Grace odjela do Londýna, tak bych býval film ohodnotil plným počtem. Bohužel "netradiční" rozuzlení stáhlo film k lepšímu průměru. ___ Brenda Blenthyn byla excelentní, z Craiga Fergusona vyzařovala (/vyzařuje - jeho show) taková pohoda a optimismus ...a vůbec celé město (všechny postavy) bylo až idylicky nad věcí, na což se dobře dívalo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama