Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Elementál 

všechny recenze uživatele

Celkem inteligentní a pravdivý film o pěstování konopí (až na pár typických klišé - babičky zkouřené z marihuanového čaje - přitom THC není ve vodě vůbec rozpustné...). Do cca 3/4 své délky jsou nám servírovány někdy více a někdy méně vtipné scénky s typickým britským suchým humorem. Problém nastává v poslední části, která zcela rezignuje na do té doby relativně realistický scénář a zvrhává se v naprosto neuvěřitelnou (v negativním slova smyslu) podívanou. Celé vypointování už je jen posledním hřebíčkem do rakve. Škoda. Nicméně i přes tenhle nedostatek musím uznat, že na to, že se jednalo o film o trávě, tak zpracování bylo velice vkusné a film mě tu hodinku a půl příjemně pobavil. ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Další povedené dílko s typickým britským humorem, jakkoliv už tahle fráze může znít otřepaně. Režisér zaslouží obdiv hlavně za to, že se mu daří ždímat humorné situace z tématu hulení trávy, aniž by se snažil podbízet snowboarďákům, skejťákům a podobným notorickým sjížděčům a vůbec být za každou cenu "so coooool, duuude", což mi u některých amerických filmů podobného ražení otvírá kudlu v kapse. ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Komedie asi není pro tento film tím nejlepším označením, i když k závěru zde komediální ladění jednoznačně převládá. Samotný příběh, většina dialogů i jednotlivých zápletek je spíše vystavena zdánlivě jakoby milý, inteligentní obraz staré Anglie, tak jak jsme si ji rozhodně nepředstavovali, avšak kdoví, zda tak už ve skutečnosti dlouho nevypadá. Hlavní účinnost zde zajišťuje ne tak neobvyklá konfrontace dvou, zdánlivě naprosto protichůdných prostředí, která se nakonec ukáží jako vcelku provázaná a spokojené koexistence schopná. Kultivovaná paní středního věku, šikovná zahradnice z anglického venkova jako pěstitelka marihuany a posléze dokonce dealerka: to sice zaručuje vydatnou porci možností k ztrapnění všech možných postav (i toho se tady dočkáme) , ale zase tu vyvstává patrné nebezpečí sklouznutí do tupé frašky,čehož se díky aplikaci jemného anglického humoru Bílá vdova celkem statečně vyvarovala. ()

LadyDevil 

všechny recenze uživatele

Hahaa, tohle byla skvělá podívaná! Řešení finanční krize a přímý řešení problému postarší dámy a vůbec její změna způsobu myšlení po ovdovění je zkrátka kouzelná..Postupná přeměna konzervativního skleníku v marihuanové doupě s noční světelnou září, kšefty v Londýně, první okusení jointa plus vrcholení na konci filmu (obzvlášť kamarádky, co si ochutnají "magický čaj" a je to na nich pak hodně znát) snad nemůžou nikoho nechat bez úsměvu:-) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Říká se, že pokud chcete, aby si po vaší smrti na vás blízcí minimálně jedenkrát za měsíc vzpomněli, zanechejte po sobě dluhy. Manžel pěstitelky květin Grace tohle krédo vyznával, ona zase „komu se nelení, tomu se zelení..“ Dobrácký pohled na cornwallské způsoby výroby a distribuce omamných látek, který z toho konopného výluhu určitě nedostal maximum a navíc končí poněkud bezradně.. Brenda Blethyn ovšem ve své roli výborná. Takový distingovaný mix Tonyho Montany a botanika Václava Větvičky.. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama