Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Idylický život Grace Trevethanové se hroutí. Sebevražda manžela, po němž zbyla hromada dluhů, k tomu jeho bývalá milenka a představa, že by Grace měla přijít o svůj nádherný venkovský dům, to vše naši hrdinku donutí, aby se pustila do práce. S pomocí svého zahradníka Matthewa vymění Grace své milované orchideje za marihuanu. Dny i noci tráví ve skleníku, který se promění v jakousi tajnou laboratoř, a doufá, že se Bůh smiluje a dá dobrou úrodu. A vskutku, první ubalený joint z vlastní zahrádky by skolil i indiánského náčelníka. Grace se tedy vydává z bezpečí své vesničky do drsného podsvětí Notting Hillu, aby nalezla odběratele

V úspěšné britské komedii, která sklidila nadšený divácký aplaus už při svém předpremiérovém pražském uvedení na letošních Dnech evropského filmu, ztělesnila hlavní roli renomovaná Brenda Blethynová (známe ji např. z filmů Tajnosti a lži či Tichý hlas), dále hrají Tcheky Karyo (Brutální Nikita, Johanka z Arku) a Craig Ferguson. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (238)

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Žádná velká sláva Bílá vdova nebyla, minimálně na poměry britský komediální produkce byla dost slabá. Britskej humor byl podávanej jenom v malejch dávkách, stejně jako vtipný scény. Možná to bylo tim, že se místama snažila být až moc inteligentní zábavou, což prostě v případě "huličský komedie" nemůže dost dobře vyjít. Pochválit lze jen pár scén (závěrečnej taneček) a slušný herce, tři slabší hvězdy. ()

Mamlas odpad!

všechny recenze uživatele

Ani komedie, ani krimi. Spíše pohádka o babce, která žije v baráku nad poměry, a místo, aby šla do nějakého menšího pronájmu, tak si chce vydělávat pěstováním trávy. Takové vyluhované babovřesky po anglicku. Ani jednou jsem se nezasmál ani neusmál, příběh tragicky nulový, nedívatelné, snad jen pro nenáročné publikum 60+. (6%) ()

Reklama

Pražák 

všechny recenze uživatele

"Já jsem tak trochu šmejd. Vy ne." - "To si vyprošuji, pocházím z rodu známých šmejdů, můj drahý nebožtík manžel byl největší šmejd pod sluncem!" Ovdovělá paní středního věku po smrti svého manžela musí začít zacelit zadlužený rozpočet svého vesnického sídla a vymění pěstování orchidejí za výsadbu konopí. A vy ji budete fandit! I s následným prodejem! Pro fanoušky seriálu "Black Books" - těšte se na hipíka Billa Bailyeho, který je ve filmu jak kdyby me zrovna skončila pracovní doba v knihkupectví... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Jaká zranění má člověk, když spadne z takové výšky?“ - „Velmi vážná.“ - „Proč to udělal?“ - „To nevíme.“ - „Možná myslel, že jde na toaletu a spletl si dveře.“ - „Ano, pravděpodobně.“ Poté, co si manžílek „pravděpodobně“ spletl dveře, Grace zůstala sama. Jako čerstvá vdova u všech naráží na solidaritu (obchod, dobročinná sbírka) a pak se dozví, že jí zůstaly pouze velké dluhy. Ale Grace to umí s rostlinkami, takže by tu jistá možnost byla…Bílá vdova se hodně opírá o nadsázku, ale také drobné vtípky a pohodovou atmosféru. Nechybí svérázné postavičky (krom páru prodavaček nejvíc potěšil Baileyho hipík, který musí vyzvednout dceru a hrát se ženou oblastní finále Dračího doupěte), o Grace a její snaze „udat matroš“ či setkání s milenkou nemluvě. Konec je naivní, ale příjemný, ostatně jako celý tento ryze britský film. Za mě slušné 4*. „Kdo je ten pán?“ - „To je můj lékař.“ - „A tenhle?“ - „Můj zahradník.“ - „Pěkné. Čekáme ještě někoho?“ - „Ne.“ - „Třeba vaši uklízečku?“ - „Ne. Už nikoho.“ - „Dobře. Tohle je Čína. Mlátí za mě lidi…“ ()

majec4 

všechny recenze uživatele

Prijemna anglicka komedia, ktora si ma ziskala takou pravou komedialnou atmosferou, doplnenou jemnou naivitou a klasickym anglickym humorom. Brenda Blethyn bola fakt skvela. Svoju Grace zahrala super, radost pozerat na jej vyrovnanost. Spolu so zahradnikom tvorili riadnu dvojku. Ide o starsi film a velmi sa mi to podoba na "Do naha". To vsak bolo trosku z ineho sudka, no tiez boli voditkom financne problemy, anglicko a pozitivna energia, ktoru by clovek aj napriek tomu ze je to komedia, necakal az v takych mnozstvach. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Britská vláda dala filmovému štábu na natáčení speciální povolení pro použití 150 rostlin konopí. (Hromino)

Reklama

Reklama