Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladý, ještě nedostudovaný právník Rudy Baylor, se dostává k případu, který na první pohled vypadá prostě a průhledně. Čím více se s ním seznamuje a čím více poznává své klienty, tím více odkrývá kolosální řetěz pojišťovacích podvodů, v němž jde především o obrovské zisky na úkor zdraví lidí. Rudy si uvědomuje, že narazil na ojedinělý případ v historii civilního práva, že jde o miliony, ale také o holou existenci. Protivník je až příliš silný a sebevědomý. Proti mladému a ještě nehotovému právníkovi stojí jeden z nejlepších státních obhájců USA. (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (351)

Aknah 

všechny recenze uživatele

Baví mě sledovat procesy u soudu a docela mě zajímá právo, ale přesto všechno mě zaráží nespravedlnost a bezohlednost obviněné strany. Všechna ta korupce a podvody se mi úplně příčí. A co se týče případu bité manželky, tak tohle mě naprosto dostává a nikdy to nepochopím. Jak vůbec někdo dokáže dát všechno úsilí, špatnou náladu a veškerou brutalitu do mlácení své ženy, která se bojí ho nahlásit, natož ho opustit. Matt Damon s přehledem zvládá roli právníka a jako vždy působí sympaticky a přesvědčivě. Do toho Danny DeVito trošku usměrňuje vážnost případu - protože působí opravdu komicky a tak nějak nemotorně. A hlavní záporák je naprostý slizák, prolezlý korupcí a falší. Jediné co nechápu, co tedy znamená název filmu. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Vyvolávač deště pro mě vždy byl děsně lidským filmem. Jasně, Coppola a Daemon vytvořili místy až kýčovité pozlátko s růžovími brýlemi a děsnou naivnitou, ale přesto je to 130 minut čistoty, které se v dnešním světě více než hodí. Pohodové 4 hvězdy. How do you know when a lawyer is lying? His lips are moving. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Soudní dramata, byla a jsou populární, ačkoliv pro masové diváky se většinou jedná o ukecanou nudu. "Vyvolávač deště" podle světoznámého Johna Grishama (Čas zabíjet, Porota, Firma a spousta dalších zfilmovaných předloh) se vydává jiným směrem než většina žánrově podobných filmů a to tím, že nám zde předkládá několik případů (z nichž se samozřejmě zaměřuje na ten hlavní) a namísto ostříleného profesionála nám podává čerstvě dostudovaného mladíka, který bojuje proti obrovské korporaci. Tento snímek je v mých očích jedním z nejlepších filmů daného tématu (a to i vedle klasik "Jako zabít ptáčka" nebo "Anatomie vraždy") a je to jak díky zajímavé knižní předloze (která ačkoliv se to na první pohled nezdá, pojednává o vraždě ale v trochu jiné podobě než je tomu u podobných filmů zvykem), vynikající režii a v neposlední řadě díky vynikajícím hercům, kde se mistrovsky předvedl tehdy sólovou rolí nepolíbený Matt Damon a stadardně skvělí Danny DeVito a John Voight. Jedná se o vynikající, napínavý a ve všech směrech fungující film, který mě ohromně překvapil a tudíž nemohu jít pod 5*, ačkoliv je zde pár pomalejších míst. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Skvělý snímek ze soudního prostředí od Francise Forda Coppoly s Mattem Damonem v hlavní roli. Příběh se zabývá soudním sporem mezi zdravotní pojišťovnou a chlapcem, kterému odmítá uhradit výlohy na léčbu rakoviny. Případu se ujímá Matt Damon jako mladý začínající právník spolu Dannym DeVitem. Nemají to vůbec jednoduché a pojišťovna jim jde po krku. Podaří se jim vyhrát spor s touto miliardovou společností? Vedlejší linka s Claire Danes má méně prostoru. Snaží se dostat od svého manžela, který ji týrá a postupně najde cestu k Mattovi. Snímek rozhodně stojí za vidění. Líbil se mi i Danny Glover jako soudce a Jon Voight jako právník pojišťovny. "Zavolej mi, až složíš advokátní zkoušky." ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Slabé 4 hvězdy, něco mezi 3 a 4. Chvilku mi trvalo, než jsem pochopil, že jde o tragikomedii, ale i tak mi přišlo, že na dvě a čtvrt hodiny řešit v podstatě jen dva případy je málo, navíc, když tak nějak tušíme, jak dopadnou. Herecké výkony jsou velmi dobré a uvěřitelné, jaké jsou asi praktiky pojišťoven v USA, je myslím taky slušně načrtnuto. Ale celkově mne film až tak nevtáhl, ačkoliv oceňuji jeho kvality i to zdařilé střídání vtipných, a na druhé straně dramatických situací. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Scéna, kde Danny DeVito prebudí Matta Damona zo spánku na lavičke, bola natočená na prekvapenie Matta, ktorý vtedy naozaj spal po natáčaní. (MDesign)

Související novinky

Francis Ford Coppolla se vrací!

Francis Ford Coppolla se vrací!

25.09.2005

Už je tomu osm let, co Francis Ford Coppolla natočil svůj poslední film Vyvolávač deště. Od té doby se tvůrce takových děl jako Kmotr nebo Apokalypsa věnoval produkci, díky níž například spatřilo… (více)

Reklama

Reklama