Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Plukovník William McNamara (Willis) je zajat v německém pracovním táboře, ale neustává v boji – dokonce i za nepřátelskými liniemi. S pomocí mladého poručíka (Farrell) ve skvělém plánu proti věznitelům McNamara riskuje všechno v nejnebezpečnější operaci celé své kariéry – v misi za osvobození svých mužů… a zvrácení výsledku války. (Bontonfilm)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (307)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po téměř pětihvězdičkovém začátku následuje něco, co jsme viděli už tolikrát, že nás to nemá šanci zaujmout. Jinými slovy... Na "Hartově válce" nacházím pouze čtyři pozitiva. Za prvé: Opravdu senzační úvod, který je nápaditý, drsný a velmi pěkný po vizuální stránce. Bohužel trvá pouhých 15-20 minut (končí ve chvíli, kdy se hlavní hrdina dostává do lágru, kde se odehrává celý zbytek příběhu)... Za druhé: Obsazení Colina Farrella a Bruce Willise, kteří film v mnoha ohledech zviditelňují (především pak netoporný Farrell)... Za třetí: Jemnou, ale uhrančivou hudbu, která je však (bohužel) nejvíce rozeznatelná snad až v závěrečné scéně a následně jako zvuková kulisa pro ubíhající titulky... Za čtvrté: Mého tátu ala jednoho ze zajatých amerických vojáků. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Původní působivá atmosféra (a hudební složka) jakoby uspala scénáristy a uvrhla film do šedi průměru!! Bohužel.. Zajatci jsou Američané, takže se tady bude po americku dřít za odvahu, oběť i čest. Ta vojenská jim velí chovat se i v zajetí správně, ač tomu divák obtížněji věří. Za ostnatými ploty tvůrci vyprávějí tichou válku (skoro) právníka Harta, který dohání, co se v teple ochrany otce-senátora neučilo. A nebýt přepadení jeho vozu při rutinní misi, ani by se to rok před koncem války nenaučil. Proti němu nestojí jen němečtí strážci, ale i zaťatý šéf zajatecké samosprávy s tváří Bruce Willise, který v pravou chvíli přispěchá s nevratným gestem. Na bojovou vřavu zapomeňme. Párkrát něco bouchne, ale pak tu máme spíš poklidné soudní drama. Ve výsledku tak přichází film několika tváří, ta výrazně autentická z první poloviny mi sedla o mnoho víc. Neobsahuje všechny ty americké bláboly nebo upozorňování na nesnadné poměry v armádě, když je pilot tmavé pleti. Dobrácký a chápavý velitel koncentráku také „pobaví“. Provařené cesty po sto osmapadesáté. Herecky to bohužel není žádná sláva. ()

Reklama

Pohrobek odpad!

všechny recenze uživatele

Má-li někdo výhrady k zde zpodobněným podmínkám v německém zajateckém táboře, nemá proč, protože Němci se ke svým protivníkům na západní frontě chovali poměrně gentlemansky, stejně jako spojenci vůči nim. Nejprve jsem se domníval, že hlavním filmovým záměrem je pokračovat v tendenci amerických filmů o diskriminaci a následné emancipaci barevných, tentokrát dokonce ve vojenském prostředí, což bylo samo o sobě nedokonale a zjednodušeně provedeno, avšak co následovalo dokázalo překonat dokonce i tento ohraný prvek mnohých filmů. Na co asi tak američtí vojáci v zajetí myslili? A jak se zachovali ve vypjatějších okamžicích? No, jak! Předháněli se v tom, kdo se nechá dobrovolně obětovat za záchranu svých kamarádů, čekal jsem už jen, jak se nakonec německý velitel tábora zastřelí sám! Fuj! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Bruce umí rozdávat charizma na potkání, proto je škoda, že se za ty dvě hodiny skoro nic nestane. Žádný pořádný úvod, rychlé uvedení Harta jako hlavního a čestného hrdiny, výslech a export do tábora, komplikace, soudy a dokonce zvrat na závěr, aby nikdo nepůsobil jako přílišný záporák. Všechno dost zdlouhavé, velmi patetické, ale místy (hlavně díky hudbě) naštěstí i překvapivě působivé. Herecky super, ale jinak bohužel zklamání. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $70miliónovTržby USA $19,077,641Tržby Celosvetovo $32,287,044Gregory Hoblit si udžal svoj režisérsky štandarta a ponúkol zaujímavú drámu zo zajateckého tábora, kde celkom fajn zapasovali Bruce Willis a Colin Farrell. /65%/ ()

Galerie (39)

Zajímavosti (15)

  • Scény s Jonathananem Brandisem byly vystřiženy. Herec z toho byl velmi rozrušen a mohl to byl jeden z důvodů jeho sebevraždy. (Kaufman)
  • Film se točil v bývalém vojenském prostoru Milovice. Jedna z prvních scén, kdy je na vlak, který přepravuje vězně, proveden nálet, se natáčela v externích prostorách cukrovaru ve vesnici Zvoleněves nedaleko Kladna. Materiál se poté zpracovával na pražském Barrandově. (M.B)
  • Útěk vězňů zde proběhne během divadelního představení, také jako ve filmu Útěk z Colditzu (1955). (Winster)

Reklama

Reklama