Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve filmu Na pokraji slávy se režisér a scenárista Cameron Crowe inspiroval vlastními novinářskými začátky – jako mladý psal pro prestižní časopis Rolling Stone. V roce 2000 tak natočil vtipný i citlivý příběh o patnáctiletém vášnivém fanouškovi rockové hudby, který se roku 1973 vydává s kapelou Stillwater na turné, aby o nadějné skupině napsal reportáž právě pro Rolling Stone. William má před sebou téměř nadlidský úkol: uchovat si v šíleném cirkusu rockových produkcí nadhled a zdravý rozum, nepropadnout alkoholu ani drogám a ještě napsat objektivní článek. A nijak mu to neusnadňuje ani přítomnost několika náruživých fanynek, které tvoří nezbytný doprovod všem rockovým kapelám. (HBO GO)

(více)

Recenze (387)

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Slušný snímek o rockové kapele a mladém studentovi, co o nich píše. Není to něco, co by mě uchvátilo, nicméně to bylo příjemné pro oko i ucho. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele

Jedna rocková kapela, ich „múzy“ a začínajúci novinár. Teda vlastne len dieťa, a takáto zostava robí celý film. Vyzerá ako životopisný a pred nudou ho zachraňuje iba rock'n'roll. K nemu sex len v obmedzenej miere a drogy žiadne, lebo mama zakázala. Celé osadenstvo je príjemné, zaujímavé, ale film ma príliš nezaujal. –––– ... a neber drogy! ()

giovanni3 

všechny recenze uživatele

O tomto hudebním filmu jsem se dozvěděl tuším z nějakých tipů nějaké muzikantky/muzikanta. Nějakou dobu mi trvalo najít na něj náladu a ta nastala až dnes. Scénář je zde vlastně velmi prostý o hudebním fanouškovi, který má sen být redaktorem. O kapele na vzestupu. A vlastně i o slastech a strastech hudebního průmyslu... Na 122 minut toho řekněme není moc, ale naopak zde vše krásně plyne a celé to působí kompaktně. K tomu hraje na podkresu skvělá hudba a krásná "Penny Lane" (Kate Hudson). Bohužel při závěrečných titulcích se v ústech míchá i pachuť z toho jak dopadl William. Člověk čekal například krátký románek s Penny a místo toho nastala pouhá 1 letenka. Naopak vztah William-kapela mohu celkově chválit. Příjemná podívaná a 4z5. ()

lulka5 

všechny recenze uživatele

Film byl hezký, docela i zábavný, ale neudělal na mě žádný valný dojem. Chvílemi až trapné scény a naprosto příšerně hrající hlavní postava (Patrick Fugit) filmu obrovsky uškodili. 3* - a možná ještě přeceňuji. ()

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobrý hudobný film. V tomto flime je zobrazený život mladého Williama, ktorý bol nenávidený svojimi spolužiakmi. Za jeden deň sa mu zmenil život a mal možnosť zúčastniť sa turné presvedčivej kapely Stillwater. Kate Hudson ako predstaviteľka pravého fanklubu ukázala ako má správna faninka milovať svoju skupinu. Chýbali mi tu trošku emocie zvlášť u Patricka Fugita, ale aj tak zahral svoju rolu dobre. Odporúčam pozrieť si Almost Famous každému fanúšikovi raného Rock and Rollu. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

Vtažen do děje jsem byl během prvních pár minut a vydrželo mi to až do konce, co víc si od filmu přát? Velmi originální a zábavná podívaná, jen chvílemi už trošku zdlouhavá (viděna režisérská verze). Vyzdvihnout musím především herecké výkony většiny zúčastněných a skvělou hudbu přesně dle mého gusta. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Ale jo, proč né. Není to sice zdaleka taková pecka jako třeba Doors nebo Bohemia Rhapsody, ale ostudu to svýmu žánru rozhodně neudělá. Chybělo mi tam víc rock n rollu, tím jako myslím víc bab, víc drog, víc chlastu atd. Tím, že se celej film točí okolo 15tiletýho kluka je jasný, že se tědlech neřestí příliš nedočkáš... Hudba příjemná, příběh jak by smet. Asi nejvíc dává matka "rocku" :o), McDormand nemám rád, tahle ženská mi vůbec nesedí, ale každuou roli, kterou ztvární, tak vyšvihne do nejvyšších obrátek. Tady ji nemá rád snad nikdo a to je přesně ten důved, proč je to jedna z nejlepších hereček, umí, ale rád ji nikdy mít nebudu :o). Stillwater neznám, ale je to zřejmě podobnej styl jako Creedence a ten můžu :o) ()

velkyvezir 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem hodnotil 5* již před několika lety, ale nedávno jsem si ho pustil znovu, a to v rozšířené verzi. Ta vysvětluje pár věcí, které v oficiální verzi jsou trošku zmatené. Každopádně obě verze jsou skvělé nejen geniálním výběrem hudby, která dotváří atmosféru první půle 70. let coby dozvuků hippies. Filmu jednoznačně vévodí Patrick Fugit, který - jak jsem se kdesi dočetl - hudbu 70. let ani neznal, ale jeho výkon byl uvěřitelný, jakoby v té době žil. U filmu se vždy skvěle bavím a jde o perfektní oddechovku, která však není vůbec bezduchá. Pro mne nejlepší scéna, když jedou busem a zpívají Tiny dancer, skvělý song... ()

casioa.... 

všechny recenze uživatele

Úvodné titulky písané perom na linajkový papier, skvelý nápad :) Ani ja by som nechcel byť právnikom, a radšej by som to skúsil ako "rockový" novinár, presne ako náš hrdina spolu so Stillwater....na roadtripe hľadajúc podstatu rock´n´rollu. Hmm, odpanenie, prvá láska.....aj to boli party jeho rockovej cesty. Priznanie a odhalenie skutočných pomerov v kapele, počas búrky v lietadle, najúžasnejšia scéna filmu - you know, keď sa blíži možná smrť, všetko vypláva na povrch :) ach, ten strach zo smrti, robí divy, že? Nakoniec, táto cesta prinesie každému to, čo potreboval....čo znamená, že niekto sa dostane do Maroka, niekto sa dá znova dokopy a niekto, dostane svoj pohľad na rockANDroll, a niekomu...za zas vrátia stratení domov (a zvyšok dostane dobrý soundtrack :). A slovami novinára....na záver, "You cannot make friends with the rock stars. That's what's important. If you're a rock journalist: first, you will never get paid much. But you will get free records from the record company. And they'll buy you drinks, you'll meet girls, they'll try to fly you places for free, offer you drugs... I know. It sounds great. But they are not your friends. These are people who want you to write sanctimonious stories about the genius of the rock stars, and they will ruin rock and roll and strangle everything we love about it." ()

chef 

všechny recenze uživatele

Mladý novinár hľadá svoju cestu svetom Rocku a často blúdi a naráža na skreslenú realitu. Pomaly však zisťuje, že nič nie je ideálne a rýchlo sa prispôsobuje zmenenému prostrediu. Ako film plynie zachycujete atmosféru koncertov a turné, presne z pohľadu novinára Willa a za sprievodu dobovej muzičky. Je to pohodový filmík, avšak ničím extra vyčnievajúci. 70% ()

Pavlík 

všechny recenze uživatele

26. 06. 2011 (220.); velice schopný film a velmi rychle né zdlouhavě uplyne dvou a půl hodinový probíhající čas ()

-Dawe- 

všechny recenze uživatele

Nikdy se mi snad nestalo, že by se mi od jednoho režiséra líbili všechny filmy. Cameron Crowe je tím prvním režisérem, který dělá filmy přímo pro mě. Vynikající příběh Williama Millera, který prožívá s kapelou Stillwater většinu okamžiků, jakými si musí projít snad každá kapela, která je na pokraji slávy. Výběr herců snad nemohl být lepší a jestli ano, nedokážu si to představit jinak. Kate Hudson je velice sympatická dívka s vynikajícím hereckým talentem. Viděl jsem prodlouženou verzi s původním dabingem a musím konstatovat, že nikdy v životě nechci vidět kino verzi. Těch 161 minut jsem doslova hltal a při konečné scéně jsem si přál, aby film měl alespoň o hodinu navíc. Díky Camerone Crowe! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

“Jenom” 3 pecky. Rád bych tomu nasypal víc, ale nepodařilo se mi s tím splynout, neponořil jsem se do toho, nevtáhlo mě to. Nezachránila to ani vynikající scéna z letadla. Je možný, že tomu ještě někdy dám šanci, většinou se ale sám se sebou shodnu a dám si za pravdu. Tohle holt nebude můj film s velkým F. Nebylo to špatný, ale na zadek si z toho negecnu. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Zabava od zacatku az do konce. Film, ktery si zapamatujete. Jen lituju, ze jsem se nemohl zucastnit osobne. Miluju rockova 70. leta a vse kolem nich. 100% ()

Reklama

Reklama