Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (210)

peetriss 

všechny recenze uživatele

Ani návrat kpt. Harrise nedokázal zastavit sestupnou tendenci kvality a vzestupnou tendenci nevtipnosti rostoucí s každým dílem Policejní akademie. Tackleberry, Mahoney, Jones a všichni ostatní už ze sebe vydali vše v předchozích pokračováních, také šílenec Zed už ztrácí tu správnou šťávu, vtipy už jsou opakované a série tak upadá zákonitě do bahna podprůměrnosti. Není divu že Steve Guttenberg, obrazně řečeno, v závěru filmu raději uletěl balónem, aby se vyhnul angažmá v dalším pokračování. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. Lassardova skupina má tentokrát poměrně odlišný úkol: s pouliční zločinností má pomoci prostý občan. Očekávaně jde opět o různorodou skupinu adeptů, takže instruktorům bude znovu pořádné horko. Policejní akademie skončila v roce 1994 dost bolestivým sedmým dílem, ovšem i čtyřka už hodně střádala a jen parazitovala na populární osmdesátkové značce. ()

Reklama

anli 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl série a první,který u mě začíná trochu kulhat.Už není zdaleka tak zábavný a herci,včetně Guttenberga,neají téměř co hrát,ač se velmií snaží.I gagů a vtipů je tu po hříchu málo a celé to na mě působí jakýmsi odfláknutým a rychle spíchnutým dojmem.Takže patrole dávám 45% a ať je ráda,že je ráda. ()

darm 

všechny recenze uživatele

Ten film není místy zas až tak nudný, ale i přesto, že se na něj dá dívat, je naprosto zoufale nevtipný. Je tu hrozně moc vidět režisérova snaha o to natočit vtipný film. Což o to, některé ty scénky samy o sobě mají potenciál být vtipné, ale v tom provedení, které nám bylo nabídnuto to prostě nemůže fungovat. Posledních dvacet minut už jsem opravdu přetrpěl. Zoufalých 20-25%. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl mladší, tak se mi čtvrtá Policejní akademie celkem líbila, ale s odstupem času si člověk uvědomuje, že jde v tomto případě spíše už o podprůměrný díl, který vykrádá předchozí tři filmy. Stále mě nejvíce pobavily scény se Zedem a panem Sweetchuckem, místy i s babkou Feldmanovou - ostatní postavy spíš jen přicmrndávaly. První díl policejní série, u kterého už byl pokles kvality znatelný. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (15)

  • Film mal pôvodne režírovať Jerry Paris, režisér predchádzajúceho filmu Policajná akadémia 3 (1986), ale ten pred natáčaním zomrel. Režisérska taktovka bola ponúknutá scenáristovi Genovi Quintanovi. Ten si však nebol istý, či to zvládne, a tak ponuku odmietol. V deň premiéry filmu povedal producentovi Paulovi Maslanskemu, že svoje rozhodnutie ľutuje, a ten mu zveril scenár a réžiu filmu V dobrom i zlom (1990). (beso74)
  • V jedné scéně Proctor (Lance Kinsey) zastaví u veřejného WC a utíká vykonat potřebu. Jeho auto zůstane nastartované, ale když k němu v další scéně o pár vteřin později přijde Mahoney (Steve Guttenberg), tak už má motor vypnutý. (Pulos)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno