Reklama

Reklama

Godzilla vs. Mothra vs. Mechagodzilla: Tokio SOS

  • Japonsko ゴジラ×モスラ×メカゴジラ 東京SOS (více)

Obsahy(1)

Po poslední bitvě zůstala Mekagojira (Kiryu) mimo provoz. Gojira skončila sice na dně moře, ale zlikvidovat se ji nepovedlo. Vědec Yoshito Chujo dostane za úkol Kiryu co nejrychleji opravit, ale její nejděsivější zbraň „Absolute Zero“ je nenávratně zničena. Aby toho nebylo málo, dostane japonská vláda varování od Shobijin, aby neprodleně vrátili kosti původní Gojiry do moře, jinak božská Mosura vyhlásí lidstvu válku. Na oplátku nabízí Japonsku svou ochranu před dalšími útoky obávaného monstra. To však rozhodně nehodlá čekat, než se obě strany dohodnou, a opět se vynoří z hlubin Tichého oceánu a začne demolovat Tokio. Mosura se proto vydává do boje, zatímco se na ostrově Infant narodí její potomstvo. Jenomže tentokrát je Gojira nad její síly, a tak vládě nezbývá nic jiného než poslat do boje poškozenou Kiryu. (SOLOM.)

(více)

Zajímavosti (8)

  • V knize „Godzilla X Mothra X Mechagodzilla: Tokyo S.O.S.: Super Complete Works“ je obsaženo poměrně velké množství konceptů, které navazují na konec filmu a na skutečnost, že japonští vědci mají k dispozici vzorky DNA většího množství monster. Tyto koncepty, vedoucí k příběhu o vytvoření armády mechanických klonů těchto monster, jsou však pouze fanfikce, nikdy nebylo zamýšleno žádné takovéto filmové pokračování natočit. (Israha)
  • Dvě larvy Mothry, které se v průběhu filmu vylíhnou z kokonu, aby pomohly své matce v boji s Godzillou, jsou vizuálně odlišné. Toto není náhoda, mělo tím být naznačeno, že jedna z larev je samec a druhá je samice. (Israha)
  • Ve filmu si malou roli v podobě mrtvoly, vyplavené na pláži, střihne jedno velmi málo známé monstrum – Kamoebas, kterého měli diváci možnost poprvé vidět ve filmu Space Amoeba (1970). Jeho roli měl původně zastávat obří mořský plaz Mosasaurus, ale tvůrcům přišlo zbytečné vytvářet nové monstrum jen proto, aby mohli na několik vteřin ukázat jeho mršinu. Dalším kandidátem pro tuto roli bylo známé monstrum Anguirus, ale ani ten nakonec použit nebyl – jedná se o monstrum velmi populární a jeho využití tímto způsobem by podle tvůrců mohlo rozzlobit fanoušky. Nakonec tedy došla řada na zmíněného Kamoebase. (Israha)
  • V současné době (r. 2017) se jedná o poslední film s Godzillou, který je přímým pokračováním původního filmu Godzilla z roku 1954. Všechny novější snímky mají svou vlastní kontinuitu. (Israha)
  • Pro potřeby filmu nebyl použit kostým Godzilly z předchozího dílu, ale byl vytvořen nový. Ten se však od svého předchůdce téměř v ničem neliší, výjimkou je velká jizva na hrudi. Tento kostým obsahoval animatronické zařízení v hlavě, aby bylo Godzillovi umožněno měnit výraz tváře. Také kostým Mechagodzilly je téměř identický jako jeho předchůdce z Godzilla Against Mechagodzilla (2002), drobné rozdíly jsou patrné v odstínech barev a tvarech. (Israha)
  • Film je jakýmsi volným pokračováním snímku Mothra (1961), z nějž si dokonce půjčuje jednu postavu – vědce Šiničiho Kjúdža. Ten se v záběru poprvé objeví, když si čte knihu, která mu zakrývá obličej. Úplně stejné „entrée“ měla tato postava i v Mothře. (Israha)
  • Film je přímým pokračováním Godzilla Against Mechagodzilla (2002). Tyto dva snímky jsou jediné v sérii „Millenium“ (1999–2004), které mají dějové propojení a nejsou zcela samostatnými filmy. (Israha)

Reklama

Reklama