Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tobi a Achim jsou dlouholetí přátelé. Spolu působí v jednom veslařském družstvu, spolu poprvé poznávají taje života i druhého pohlaví. Jak se však rozvíjí Achimův milostný vztah se Sandrou, Tobi si začíná uvědomovat, že jeho poměr k Achimovi je více než jen kamarádský. Soustředění veslařského oddílu a probíhající letní bouře vyhrotí vztahy mezi mladými lidmi. Specifický humor teenagerovských komedií, vycházející především z objevování sexuálního života, se proplétá s dramatem přiznání vlastní sexuální orientace. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (113)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Němci jsou v tom nějak kovaný. Je jasný, že filmů na těchto témat je hodně i z různých zemí, ale nemůžu se zbavit pocitu, že Němci toto řeší napříč vším. Film je německý, ale dost připomíná nízkorozpočtový nebo nezávislý Hollywood. Lehce opět omývané téma, ale ani zde není ani tak vystavována homosexualita a její problémy jako spíš sobectví, ignoranci a demenci postav jako takových. Což je na dané téma lehce nevyužitý potenciál. V celku zajímavý film, který se nakonec ukáže jako lehce nezajímavý. Škoda no. ()

Cortes3 

všechny recenze uživatele

Já film hodnotím velmi kladně. Celý film se mi líbil, nenudil jsem se ani chvíli, nebylo to zmatený což u filmu velmi oceňuji. Vystupovalo tu přiměřené množství lidí. Celkově mám německé filmy vcelku rád. Film dokreslovala příjemná hudba a celkově scénář byl povedený, prostředí hezké. Hodnotím velice kladně. ()

Reklama

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Němci, alespoň ti mladí, se již zřejmě dobrali situace, v níž není až tak třeba filmů ukazujících, kterak homosexualita děsí společnost. V Letní bouři nastalo cosi jiného - s homosexualitou nemá problém okolí, ale uvědomující se gay sám. Scénář mu ale příliš letně komediálně přeje. Frk, frk, za pár dní, možná i hodin si vším projde a je v pohodě on, jeho kámoši i holka, co jej miluje. V rámci teen komedie s výchovným působením jde nicméně o důstojnou podívanou. ()

dzej dzej 

všechny recenze uživatele

Poměrně lehce čitelný film pracující s modelovou situací. Mladý hlavní hrdina začíná vnímat svou probouzející se homosexuální orientaci a musí se rozhodnout jak s ní naloží. Karty jsou rozdány jasně: buď v sobě homosexualitu potlačí a neztratí žádnou z hodnot, které si jako spořádaný heterosexuál vybojoval (úspěch, uznání, nejlepší přítel, krásná dívka Anke) nebo poslechne svůj vnitřní hlas bez ohledu na společenské následky. Poměrně ožehavé téma je zabaleno do hávu teenagerovského filmu, čímž získává na bezprostřednosti a uvěřitelnosti. Za blížence tohoto díla lze označit Moodysonův film Fucking Amal (který ale pracuje s tematikou lesbickou). ()

A.L.E.S. 

všechny recenze uživatele

Můžu přiznat, že k tomuhle filmu mám hodně blízko. Po všech těch trapných pubertálních komediích typu "Prci, prci..." je to vážně vynikající snímek, který bych doporučil všem. Ještě nyní, v moderní a téměř tolerantní společnosti, je homosexualita problém. Ve filmu se tím režisér zabývá v pravém světle. Tak to prostě chodí... PS: oba hlavní herci jsou k nakousnutí... ;-) ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Voda, která ve filmu působí jako jedno velké jezero, je ve skutečnosti několik různých jezírek "sestříhaných dohromady". (Vodnářka)
  • Většina filmu byla natočena u přehrady Bevertalsperre v Severním Porýní - Vestfálsku. (Vodnářka)
  • Polská herečka Alicja Bachleda-Curuś, představující ve filmu Anke, byla kvůli přízvuku předabována Němkou Laurou Maire. (Vodnářka)

Reklama

Reklama