Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Někde ve vesmíru přece musí být něco, co je lepší než člověk. Když se Charlton Heston a a další dva astronauti proberou z hluboké hybernace, zjistí, že jejich kosmická loď je zničena. Při útěku zjistí, že přistáli na planetě, na které žijí inteligentní opice. Heston je odchycen a uvězněn ve městě - zbytek posádky a později i několik opic se mu samozřejmě snaží pomoci z vězení uprchnout. To se nakonec podaří a všichni jsou volní, aby ale v samém závěru všichni zjistili strašnou věc... (Magic Box)

(více)

Recenze (769)

ixel1 

všechny recenze uživatele

Planeta opic strčí do kapsy řadu sci-fi filmů vznikajících v dnešní době, a ani na to nepotřebuje ohromující počítačové triky. Ona je totiž ohromující už svou myšlenkou a dějem. ()

Freiheit 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, který časem na kvalitě vůbec neztrácí. Nosná myšlenka zajímavá (například prolínání etických teorií o nemožnosti přiznání práv zvířatům, resp. "tzv. přiznání práv zvířatům je možné, ale nejdřív si o ně musí sami říct"; růst nasilí a "mezilidského" úpadku v důsledku nárůstu moci vládců a s tím spojená kontrola myšlení ovládaných atd. atd.,), zpracování a spád filmu vynikající + perfektní masky ... ()

myst3ry 

všechny recenze uživatele

Výtečné, nadčasové a legendární sci-fi, na kterém jsou po vizuální stránce sice již stopy času vidět až příliš. Tyto stopy však zakrývá brilantní děj (s filozofickým rozměrem), výtečná atmosféra a famózní pointa. Škoda, že dnes se tomuto filmu blíží jen hrstka snímků. ()

marhi 

všechny recenze uživatele

Je až úsměvné že kniha je trochu o něčem jiném a autoři z ní čerpali paradoxně až o mnoho rádoby dílů později. Navíc v době vzniku by byla prakticky nezfilmovatelná. Nicméně i tak je to působivé drama a kdo neviděl měl by to rychle dohnat. Tj. řadím k dnu Trifidů a 451st. fairhanta. Absolutní Klasika ()

burg 

všechny recenze uživatele

Stará známá otázka, jestli je člověk vůbec bytostí, která má právo se povyšovat nad ostatní. Kolikrát jsme to viděli? ()

JohnJa 

všechny recenze uživatele

Tempo filmu už sice z dnešního pohledu trochu kolísá, bohatě to ale vynahradí vynikající atmosféra, především v první polovině příběhu. Minimálně poslední scénu a celkové vyznění filmu by měl každý znát, to je prostě klasika. ()

Jakim 

všechny recenze uživatele

Pro mě vynikající film, který v sobě skrývá nadšení, smutek, radost, píchu atd... jsem rád, že konečně někdo jako Franklin J. Schaffner režíroval... Dobré efekty ( pád helicoptery do vody) Výborný Příběh!!! Doporučuji koupit 100% !!! ()

mfanta 

všechny recenze uživatele

90% - Videt Planetu opic poprve ve svych triceti sesti letech v roce 2012 je asi trochu ostuda, ale lepsi pozde nez nikdy. Je to veru krasny zazitek. Do detailu propracovane exteriery ohromuji svoji bezchybnosti. Obecne nemam rad filmy, kde se mluvi malo, ale v tomto pripade jde o jasnou vyjimku. Myslenka je v dnesni dobe vlivem mnoha pozdeji vzniklych filmu na podobne tema mirne vycpela a samozrejme muj dojem hrube kazilo to, ze jsem zaverecnou scenu jiz videl ci znal. Nicmene, pravem se jedna o klasiku! ()

zdenek1973 

všechny recenze uživatele

Absolutní špička v žánru vědeckofantastického thrilleru!!!! Jeden z nejlepších filmů všech dob!!!!! Varující a až mrazivý konec tomu dává FILM NA VĚČNÉ ČASY!!!! Špička.Není co dodat ()

ToddB odpad!

všechny recenze uživatele

To co má znamenat? Větší slátaninu jsem snad ještě nikdy neviděl. To je zase holyvůdská rána logice. Grygar jestli to viděl, musel zestárnout o dvacet let. A ty plastové masky z Matějské pouti ... !!!! :-D Nejdebilnější sci-fi počin na úrovni šašků v elastických teplákách ze Star Treku. ()

Adhemar 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu skvělá práce maskérů. Měl jsem z nich jako dítě opravdu strach. Klasika Sci-Fi. a jeden díl lepší, než druhý. ()

Amy Rich Roll 

všechny recenze uživatele

Filozofické, famózní a etické otázky vzbuzující mistrovské dílo, které je doprovázeno naprosto úchvatným "děsivým" soundtrackem. Jaké by to asi bylo, kdyby se lidé stali méněcennými bytostmi a ovládal by je někdo jiný? Otázka, která ve mě po shlédnutí Planety opic dodnes zůstává - jak je asi zvířatům, která považujeme za méněcenná a kterým v současné době vládneme my?... ()

heroin88 

všechny recenze uživatele

Moje obľúbené sci-fi, ktoré celkom presne predpovedá budúcnosť ľudstva. Film obsahuje množstvo skvelých úvah o človeku a vesmíre . Okamžite mu odpustím tú naivitu s opicami , ktorá môže niekoho odradiť. ()

lahvi 

všechny recenze uživatele

V ty dobe to musela bejt neskutecna pecka. Spoustu starsich "hitovek", kdyz vidim dneska, tak se me to vubec nelibi a premyslim, proc ty filmy maji tak vysoke hodnoceni. Todle me ale rozhodne bavi i dneska. Kdyz jsem to videl jako malej tak jsem z toho nechapal a silene me to fascinovalo. Ted uz je to jistojista klasika, ktera ma svy misto v historii kinematografie. ()

Masinfira 

všechny recenze uživatele

možná nejlepší scifi, co jsem kdy viděl... nenapadá mě, co by se tomuto filmu dalo vytknout. Rozhodně za těch asi 50 let nezestárl! ()

Související novinky

Třetí Planeta opic má režiséra

Třetí Planeta opic má režiséra

16.01.2014

Anebo vlastně devátá, záleží, jestli je chcete počítat od Planety opic z roku 1968 nebo od Zrození planety opic z roku 2011. Úspěšně zrebootovaná série bude letos pokračovat Úsvitem planety opic, v… (více)

Andy Serkis opět opičákem

Andy Serkis opět opičákem

02.07.2010

...a spousta dalších pokračování. Co takhle Top Gun 2? Jerry Bruckheimer nemá dobrý rok – Princ z Persie neuspěl a Čarodějův učeň zřejmě dopadne ještě hůř. Účetnictví mu zachrání čtvrtí Piráti, ale… (více)

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

Pokračování, kam se podíváš – 2. část

02.12.2008

V sequelu včerejší novinky o pokračováních se dočtete o další Planetě opic, další Policejní akademii, dalším Hairsprayi a dalších Aktech X. Zpočátku to znělo jako totální kachna – internetem… (více)

Reklama

Reklama