Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Agent Pete Garrison má na starosti ochranu amerického prezidenta a jeho manželky. Kdysi zachránil život prezidentu Reaganovi, a pokud jde o ochranu prezidentského páru, je považován za nejzkušenějšího experta. Kolega Charlie se mu chce svěřit s něčím vážným, ale odloží to a krátce na to je zavražděn na prahu svého domu. Na místo činu se dostaví nejen Pete, ale také agent Dave Breckinridge s mladou agentkou Jill Marinovou. Podaří se jim přesvědčit místní policii, že nešlo o loupežné přepadení, ale o vraždu a oba se pustí do pátrání, i když ne společně. Pete se sejde s informátorem Xavierem, který mu předá obálku s důkazy, že se chystá atentát na prezidenta, a také mu prozradí, že přímo mezi členy ochranky je zrádce, který s atentátníky spolupracuje… (TV Nova)

(více)

Recenze (271)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Clark Johnson zase nič moc, aj keď réžia nie je na zahodenie, dopláca ale na príšerný scenár, ktorý v závere neprinesie žiadne prekvapenie. Dej a rozuzlenie je tak klišovité, že sa mi ani nechce veriť rok výroby. Zloduch strieľa po agentovi, toho ale zachráni sklo, ktoré sa efektne rozbije a guľku zrejme zastaví. To Douglas, Basinger, Sutherland a Longoria nemajú nič lepšie na práci? Hovoriť na kameru dialógy ako "ty ho stále ešte miluješ, že" by mali herci úplne inej kategórie v úplne iných filmoch. V telke to ale celkom ujde. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Spolehlivý Douglas, výtečný Sutherland a svižná, solidně odvedená žánrovka, která šlape bez větší zádrhelů. Přestože se asi z paměti rychle vytratí, v danou chvíli jsem si ji vychutnal a užil do poslední minuty. ()

Tommy987 

všechny recenze uživatele

I did not sleep with your wife (...and I don't want to kill the president), alebo: Jack Bauer po stopách novodobého Richarda Kimbla. Stokrát prevarený príbeh nespravodlivo obvineného muža na úteku k nám tentokrát prichádza v tej najbežnejšej, ničím neobjavnej forme, s veľkým množstvom klišé a neskutočne nevyrovnaným scenárom (ktorý mimochodom parádne vykráda hneď niekoľko zápletiek zo seriálu 24). Herci sú v pohode, David je prakticky len variáciou na Jacka Bauera, takže Sutherland je ako ryba vo vode, Douglas je stále charizmatický a Eva Longoria krásna (jej postava je ale dosť zbytočná, nemá v príbehu žiadne opodstatnenie..). Ako nenáročná jednohubka Sentinel neurazí, ale v tomto prípade som rád, že som nevyhadzoval peniaze na kino a pozrel si to radšej "barely legal" spôsobom... 5/10 ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Mám rád tento druh filmov... Konšpirácie, napätie, akcia... Lenže tieto tri ingrediencie sú v tomto filme veľmi málo využívané... Vzťahové pozadie je zaujímavé, ale ponúkalo oveľa viac možností... Douglas je starý a akcia nieje dostatočné svižná - dokonca ani auto-naháňačka (a pritom v komediálnom Pokiaľ nás smrť nerozdelí som mu uveril každý úder)... Slabé tri hviezdy... Radšej si pustite ešte raz skvelú TLMOČNÍČKU alebo príjemnú VRAŽDU V BIELOM DOME... ()

FrodoF 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel jestli dát 3* nebo 2*, nakonec jsem se rozhodl pro druhou variantu, protože ten film je tak hrozně průměrný a zbytečný, že by si rozhodně víc nezasloužil. Ikdyž v rámci žánru více méně funguje, je plný klišé a naprosto předvídatelný. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrný, avšak solidní thriller. Na Douglasovi je vidět, že už má nejlepší léta za sebou a tudíž je pro něj problém zvládat akční scény na druhou stranu ve filmu skoro žádné nejsou a to si myslím, že je hlavní problém, protože to je přesně ten typ žánru, který si zaslouží alespoň nějakou solidní automobilovou honičku nebo jinou akční scénu. Ale jako podívaná na nudný sobotní večer film plně vystačuje. ()

LaciLC 

všechny recenze uživatele

Clarka Johnsona zatiaľ poznám len ako pomerne úspešného seriálového tvorcu, tak som chcel vedieť ako dopadne jeho celovečerný film. Natočil síce dosť sterilný thriller, ale film má dosť vydarených miest, no bohužiaľ aj mnoho klišé a trochu nudy. Obsadeniu nemám čo vytknúť, to je prvotriedne, po scénaristickej stránke je to však dosť rutinné. Takže podobných filmov tu už bolo mnoho aj lepších aj horších, myslím, že Strážcu sa oplatí pozrieť, niekomu sa určite zapáči viacej a podľa mňa to film vytiahol na také dobré ***. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený akční snímek z prostředí ochrany amerického prezidenta a tajné služby. Douglas a Sutherland se dobře doplňovali. S filmem jsem byl spokojen, takovejch 78 % si to alespoň zaslouží. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Sentinel je slušný politický triler, ktorý bohužiaľ dopláca na značnú nevyrovnanosť scenára, resp. posledných 20 minút značne kvalitatívne zaostáva za zvyškom. Vzhľadom na herecký potenciál a vydarené 3/4 filmu je to nesmierna škoda... ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Koľký v poradí je toto prezidentský thriller ? Američania sa od smrti JFK azda vyžívajú v téme : prezident v ohrození. The Sentinel je slušný film. Michael Douglas hraje svojho strážcu s prehľadom ( ale do ochranky ho nechcem, lebo nestíha bežať ), Kiefer Sutherland sa mi po dlhšej dobe vcelku páčil ( len nechápem, prečo sa musel Douglas vyspať aj s jeho ženou, akoby mu nestačila prvá dáma ) a Eva Longoria určite potešila každé mužské oko. Škoda toho záveru, bol šitý horúcou ihlou. Najviac sa mi páčila dynamická kamera a strih. ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Vysoký politický úřad má často úzkou souvislost s problémy v sexuální oblasti. První dáma bývá zase obvykle velmi čilá a repre, a oba musejí navenek působit jako spokojený pár. Prezidentovi stačí jeho moc, dáma má po ruce šikovného oddaného bodygarda. Jeho post je založen na nonstop adrenalinu a to zase úzce souvisí s vysokou sexuální potencí. Když se podaří příslušná šaráda, jsou spokojeni všichni, včetně zvědavé veřejnosti a i já jsem měla uspokojující filmový zážitek. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: MARKÍZA = 30.12.2010 - Film je jasný ODPAD!, ale za 5 hviezdičkový slovenský dabing si tie 3 hviezdičky zaslúži. Jacka Bauera totiž môže dabovať jedine MAROŠ KRAMÁR. Som rád, že si to v MARKÍZE (narozdiel od chorých mozgov pripravujúcich kedysi dabing 24 pre STV) uvedomili. (30.12.2010) ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Víte, s tímhle filmem je to stejné jako s rohlíkama. Přijdete do krámu a mají jich tam spoustu. Nejsou sice všechny docela stejné, ale jsou si velmi podobné. Tak je to i s tímhle filmem. Podobný námět jako spousta jiných filmů, víte co vás čeká a jak to dopadne, což u rohlíku víte většinou taky. Nakonec bývalí dobří přátelé k sobě zase najdou cestu, zatímco poslední trosky KGB jsou rozprášeny výkonnými agenty tajné služby, což se rohlíkům pravděpodobně nestává a právě za tuto "nevšední" invenci dávám filmu dvě dozlatova upečené hvězdičky. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Průměrný thriller se špetkou napětí a hvězdnou sestavou, Kiefer je stejně navždy nejlepší jako Jack Bauer!!! ()

Bauer 

všechny recenze uživatele

Ano, ano a ještě jednou ano! Film ve kterém hrajou dva výborní herci jako je Michael Douglas a můj oblíbenec Kiefer Sutherland, nemohl prostě dopadnout jinak než skvěle.Od začátku do konce jsem koukal ani na chvíli jsem se nenudil.Škoda jen , že to má 62% m protože takových 75% - 80% by si to zasloužilo.Pro mně je toto jeden ze nejlepších filmů co jsem měl možnost tento rok vidět. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Hodně sympatický a solidní thriller s parádní hereckou dvojicí Douglas - Sutherland, který sice nemá výraznější slabou chvíli, ale taky žádnou, co by vyloženě nadchla nebo výrazně vyčnívala nad žánrový průměr. Jako napínavá oddychovka na nedělní odpoledně mi to však posloužilo dostatečně. 70% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Když ono je to pořád dokolečka a Douglas už je trošku starej na to, aby tomu dodal nějakej ten pořádnej nádech akční jízdy. Kdyby aspoň ta Sutherlandova postava nebyla tak příšerně napsaná.............nesnášim policajty, který se kouknou ze sta metrů na ho*no a je jim okamžitě jasný, že ho tam necha 50tikilovej blonďák. Aspoň že ta Eva vypadá tak nějak k světu. 40% ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý a napínavý film s hvězdným hereckým obsazením. Svůdná Eva Longoria a půvabná Kim Basinger, které rolička elegantní první damy skutečně sedla. Výborný výkon podali i Michael Dougles a Kiefer Sutherland. Zajímavá a svižná zápletka, opět je lepší původní zvuková verze než český dabing. ()

Související novinky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

Halle Berry je k sežrání... žraloky

10.09.2009

Vzpomínáte na doby, kdy platila za největší sexbombu a herecký talent oscarových parametrů? Pak přišla jedna Catwoman a dnes už si na Halle vzpomenou snad jen fanoušci trilogie X-Men. Halle chystá… (více)

Reklama

Reklama