Reklama

Reklama

Obsahy(1)

THE CAGE je první pilotní díl seriálu Star Trek. Jde o první a zároveň jediné dobrodružství kapitána Christophera Pika (Jeffrey Hunter), který byl následně nahrazen kapitánem Kirkem. Hvězdná loď Enterprise zachytí nouzové volání ztroskotané lodi. Při pátrání po trosečnících však kapitán Pike padne do pasti bytostem s ohromnými telepatickými schopnostmi a Hrozí mu, že zůstane navždy uvězněn v kleci. (lord_styx)

(více)

Recenze (75)

majo25 

všechny recenze uživatele

Zrod najväčšieho sci-fi kultu. Možno nie je taký akčný, ako by sa od pilotu žiadalo, ale je aj po rokoch zaujímavý svojou zápletkou i spracovaním. Výborné masky, na tú dobu dobré štúdiové kulisy, aj jemný humor je podarený. Jeffrey Hunter sa na rolu kapitána hodí rovnako ako neskôr Shatner. Skvelý pilotný diel. ()

Shakaar 

všechny recenze uživatele

Pilot, který vlastně není pilotem. Z posádky klasické serie tu je akorát Nimoy a Barrett a to zde neměl Nimoy takovou roli jako měl v následující serii. Epizoda navíc nebyla na obrazovkách původně vysílána a záběry z epizody později pustili na obrazovky v rámci dvojepizody Zvěřinec I. a II. Jinak solidní epizoda, když pominu efekty, dějově přesahuje i takový TNG pilot. ()

Reklama

diodoros 

všechny recenze uživatele

Neodvysielaný pilot známeho seriálu Star Trek. Zaujímavý príbeh o zajatí kapitána Pikea a jeho skúmaní telepatickými mimozemšťanmi, rozoberajúcimi povahové vlastnosti človeka, zatiaľ, čo sa ho jeho podriadení snažia zachrániť. Klasické kulisy zo 60. rokov, okaté interiéry, umelohmotné skaly a pod., celkovo dnes už zastarané efekty môžu pôsobiť smiešne, film je však pozerateľný a celkom zaujímavý. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl Star Treku je asi hlavně pro ty nějvěrnější fanoušky, neutrálnímu divákovi nemá The Cage moc co nabídnout. Největším problémem je, že film působí strašně lacině. Všechny kulisy a kostýmy jako by byly vyhrabány ze skladišť filmových ateliérů po tom co si své již odsloužily v jiných filmech. Navíc mentální kamufláž není zrovna nejatraktivnjěším tématem. Cítím z toho snahu ukazovat co nejvíce sci-fi, za použití těch nejlacinějších prostředků Na druhou stranu je celé to zpracování poměrně roztomile naviní. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl celého původního Star Treku hodnotím nadmíru pozitivně. Hned napoprvé tu máme opravdu zajímavý příběh, který ani chvíli nenudí a k tomu ještě výborné finále. Kulisy jsou věrohodné a triky velmi vydařené. Kapitán Pike mě zrovna dvakrát nezaujal, ale to je holt síla zvyku. Zůstal tady Leonard Nimoy, který ve Spockovi dostal životní roli. Takže celkové hodnocení pilotního dílu Klec je velmi pozitivní. Podařené sci -fi a nadmíru vyvedený start jednoho dlouhého kultu. Celkově 80%. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (13)

  • Podtitul „Klec“ byl původně jen pracovní. Posléze byl snímek přejmenován na „Zvěřinec“, avšak poté tvůrci přistoupili zpět k původnímu návrhu. (Terva)
  • V tomto pilotním filmu se objevuje termín hyperpohon, v originále „hyperdrive“, který byl později nahrazen známým termínem warp pohon. Hyperpohon následně proslavily filmy ze série Star Wars. (mirliflore)
  • Existují dvě verze tohoto dílu. První, původní barevná 35mm a druhá, rozšířená o komentář Gena Roddenberryho a s použitím několika scén v černobílém 16mm filmu. (Doctorow)

Reklama

Reklama