Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Khan, geneticky upravený "nadčlověk" s megalomanskými sklony, byl po porážce v eugenických válkách vyhnán na opuštěnou planetu Ceti Alpha 5. Přísahal pomstu kapitánu Kirkovi, kterého viní za své vyhnanství jakož i za smrt svého syna. Když se mu po dlouhých letech naskytne možnost uprchnout, neváhá. S pomocí cizopasného tvora ovládájího mysl získává brzy kontrolu nad celou lodí Reliant. Teď už Khanovi zbývá pouze jediná věc, přilákat Kirka a zabít ho. Jako nástroj své pomsty se chystá použít zbraň vpravdě ničivou - střelu "Genesis". (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (240)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

V podstate vo všetkom posun vpred oproti jednotke. Dialógy znejú oveľa prirodzenejšie, chvalabohu zmizli dlhočizné "megalomanské" pomalé zábery a ubudlo i na stopáži. Skvelý príbeh v kulisách á la 80s (post-apokalyptickí bojovníci), humor a hlavne bohovské duo Shatner & Nimoy, ktorí v jednotke boli akýsi utiahnutí v kukle. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Výtečná scifárna, které nechybí hutná atmosféra, akce, kvalitní záporák a výtečná hudba. Je radost sledovat tento příběh lodi Enterprise a její posádky. Už první díl nasadil docela solidní laťku, v pořadí druhý celovečerák ji s lehkostí překonal, jsem zvědav, jak se bude nastolená úroveň (ne)udržovat. Fandové ST asi neunesou ten konec. "The needs of the many outweigh the needs of the few" 18.6.2019 kino Aero odvysílalo tento klenot ze ST universa na velkém plátně. Těžká pocta starým sci-fi filmům, pecka zážitek. Jednalo se o vůbec první kino projekci tohoto filmu v ČR. Díky! ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak jsem konečně viděl tenhle legendární film a musím říct, že jsem si ho docela užil. Už chápu, proč má takový kultovní status. Ten závěr je parádní a možná mi přišel ještě dojemnější než jeho novější verze v poslední "Star Treku". Postava admirála Kirka je tu tentokrát více jak snesitelná a je vidět, že mezi ním a Spockem skutečno bylo silné pouto. Khan je parádní záporák. ()

Derek 

všechny recenze uživatele

pokračovanie populárnej vesmirnej ságy so zmenou režisera, zmenilo i štyl a tak namiesto pomalého tempa tu máme skvelého zaporáka, iny look filmu (dizajn kostymov, všetko vyzerá viac skutočne a preč je celkova televíznost) a hlavne vynikajúci záver. pri scene s červikmi v uchu som sa v mladosti skoro posral strachom... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pre netrekkies asi najpristupnejsi zo starych Star Trekov, kedze pribeh obsahuje standardneho zloducha, ktory sa chce pomstit Kirkovi. Nastastie sa nezabudlo aj na nejaku tu myslienku, takze tentoraz a pojednava o tom ako je clovek schopny vysporiadat s ulohou pri ktorej musi celit smrti najprv nanecisto pri teste Kobayashi Maru a na konci v dojimavom finale aj natvrdo. Takze trekkie sa filozoficky nazral a aj fanusik tupej akcie zostal cely. Tento diel ma konecne dynamicke tempo. Skvele akcne sceny, ktore aj po rokoch posôbia trikovo perfektne. Finalna bitka dvoch vesmirnych lodi mi pripomenula bitky ponoriek, co mi dokonale sedi. Ricardo Montalba je pôsobivy zaporak, ktory vyvola strach aj respekt. Akurat trekkie, ktori videli serial sa pousmeju nad jeho schopnostou dokonale si pamätat aj ludi, ktorych nikdy nevideli, kedze Chekov v dobe, ked sa v serialy objavil Khan este nehral. Ale som rad, ze mal tentoraz dost velky priestor. Na rozdiel od Sulu a Uhury, ktori su zase do poctu. Schotty ma niekolko vydarenych hlasok a v centre deja je znova hlavna trojka Kirk, Spock, Kostra a tentoraz si uzijeme dostatok ich vzajomneho popichovania. Z novych postav zaujme Kirstie Alley ako Saavik. Skoda, ze ju v dalsich dieloch preobsadili. Dozvieme sa aj nieco o sukromi Kirka. Pacilo sa mi, ze posadka ma konecne poriadne uniformy. Hudba je znova fantasticka. Takze vysledkom je spickove akcne sci-fi, ktore nezabuda aj na myslienku a to cele v Star Trekovom prostredi s postavami, ktore mam rad. 8/10. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (30)

  • Efekty pro film se vyráběly ve studiu Graphics Group, které založil otec "konkurenční" sci-fi série Hvězdné války George Lucas. (Divočák)
  • Podle všeho jde o první film, ve kterém byla použita CGI animace (sekvence s prezentací projektu Genesis). (Marigold)
  • Natáčelo se od 11. listopadu 1981 do 28. ledna 1982 ve státu Kalifornie (USA). (Varan)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

William Shatner Live on Stage

William Shatner Live on Stage

07.08.2019

Diváci se mohou těšit na promítání kultovního filmu Star Trek II: The Wrath of Khan na velkém plátně, po kterém bude následovat talk-show s „kapitánem Jamesem T. Kirkem“. Vstupenky v cenovém rozpětí… (více)

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

Patrick Stewart se vrací do Star Treku

06.08.2018

Patrick Stewart (Logan, Green Room) si zopakuje svoji nejslavnější roli kapitána kosmické lodi USS Enterprise Jeana-Luca Picarda ve zbrusu novém Star Trek seriálu od CBS All Access. Detaily o příběhu… (více)

Star Trek se dočká rozšíření

Star Trek se dočká rozšíření

20.06.2018

Televizní stanice CBS podepsala exkluzivní smlouvu se scenáristou Alexem Kurtzmanem (Transformers, Star Trek: Do temnoty), který teď pro její streamovací platformu CBS All Access začne vyvíjet rovnou… (více)

Reklama

Reklama