Reklama

Reklama

Černé zrcadlo - Série 3

(série)
Velká Británie, 2016, 6 h 24 min (Minutáž: 53–90 min)

Tvůrci:

Charlie Brooker

Hrají:

Gugu Mbatha-Raw, Mackenzie Davis, Gavin Stenhouse, Jeff Mash, Jerome Flynn, Alex Lawther, James Norton, Alan Ritchson, Madeline Brewer, Phil Hodges (více)
(další profese)

Epizody(6)

Obsahy(1)

V příbězích plných technologie se milenci setkávají ve snovém ráji, mladíka sužují zvláštní esemesky, a sociální aplikace má zneklidňující moc. (Netflix)

Recenze (36)

mcb 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Původní antologie BBC pokračuje šesti novými technokratickými příběhy, v nichž se mísí jedinečná autorská vize, gradování technologických konceptů do extrému a apelativní rétorika. Často jde o příliš okázalé žánrové hříčky, nicméně díky rozdílnému kreativnímu uchopení jednotlivých epizod vznikly neskutečně působivé samostatné příběhy stojící za opakované zhlédnutí – a to zejména melancholicko-nostalgická romance San Junipero, krutý realistický thriller Shut Up and Dance a mysteriózní sherlockovská epizoda Hated in the Nation. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Predsa len, dve epizódy v tejto sérii boli natočené o čosi slabšie, konkrétne San Junipero a Men Against Fire, ale celkovo Black Mirror svojou kontroverziou a úprimnosťou neprestáva prekvapovať. Ak by mala táto séria 4 časti bez spomnaných dvoch určite by som ju označil za tú najlepšiu doteraz, takto odo mňa dostane najnižšie hodnotenie z doterajších, aj keď paradoxne obsahuje doteraz najlepšiu epizódu. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Epizodu White Christmas řadím do této série a díky tomu uděluji pětikvalt, protože se tu nacházely 2-3 nejlepší epizody seriálu. Obzvlášť hororový druhý díl mi hodně sedl. Obecně by mi nevadilo méně dílů jako dříve s obzvláště promyšlenými nápady. Hodně se bojím nepříliš dobře přijaté páté řady, ale těch pár let, co už jsem s velkýma pauzama se seriálem strávil, si užívám...8,5/10 ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudu to protahovat. Série se mi sakra líbila. V kategorii napětí u mě rozhodně vyhrál „Shut Up and Dance“ a co se týče nějakého emotivního odlehčení, tam bodovalo „San Junipero“. Celkově - mám mnohem lepší dojmy, než z druhé série, kde to bylo jako na houpačce. Celkově mohu udělit 80%. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě osobně je 3. série Black MIrror tou vůbec nejkontroverznější ze všech - ty nejimpresivnější příběhy střídají ty méně pochopitelné, až ujeté. Rozjezdový díl s nepříjemnou Bryce Dallas Howard pro mě byl trochu výjimečný - právě ním jsem zakončil celý seriál, respektive jeho dosavadní natočené části. Nosedive měl ohromně zajímavou pointu, kterou ale ústřední herečka nedokázala úplně prodat a vzhledem k tomu, jak se mi oněhdy strašně líbila v Černobílém světě, tady hodně pohořela. 5/10. Playtest už byl zcela jiné kafe. Byl řádně temný a sám sobě nevysvětlitelný a tam tkví to kouzlo, které ze samotného Black Mirror dělá velmi originální televizní dílo. 8/10. Shut Up and Dance vévodí celé sérii již jen kvůli svému obsazení! 10/10. San Junipero se ze začátku zdá být otravným nátlakem na lesbickou tématiku, jakmile se začne po pomalém rozjezdu vysvětlovat, co je na tomto příběhu futuristického a zkázonosného, jsme doma ve vysokých červených číslech. 9/10. Men Against Fire byl tím vědeckofantastickým válečným filmem, u kterých si Britové pravděpodobně usmysleli, že diváky baví. Čim dál tim více se utvrzuji, že to ale bohužel není pravda (viz. neviditelný sci-fi snímek Rozkaz zabíjet). 4/10. A závěrečná část? Každá řada této show potřebuje svůj řádný spád v poslední části, ovšem na Black Museum ve čtvrté sérii nemá tento rozporuplný díl ani v nejmenším měřítku, rozhodně jsem se ale nenudil jako právě u 1. či 5. epizody. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (70)

  • Epizoda se natáčela 18 dní. (griph)
  • Charlie Brooker pôvodne zamýšľal, aby protagonisti tvorili heterosexuálny pár. Zmenil ich na pár rovnakého pohlavia, keď si uvedomil, akú hĺbku to príbehu pridá. (Arsenal83)
  • Soundtrack tejto epizódy je do istej miery jedinečný v tom, že bol nakoniec vydaný na všetkých štyroch platformách počúvania: CD, digitálna verzia, vinylová verzia a kazetová verzia (posledné dve boli vydané s ohľadom k časovému obdobiu, v ktorom sa epizóda odohráva). (Arsenal83)

Reklama

Reklama