Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

zette 

všechny recenze uživatele

Typicky americky sladak, ktery pojednava o tom, ze by clovek mel jit za svym snem. Sice film vznikl na zaklade skutecne udalosti, nepochybuji o tom, ze je prikrasleny a to asi dost. Presto vsechno je to pekny film s vybornym Wahlbergem, peknou kamerou, solidni vypravou a dobrym soundtrackem (ale treba hrani fotbalu na place v desti je doprovazeno hudbou jako z Titanicu, coz tvurci moc nezvladli). Film na jedno podivani, ale casu nelituji, spokojenost. ()

Happens 

všechny recenze uživatele

Tento film si na nic nehraje, je to příběh o urputnosti srdce, o obyčejných lidech, kteří se odreagovávají ve sportu, aby nemuseli myslet na svá trápení. Byl jsem absolutně vtažený do děje, Wahlberg tady odvedl kus práce. Až na ten soundtrack, který chtěl udělat nemístně dojemné scény, jsem nadmíru spokojený. Považuji se za fanouška Sparty, celý film jsem myslel na fandovství, a to byla taky pointa, dát do toho srdce. 95% ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Invincible je film, na který se vždy jednou za čas rád podívám. Marka Wahlberga sice moc nemusím, ale tahle role mu sedla. Ačkoliv je v osobním životě obrovským fanouškem New England Patriots, zde hraje fanouškovskou legendu Philadelphie Eagles – Vince Papaleho – a s rolí si poradil na výbornou. Invincible je feel good film, který se bude líbit i těm, které americký fotbal vůbec nezajímá – hlubší znalost tohoto sportu není třeba. Ve své podstatě jde o sportovní pohádku pro všechny, kteří mají rádi, když se ve sportu stane něco nemyslitelného. Díky tomu, že se jedná o skutečný příběh, tak nás na konci nečeká žádné za vlasy přitažené vyvrcholení – místo toho se dočkáme dosažení naprostého maxima, které v tomto případě bylo možné dosáhnout. I tak se však jednalo o obdivuhodný výkon, který v NFL nemá obdoby. Myslím si, že fandové Eagles mohou být s tímto filmem spokojeni. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film nám dává naději a víru, že i člověk z ulice může dosáhnout na vrchol, stát se slavným a žít způsobem, který by jej nikdy ani ve snu nenapadl. Mark Wahlberg velmi dobře ztvárnil skromného, ne příliš sebevědomého sportovce, který se ale díky své houževnaté buldočí povaze dokázal prosadit do americké NFL. PS: Souhlasím s tím, že v době, kdy se regionu hospodářsky moc nedaří, jsou to právě sportovci, kteří lidem dávají víru, naději a pocit důležitosti. Někdo si řekne - vždyť to je jen hloupý sport. A ano, tihle sportovci vydělávají hromady peněz. Ale také je pravdou, že reprezentují své město a dokáží se za něj i s hrdostí bít. ()

JOHN.NY 

všechny recenze uživatele

Filmy se sportovní tématikou mám moc rád, když jsem unavený a nic nad čim bych musel trochu zapnout mozek se mi nechce pouštět..V tom případě přichází na řadu takovíto "jednohubky". Kdybych nevěděl, že Invincible je natočen podle skutečné události, tak dám 3*, páč bych si myslel, že to je naprosto nereálná blbina...ale teďka dám příběhu Vince Papaleho 4*, protože si myslím, že o podobném příběhu sní nebo snilo dost chlapů...já samozřejmě taky:) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)
  • Vince Papala prodělal krátce před natáčením filmu úspěšný boj s rakovinou tlustého střeva. Přestože jistě nebyl 100% fit, nezabránilo mu to v tom, aby se účastnil každodenního natáčení jako asistent. (Posheidon)
  • Do kempu mužstva amerického fotbalu Philadelphia Eagles se Vince Papale hlásil v době, kdy pracoval jako příležitostný barman, vyhazovač a učitel. (Posheidon)

Reklama

Reklama