Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy se sportovní tématikou a tenhle patří určitě mezi ty nejlepší. Tak dobrou kameru jsem, už dlouho neviděl. M. Wahlberg, G. Kinnear a E. Banks byli na tento film vybrány velice dobře. Jediný co bych na filmu vylepšil, by byl snad jen soundtrack, který mohl být výraznější, ale to, už je jen detail. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Utahaná pohádka o tom, jak chudý číšník, po překonání všech protivenství, která se mu postavila do cesty, ku slávě přišel Šablonovitý příběh, který je zajímavý snad jen tím, že byl natočen podle skutečné události a také výkonem Marka Wahlberga. Je to přesně ten typ filmu "Přišel jsem, viděl jsem, zapomněl jsem." 40% ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale po celou dobu co jsem film sledoval jsem musel myslet na naše prvoligové fotbalisty. Na ty všechny přeplacené hráče na který chodí fans jednotivých klubů, aby viděli vítězství toho svého, aby viděli tu nádhéru, které dělá z fotbalu jednu z nejkrásnějších kolektivních her na světě. Fanoušci jsou ochotni zaplatit nemalou částku za vstupné i když kolikrát vydělávají sotva 10% toho co hráči v "jejich" klubu. A co pak vidí ?? Nezájem, neochotu diváka pobavit, nechuť po vítězství a lenost. Pak taky vidí drahý auta před stadionem, alkoholový románky a hraní si na hvězdy. Nemám nic proti tomu aby fotbalista dostal třeba miliardu a ferrari k tomu, ale ať umí svou prací své fanoušky pobavit, ať jim umí dát emoce, ať jim umí dát zážitek, pokud to neumí, ať se nesere do profi fotbalu. Myslím si, že tenhle příběh je svou myšlenkou zajímavý a kdyby trenér AC SPARTY PRAHA, ale i dalších našich týmů vyhlásil tréninkový kemp pro pravý sportovce z řad fanoušků, mnohým fotbalovým primadonám by se asi strachy sevřela prdel, že přijdou místo. Ne každej je totiž skutečný fotbalista. Ne každý je totiž John Terry, Pavel Nedvěd, Petr Čech, Ronaldinho nebo Fernando Torres. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z dílen Walta Disneyho (už od dob kdy sem se plavil na Kačerech). Autentické sportovní drama opravdu slušně natočené, zajímavá kamera, která realisticky vykresluje fotbalové zápasy ať už ty ze zablácených plácků, či ty ze slavných stadionů. Příjemný výkon sympatického Marka Wahlberga, který se na roli vcelku hodí a rozhodně chytat umí. Jestli příběh Vince Papaleho není americký sen tak pak už nevím:) ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Pozor! Provádí se konkurz do týmu philadelphských Eagles. Příběh o obyčejném učiteli, fanouškovi Orlů, který se dopracuje až k profesionálnímu hráči amerického fotbalu. Netradiční způsob podání sportovního motivu, který se neubírá pouze jedním směrem, nýbrž hned do dvou dějových linií. Vince Papale tak musí konfrontovat nejen s hráči Eagles, aby dokázal, že do týmu patří a získal jejich respekt, ale také působí i na poli coby kamaráda. Pěkné ztvárnění, které se vydává jiným směrem a nabízí tak pěkné strávení 99 minutek. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vince Papala prodělal krátce před natáčením filmu úspěšný boj s rakovinou tlustého střeva. Přestože jistě nebyl 100% fit, nezabránilo mu to v tom, aby se účastnil každodenního natáčení jako asistent. (Posheidon)
  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)
  • Mark Wahlberg je ve skutečnosti o 14 cm menší než Vince Papale. Vince Papale měří 188 cm. (MiCM)

Reklama

Reklama