Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

ripo 

všechny recenze uživatele

Keby sa dali používať aj desatinné miesta, tak sa z toho vyhrabe necelých 2,5* .... Klasická snímka, ktorá vlastne namá čím upútať. Jednoduchý, popoluškovský príbeh o chudobnom čašníkovi, ktorý prevráti naruby myslenie o otm, kto má byť futbalistom, a kto nie ... Naozaj, akoby šlo všetko podľa jednej šablóny, aj napriek tomu, že film bol nakrútený podľa skutočnej udalosti ... Alebo práve preto ?!? Jedinou vecou, ktorá ma na tomto filme upútala, bola hudba - nič viac ! ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru celkem fajn. Neurazí, nenadchne. Je fakt že při některých scénách jsem pro množství patosu div nevyletěl z kůže a při jedné běžecké sekvenci při zápase se mi chtělo volat: "Běž, Forreste, běž!!!", a taky už mě unavuje že u každého takového filmu vždycky ukazují jak hlavní hrdina přijde o peníze, o práci, o ženu.... Ale na druhou stranu je možné, že všechny ostatní filmy s podobnou tématikou se opičí po osudu Vince Papaleho, nevím... Jinak, jak jsem říkal, neurazí, nenadchne... 70%.... P. S. Pořád mi nejde na rozum jestli má americký fotbal nějaká pravidla ohledně nedovolených zákroků... Přijde mi to jako dost divně nedomyšlený sport... Něco jako legální Rowdies nebo Hooligans.... ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserna nuda. Mozno je Wahlberg pre niekoho sympatak, ale pre mna je to len dalsia herecka katastrofa, ktora nema na to, ale serie sa do filmu permanentne a nonstop. Nudna a amaterska rezia filmu vladne, kopa hlucheho miesta, prisernej nudy a priserne podpriemernych rozhovorov. Presne ako, to pise kolega T2, "len taka povrchna omacka". 32 % ()

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady Wahlbergových kladných a sympatických rolí, jenž ukazuje, že i z lokálního čutálisty, co se živí jako barman, může vyrůst sportovní hvězda americké fotbalové ligy. Sice se tu můžeme bavit o určité nenáročnost a předvídatelnosti, což jsou argumenty více, než oprávněné a v porovnání se sportovními peckami jako je Moneyball nebo Rush, je film spíš vyloženě průměrný, pořád se nedá upřít velké kouzlo Markyho Marka, u kterého vidím paralelu v tom, jak se ze spíše úsměvného rapera stal jedním z nejoblíbenějších herců současnosti. Fajn věc. ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád sportovní dramata asi především proto, že mám rád sport. Ještě, když je takhle skvěle zpracován a v hlavní roli je můj oblíbenec Wahlberg. Hodně taky tomu přidává fakt, že to je podle skutečné události a ukázalo mi to, že nikdy není pozdě s něčím začít. Jenže celkově to na mě udělalo slabší dojem než snímek Vzpomínka na titány, který je taky z tohoto prostředí amerického fotbalu. Takže o hvězdu dolů. Přesto parádní podívaná, kterou si kdykoliv rád zopakuji. 80% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Natáčení filmu oficiálně podpořil tým Philadelphia Eagles i vedení národní fotbalové ligy. (don corleone)
  • Film byl natočen podle skutečného příběhu. Opravdový Vince Papale byl přítomný na stadionu v Texasu během natáčení jako poradce. Ve skutečnosti je daleko větší, než Mark Wahlberg, který ho ve filmu ztvárnil. (don corleone)
  • Vince Papala prodělal krátce před natáčením filmu úspěšný boj s rakovinou tlustého střeva. Přestože jistě nebyl 100% fit, nezabránilo mu to v tom, aby se účastnil každodenního natáčení jako asistent. (Posheidon)

Reklama

Reklama