Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mně film nenavodil tak příjemnou atmosféru úvodními titulky, jako tenhle. Zároveň už jsem však taky dlouho neviděl sportovní film, který by byl předvídavý ještě více než hra průměrného týmu naší fotbalové ligy. Plusem je určitě to, že jsem zase jednou neměl chuť Wahlberga i s jeho věčně vyvěšeným obočím vystřídat hned po prvním útoku, nějaké body přidala i rozkošnická Lízinka, jenže k dosažení touchdownu to měl Nepřemožitelný stejně daleko, jako já k podobě fotbalového míče. ()

Desperado 

všechny recenze uživatele

Nebyť zopár záberov z NFL, v podstate televízny film s Áčkovými hercami a s typicky americkým koncom. No keďže je to podľa skutočnej udalosti, nedá sa mu to vyčítať. Avšak ako som už spomínal, výpravou sa veľmi chváliť nemôže, nakoľko drvivá väčšina scén sa natáčala v nenákladnom štúdiu (bar, kvázi pouličné ihrisko, skromne zariadená miestnosť bytu), jediným, čím sa môže pochváliť filmový debutant Core, sú herci. Aj Wahlberg, ako aj Kinnear vytiahli nenápadný a nie veľmi záživný film miernučko nad priemer. Bez nich by to zrejme bola asi nuda. ()

Reklama

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Mám moc rád sportovní dramata asi především proto, že mám rád sport. Ještě, když je takhle skvěle zpracován a v hlavní roli je můj oblíbenec Wahlberg. Hodně taky tomu přidává fakt, že to je podle skutečné události a ukázalo mi to, že nikdy není pozdě s něčím začít. Jenže celkově to na mě udělalo slabší dojem než snímek Vzpomínka na titány, který je taky z tohoto prostředí amerického fotbalu. Takže o hvězdu dolů. Přesto parádní podívaná, kterou si kdykoliv rád zopakuji. 80% ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Do dneška jsem nebyl schopný pochopit pravidla tohoto sportu.Jsem spíš na klasický fotbal, jak ho známe my evropani. Rád ho hraju, sleduju a znám pravidla. Chápu i pravidla podobných filmů. Zde byla vcelku chytře naplněna. Hodný chlapec, který náhodně přijde ke své šanci, když se mu chvíli před tím něco zlého přihodí. Pak si dere cestu ke slávě a k dívce svých snů. Přijde krize, ale to překoná díky nějaké situaci...a je slavný a úspěšný. No a stejně jako mě baví další a další zápasy 11 na 11, tak i další film tohoto stylu a žánru mi sedl. Scéna s klučíkem s 83kou na zádech společně s mým oblíbencem Markem přinesla 4tou hvězdu a 75 procent. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

První film o americkém fotbalu, který mě přinutil si sednout a konečně si trošku alespoň přečíst pravidla Amerického fotbalu. Nastudovat tabulky a historii NFL + Superbowl. Protože já jsem opravdový lajk této hry. Film Nepřemožitelný je takový klasicky příjemný snímek z produkce Walta Disneyho. Příjemná výprava, celkem svižné tempo a nezbytné napínavější scény. Na konci filmu byl Vince Papale takovým mým osobním hrdinou. Až mě někdy mrzí že u nás nedokážeme našim sportovcům také vystavět trošku filmový pomník a že by si jich to zasloužilo hodně. 60% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Film byl natočen podle skutečného příběhu. Opravdový Vince Papale byl přítomný na stadionu v Texasu během natáčení jako poradce. Ve skutečnosti je daleko větší, než Mark Wahlberg, který ho ve filmu ztvárnil. (don corleone)
  • Závěrečný touchdown proti Giants, kterého Papale dosáhne je podle skutečnosti. Původní záběry z tohoto zápasu jsou v závěrečných titulcích. V reálu ale Papalemu nebyl touchdown uznán. (don corleone)
  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno