Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

heyda 

všechny recenze uživatele

Vince Papale si zasloužil zdokumentovat jeho neuvěřitelný příběh. Na jazyk se vkrádá myšlenka. ´´Zvládl to Ericson Core kvalitně a s úctou?´´ Já říkám, že ANO. Film nepřemožitelný je krásný film odehrávající se v ne příliš příjemné době. Mark Wahlberg hraje věrohodně, akorát teda ta jeho výška je nic moc v porovnáním se skutečným Vincem. Ale to bych jako chybu neviděl. Mě osobně nejvíc vadilo, jak ze začátku Papaleho nesnášeli. Podle mě prostě nejde hrát s mančaftem, kde mě neberou vážně. To bylo nějaký divný. Prostě tady by se muselo ještě hodně zabrat na různých prvcích, abych mohl dát 5 hvězdiček. ()

cab 

všechny recenze uživatele

Vince Papale (Mark Wahlberg) je velky fanda americkeho fotbalu, takze neni se cemu divit, kdyz prijde o manzelku i o praci. Ke sve fotbalove vasni ho privede naborovy kemp mistniho tymu a nasledujici vyvoj deje je jako ve vetsine dnesnich sportovnich filmu. Ani tomuto se v zaveru nevyhne stastny a uspesny konec v oslavnem kruhu. Trh je prehusten podobnymi a vylozene lepsimi kousky. 40% ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Priserna nuda. Mozno je Wahlberg pre niekoho sympatak, ale pre mna je to len dalsia herecka katastrofa, ktora nema na to, ale serie sa do filmu permanentne a nonstop. Nudna a amaterska rezia filmu vladne, kopa hlucheho miesta, prisernej nudy a priserne podpriemernych rozhovorov. Presne ako, to pise kolega T2, "len taka povrchna omacka". 32 % ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Nenacházím slov k tomu, jak tento film byl reálný, smutný, zábavný a přitom tak perfektní. Jedná se o jedno z nejlepších sportovních dramat, ve kterém to není typicky - hl. hrdina = nejlepší ze všech. Takže nečekejte, že Mark bude od začátku všechny porážet, to vůbec. Budete sledovat část jeho života, jak se postupně vypracovává, a získává místo v týmu. Ohledně Marka - hraje perfektně! Skvělé sportovní drama, hodnocení nechápu. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Ericson Core je typ režiséra, ktorý dokáže vynikajúcich hercov obsadiť do tak zlých postáv až mám potom k filmu veľmi nezdraví odor. Príkladom môže byť Daredevil v podaní Afflacka alebo aj Vinco Papale v podaní inak do tej doby vynikajúceho Marka Wahlberga. Nehovoriac o tom že proporcie sú neadekvátne k reálnemu Vincovi aj prejav je potom veľmi ťažké zahrať. Je ťažké uhrať 2m vysokého sedláka, ktorý sa v stredných rokoch prebojoval až do A mužstva Eagles, lebo mu to jednoducho neveríte. Mám rád filmy z športového prostredia, ktoré majú navyše nijaké to posolstvo. Tento príbeh z dielne Walta Disneyho má potenciál ale kosa padá na kameň v kľudných pasážach a v nepresvedčivom hlavnom protagonistovi. 62% ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Film byl natočen podle skutečného příběhu. Opravdový Vince Papale byl přítomný na stadionu v Texasu během natáčení jako poradce. Ve skutečnosti je daleko větší, než Mark Wahlberg, který ho ve filmu ztvárnil. (don corleone)
  • Vince Papale hrál americký fotbal na univerzitě a to jenom rok a měl za sebou jen krátké působení v konkurenční lize WFL. Na přípravném kempu pro hráče bez smlouvy však překvapivě uspěl. Následně hrál za Eagles celkem tři sezóny a v NFL nikdy nezaznamenal touchdown. Jeho kariéru pak v roce 1979 ukončilo zranění ramene. (Pedro Morales)
  • Scény týkajúce sa letného výcvikového tábora boli natočené v Central High School v Severnej Filadelfii. Okolité budovy a polia boli upravené tak, aby mali vzhľad reálneho výcvikového tábora Eagles z roku 1976. (misterz)

Reklama

Reklama