Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Podle skutečné události vznikl příběh o fanouškovi amerického fotbalu jménem Vince Papale, kterého hraje Mark Wahlberg. Ten se nerozhodne pro nic menšího než splnit si životní sen – stát se hráčem Národní fotbalové ligy. Stane se nejstarším zelenáčem v dějinách amerického fotbalu a brzy i miláčkem diváků a nakonec sportovní legendou. Role jako vystřižená pro hollywoodskou hvězdu formátu Marka Wahlberga (Loupež po italsku, Skrytá identita), jemuž zdárně sekunduje Greg Kinnear (Malá Miss Sunshine). Prostředí jednoho z nejtvrdších a nejnáročnějších sportů poskytuje příležitost pro napínavou podívanou, ale také řadu komediálních situací. Bonusy potom představují skutečný příběh Vince Papaleho a osobní komentáře této živé legendy světového sportu. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (208)

Expendable 

všechny recenze uživatele

Je to výborný ač lehce nadprůměrný film, příběh o Vincovi Papálím je dobře zpracován, zachycuje jeho rodinné problémy a problémy s prací, také tu je jeden jeho běh přes město, ale nejde tak do hloubky jak bych čekal, přišlo mi to dost osekané a stručné, film by potřeboval tak o půl hodiny navíc a měl by zachycovat jeho pocity, během tréninku, zachytit jeho rodinný život a né tam dát rovnou kdy budem mít peníze a pak baf konec rozvod, následná agonie a rozmlácení majetku. Jinak Mark Wahlberg je fakt frajer a hrát umí, při sledování tohoto filmu jsem měl chut křičet at žíjí californští orly!!! 65% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Skvěle jsem se pobavila při patetických hláškách otce. A že jich nebylo málo! Scéna, kdy sedí s Vincem na schodech a se slzou v oku mu vypráví, jak ho takřka celý život držel nad vodou jeden touchdown, patří k vrcholům komediálního umění. To naši chlapi jsou naprostí žabaři, žádný gól oblíbeného klubu je neudrží 30 let ve fabrice, dokonce s ním ani nepřekonají pohled na umírající manželku. Film je hodně nechtěně vtipný, většinu zajišťuje Papale senior, ale má velmi pěkně zvládnuté sportovní scény. ()

Reklama

schizmo 

všechny recenze uživatele

Další z řady Wahlbergových kladných a sympatických rolí, jenž ukazuje, že i z lokálního čutálisty, co se živí jako barman, může vyrůst sportovní hvězda americké fotbalové ligy. Sice se tu můžeme bavit o určité nenáročnost a předvídatelnosti, což jsou argumenty více, než oprávněné a v porovnání se sportovními peckami jako je Moneyball nebo Rush, je film spíš vyloženě průměrný, pořád se nedá upřít velké kouzlo Markyho Marka, u kterého vidím paralelu v tom, jak se ze spíše úsměvného rapera stal jedním z nejoblíbenějších herců současnosti. Fajn věc. ()

Mičl 

všechny recenze uživatele

Mám rád filmy z dílen Walta Disneyho (už od dob kdy sem se plavil na Kačerech). Autentické sportovní drama opravdu slušně natočené, zajímavá kamera, která realisticky vykresluje fotbalové zápasy ať už ty ze zablácených plácků, či ty ze slavných stadionů. Příjemný výkon sympatického Marka Wahlberga, který se na roli vcelku hodí a rozhodně chytat umí. Jestli příběh Vince Papaleho není americký sen tak pak už nevím:) ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Film nám dává naději a víru, že i člověk z ulice může dosáhnout na vrchol, stát se slavným a žít způsobem, který by jej nikdy ani ve snu nenapadl. Mark Wahlberg velmi dobře ztvárnil skromného, ne příliš sebevědomého sportovce, který se ale díky své houževnaté buldočí povaze dokázal prosadit do americké NFL. PS: Souhlasím s tím, že v době, kdy se regionu hospodářsky moc nedaří, jsou to právě sportovci, kteří lidem dávají víru, naději a pocit důležitosti. Někdo si řekne - vždyť to je jen hloupý sport. A ano, tihle sportovci vydělávají hromady peněz. Ale také je pravdou, že reprezentují své město a dokáží se za něj i s hrdostí bít. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (18)

  • Vincent Papale bol najstarším nováčikom v histórii NFL - mal 30 rokov. (JimWayne)
  • Do kempu mužstva amerického fotbalu Philadelphia Eagles se Vince Papale hlásil v době, kdy pracoval jako příležitostný barman, vyhazovač a učitel. (Posheidon)
  • Přestože Vince Papale byl na soupisce jako wide reciever, hrál téměř výhradně ve tzv. speciálních týmech. Za tři roky svého působení v Eagles tak zaznamenal pouze jedinou chycenou přihrávku se ziskem patnácti yardů. (Pedro Morales)

Reklama

Reklama