Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hollywoodská režisérka filmových upoutávek Amanda touží po nepovedeném vztahu uniknout svým starostem a utéct někam hodně daleko. Stejně je na tom i londýnská novinářka Iris, která se právě dozvěděla, že se jediný muž jejího života zasnoubil s jinou. Amanda se rozhodne strávit vánoční prázdniny v pronajatém domku na anglickém venkově, Iris jí přenechá svůj dům pouze v případě, že jí Amanda na oplátku poskytne ten svůj. Plány na příjemně strávenou samotu a odpočinek se ovšem oběma opuštěným ženám jaksi zvrtnou... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (864)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Dlhočizná ale celkom pohodová romantická komédia s nedotiahnutým a nevyváženým scenárom, kde je dejová línia s Cameron Diaz oveľa zaujímavejšia než tá s Kate Winslet (nehovoriac o divnej zápletke o výmene domov). A Jack Black je strašný miscast. PS: Cameron Diaz mala strašné šťastie, že prišla do Británie keď tam raz za iks rokov solídne snežilo. ()

nunka 

všechny recenze uživatele

No čo...Komentovať vzťahové peripetie a ľudské osudy a vôbec scenár ako taký v romantických komédiách veľmi nemá zmysel. Paušálne nám ponúknu to, čoho sa chceme nabažiť - čo naplnili aj Meyersovej Prázdniny. Príjemne to odsýpalo a mierna americká naivita sa dala odfiltrovať. V podstate celkom dobrý priemer vo svojom žánri. ()

Reklama

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Náhoda, osud, nebo snad Boží ruka spojila životy hlavních hrdinů?? Ne, byl to romanticko - nenáročně založený scénárista, který napsal těžko uvěřitelný příběh, ale přesto příjemný, koukatelný a naprosto odpočinkový! Jak já bych spojila ten útulný domeček s počasím z LA, s tou obří obrazovkou, plnou stěnou dvdček (postačí jeden dvd přehrávač), s komplet celým vybavením ložnice (hlavně tou písničkou v budíčku) a v té posteli by mi dělal společnost Jude Law… ach… Krásné prázdniny by to byly :o) Bohužel mi bude muset postačit film samotný a jelikož jsem skromné děvče, film stačí :o) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Romantický příběh, v kterém je jedna linie naprosto dokonalá (Cameron a Jude) a druhá trochu zbytečná a nudná (Kate a Jack). Tohle spojení z Holiday ve výsledku udělá pouhý průměr. Je to škoda, protože potenciál tu určitě byl. Scénárista si asi řekl, že když už vkládá do dvoje Jude a Cameron tolik peněz musí být častěji na plátně a tak se stalo. Příběh je příjemný částečně originální a rozhodně v pár okamžicích vás překvapí všechny postavy. Být dívka určitě si tento film zamiluji více. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

K přípravě těsta poslouží imbecilní idea o výměně domů, potažmo životů mezi dvěmi ženami, které se nikdy dříve neviděly, ale obě zrovna procházejí emočně zjitřeným obdobím (tzn. jsou lehce hysterické, mají sebevražedné sklony a zoufale potřebují chlapa). Náplň tvoří dvě známé a oblíbené herečky a dva známí a oblíbení herci, kteří dohromady nemají co hrát a pokud už něco hrají, pak nevěrohodně juvenilní dospěláky, kteří si koledují o ránu mezi oči. Výsledný produkt je třeba dozdobit hrstí filmových odkazů „pro zasvěcené“ a krapet tím navýšit intelektuální kredit. Co dostaneme? Velice pádný argument, proč omezit produkci amerických romantických komedií. Něco tak neúnosně utahaného, nevtipného, předvídatelného a bohužel i poměrně hloupého jsem již dlouho neviděl. Situace, ze které by dobrý scénárista vytřískal kvantum vtipů, totiž, že americká producentka trailerů zavítá na anglický venkov a tamější novinářka do LA, zde není prakticky vůbec zužitkována (miniepizodka s jízdou na opačné straně silnice jaro nedělá). Když po zdlouhavém prologu (vážně jsme museli poznat dřívější partnery obou dam?) začne romance, je to ta nejneoriginálnější romance pod sluncem. Každý z párů se postupně oťukává sérii užvaněných scén, které nejsou vtipné ani dobře natočené a přibližně u páté podobné „sbližovačky“ mi došla veškerá trpělivost a film jsem s obrovským sebezapřením dokoukal hlavně kvůli Eli Wallachovi. Ten hraje kdysi schopného scénáristu, kterého by Prázdniny potřebovaly jako sůl, a nynějšího vtipně senilního dědulu. Senilní je, obávám se, také Nancy Meyersová, ale bohužel senilní velmi, velmi nevtipným způsobem. Na druhou stranu stačí, aby Jack Black napodobil melodii z Ohnivých vozů a člověk má hned chuť jednu hvězdičku přidat, ale ve vší úctě k němu i ke Kate nemohu, prostě nemohu! 40% Zajímavé komentáře: novoten, Jeanne, castor, Sheldra, Sigurd ()

Galerie (50)

Zajímavosti (28)

  • Natáčení probíhalo od 4. ledna do 15. června 2006. (lapatata)

Reklama

Reklama