Reklama

Reklama

Mladý bankéř Andy Dufresne (Tim Robbins) je v roce 1947 odsouzen za vraždu své ženy a jejího milence. Přesto, že tento čin popírá, čeká na něj dvojnásobný doživotní trest v obávané věznici Shawshank. Andy se snaží přizpůsobit vězeňskému životu a po krušných začátcích se sblíží s Redem (Morgan Freeman), jenž si tu odpykává svůj doživotní trest už dvacet let. Sílu, jak přežít zdejší peklo, Andy nachází v tajném snu a skryté naději na svobodu... (Magic Box)

(více)

Recenze (3 252)

Katie016 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: GENIÁLNÍ. Jednoznačně nejlepší drama z vězeňského prostředí, které jsem kdy viděla. Tim Robbins a Morgan Freeman předvedli neuvěřitelné herecké výkony. Příběh je tak promyšlený a procítěný, že vás chytí za srdce. Frank Darabont je opravdu PÁN!. A ten konec… ten mě úplně odrovnal.Odnesla jsem si neuvěřitelný zážitek, na který jen tak nezapomenu. Myslím, že by si film zasloužil více než 5 hvězdiček. ()

štófy 

všechny recenze uživatele

Výborný film,kde není třeba zmiňovat hudbu ani herecké výkony,protože si ani nedokážeme představit, že zrovna v Shawshanku by se nám něčeho takového nedostalo na té nejvyšší úrovni.Velice silný příběh s úžasnou postavou ředitele Nortona,který staví na emotivnosti všech příběhů z vězeňského prostředí.To,čím se ale dle mě Shawshank povyšuji nad většinu jiných filmů,jsou nepatrné detaily,které oživují příběh a dávají divákovi něco navíc.I přes to všechno, a nezpochybnitelných pět hvězdiček, pro mě není tento snímek tím nejlepším filmem všech dob.Budu pátrat stále dál. ()

Megynka 

všechny recenze uživatele

Je to nádherný film, skvostný příběh ... hvězdiček si jistě zaslouží 5 a i daleko víc, ale ... stále se mi více líbila Zelená míle. V každém filmu je něco, co bych vytkla - i zde. Možná to je jen to "vynášení" do nebes ... Na světě je takových perel málo, ale určitě víc ... na mě to má prostě až moc ... neskutečný happy end. A podle mě nejlepší pasáž? Ta chvíle, kdy Brooks vypráví "o svobodě" ... ()

alldo.raine 

všechny recenze uživatele

Tim Robbins exceluje ve filmu, u kterého jsem mu od začátku až do konce držel palce a doufal jsem, že se mu i přes nepřízeň osudu povede utéci z vězení, a pomstít se místním bachařům a řediteli věznice. U finální scény už jsem jen dal průchod svým emocím a brečel jsem. ()

TetherSaw 

všechny recenze uživatele

Ukazuje se ,že takovéto filmy jsou tvořeny génii a později, takovéto filmy mohou tvořit/inspirovat/dají vzniknout-dalším filmovým géniům! ......... A proto ,ikdyž už tento film mám tak obludným způsobem okoukaný, že už ho snad ani nemám rád, jsem nastokráte šťastný, že má tak vysokou pozici, a že vůbec vznikl :) . ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Parádní klasika. Kolosální čurák a další super hlášky. Přesto to není film, na který se lze dívat několikrát do roka. ()

Hanzo47 

všechny recenze uživatele

Nádhera, tenhle film se mi nepřestane líbit a určitě to je prozatím nejlepší film a jeden z mých nejoblíbenějších filmů. Morgan fantasticky ztvárnil Reda a odvedl tu neopakovatelný herecký výkon spolu s Timem a jsem si vědom, že lepší vězeňský film už nikdo nenatočí. ******* ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době vidím tento snímek znovu. Je to nejlépe hodnocený snímek zde na databázi a to určitě zasluhuje moji nemalou pozornost. Sám sebe se ptám jestli je tento film opravdu Number one ? Někdo ovšem první být musí. Musím říct, že je to opravdu nadstandardní podívaná a příběh je více než úžasný. Ale mí favorité ( top ten) jsou úplně jiní. Tim Robbins a Morgan Freeman tu odehráli své životní role. Samozřejmě v hodnocení je to plná palba.......... ()

sWONDER 

všechny recenze uživatele

K tomuto filmu by som napísal iba toľko, že ho treba vidieť a to veľa krát. Okolitý svet neexistuje, totálne vás to pohltí a zabúdate dýchať. Neopísatelný emocionálny zážitok. ()

ardno5 

všechny recenze uživatele

Podle mého si drží právem svoje první místo v žebříčku. Jde o naprostou klasiku, která vás vtáhne do děje. Ano znám i takové barbary, kteří po 30 minutách vypli tuhle kultivní záležitost, ale okrádají jen sami sebe. Třicet let ve věznici a nevinně i když jak by řekli ostatní z věznice: nevinní jsou všichni. Kdo neviděl nepochopí a komu se to nelíbí, tak neví co ocenit! Pro mě 5* (92%) ()

ilovebritain 

všechny recenze uživatele

Nemám slov. Pokud kdy někdo natočí film, který bude byť jen vzdáleně dosahovat takového dojmu, jako tento, pak nejspíš dostane darem vlastního kyborka. V tak vzdálené budoucnosti to totiž bude. Co se Robbinse a Freemana týká... No to ani nemá cenu po milionté uvádět. Smekám. ()

kuro 

všechny recenze uživatele

Fim ktorý si púšťam niekedy až chorobne často....Jednoducho fim v ktorom nenájdete snáď žiadnu, sebamenšiu chybičku KRÁSY.... Od úvodných titulkov až do úplného konca vás film pohltí a vi nasajete tú prekrásnu atmosféru geniálneho filmu...Jednoducho nádhera....5* ()

Margerie 

všechny recenze uživatele

Existuje ještě něco, co o tomhle filmu nebylo řečeno/napsáno? Je to prostě skvost, který si nejde než vychutnat a prožít. Ačkoliv osobně S. Kinga a filmy podle jeho knih moc nemusím, tohle je nejsvětlejší výjimka ze všech. Silné, poutavé, dojemné, přesvědčivé, strhující, něžné, zkrátka dokonalé! ()

Snathoras 

všechny recenze uživatele

Poprvé jsem ten film viděl už hrozně dávno...byl jsem ještě malý a velmi hloupý a s hrozným vkusem na filmy a navíc jsem půlku věcí neslyšel...ale i přes to jsem si říkal, že je to velmi dobrý film, který si určitě zaslouží 5*... dneska jsem se na to podíval po 2. a mé pocity jsou nepopsatelné...prostě úžasně geniální...normálně mě většina filmů nechá docela chladným, ale tady to prostě nešlo...Brooksův příběh byl pro mě asi nejsilnější částí (tak aby ne že...). Prostě rok 1994 byl pro filmy přelomový a kdyby nebyl tak by byl svět o hodně chudším místem. ()

Související novinky

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

Nová kingovka nabírá Hiddlestona s Hamillem

09.05.2023

Fanoušci Stephena Kinga by měli zbystřit, následující filmová novinka by jim totiž mohla udělat velkou radost. Do adaptace povídky The Life of Chuck byli totiž čerstvě obsazeni herci Tom Hiddleston … (více)

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

Které klasiky by dnes vyhrály Oscara?

13.08.2015

Jak určitě víte, americká Akademie filmového umění a věd pravidelně "vyrábí" nejlepší film roku. Časopis The Hollywood Reporter zaujatě sleduje každé oscarové klání, sem tam se ale také ohlédne do… (více)

Sněhurka a Darabont

Sněhurka a Darabont

27.06.2014

Na návrat Franka Darabonta k celovečerním filmům čekáme dlouhých 7 let. Režisér Vykoupení z věznice Shawshank, Zelené míle nebo Mlhy se v posledních letech usídlil v televizi, kde vzkřísil zombie… (více)

Darabontova procházka s mrtvolami

Darabontova procházka s mrtvolami

13.08.2009

Známe ho především jako tvůrce Vykoupení z věznice Shawshank, ale Frank Darabont se odjakživa rád brodil především zatuchlými hororovými vodami. Začínal jako scenárista třetí Noční můry, druhé Mouchy… (více)

Reklama

Reklama